Ruokaisa kanapekonisalaatti Aura-juustolla
Ruokaisa salaatti on aina takuuvarma kesälounas. Tuoreita kotimaisia vihanneksia on helposti saatavilla ja ne ovat edullisia ja parhaimmillaan. Olen huomannut olevani talvitomaateille vähän allerginenkin, mutta kesäällä ei mitään oireita (suupielten aukeamista) ilmesty ja nautin tomaateista melkein joka ruokailulla koko kesäkauden.
Tämän salaattin ruokaisuus tulee paistetuista kanapaloista ja pekonista – ja kiinnostava vahvan ja makean yhdistelmä Aura-juustosta ja Viikuna Balsamikastikkeesta.
Ruokaisa kanapekonisalaatti Aura-juustolla
400 g kanan rintafilettä
suolaa, pippuria, savupaprikajauhetta
n. 200 g pekonia
puolikas Aura-juusto
tuoretta salaattia
4 tomaattia
puolikas kurkku
oliiviöljyä
- Paloittele kanan rintafileet.
- Kypsennä palat pannulla oliiviöljyssä ja mausta suolalla, pippurilla ja savupaprikajauheella.
- Paista pekonit pannulla, valuta ne talouspaperilla ja pienennä jäähtyneenä paloiksi.
- Revi salaatti suupalan kokoisiksi paloiksi.
- Pilko tomaatit ja kurkut.
- Palastele Aura-juusto.
- Sekoita vihannekset keskenään salaattikulhon pohjalle.
- Lisää pinnalle kana- ja Aura-juustopalat sekä pinnalle pekonit. Voit käyttää kanat ja pekonit kylminä tai lämpiminä.
- Lorauta päälle oliiviöljyä ja sekoita salaatti vielä kevyesti.
- Tarjoile annosten kanssa Viikuna Basamikastiketta (esim. täällä) tai vastaavaa makeaa kastiketta.