Härkis-pihvit kukkakaalimuussilla ja avokado- ja piparjuurikastikkeilla
Keväinen keli tuntuu mielessä ja näkyy jo keittiössäkin. Kokosin keväiselle lautaselle tuoreita, värikkäitä ja maukkaita kasvisherkkuja, kuitenkin proteiinirikkaaksi, täysipainoiseksi ja täyttäväksi annokseksi.
”En sisällä säilöntaineita, joten käytäthän minut mahdollisimman pian. Ellet käytä koko rasiaa kerralla, voit myös pakastaa loput!” sanoo Härkis-rasian sisäosa. Härkis on todella täyttävää ja kuuden pihvin rasiasta jää helposti yli, vaikka syömässä olisi useampikin. Siksi tuo pakastettavuuskin on hyödyllinen ominaisuus.
Kaupallinen yhteistyö, Verso Food
Kotimainen härkäpaputuote Härkis on kasvanut kokonaiseksi Härkis-perheeksi monella uudella tuotteella. Viime viikolla kokeilin Härkis Texmexiä, jonka kanssa tein kukkakaalinachoja (täällä) ja edellisellä viikolla Härkis Punajuuri pihvejä parissa minuutissa valmistuviin kasvisburgereihin (täällä). Nyt tein keväisen lounaslautasen ihan peruspihvien eli Härkis Original PIHVIn ympärille. Härkis on valmistuote eli sen voi syödä vaikka sellaisenaan ja vain lämmittää nopeasti aterialle.
Härkis-pihvit kukkakaalimuussilla ja avokado- ja piparjuurikastikkeilla
Tuoresalaattia
Härkis Original PIHVIä (lämmitä oliiviöljyssä pannulla tai mikrossa)
Kukkakaalimuussia, avokadojogurttitahnaa ja piparjuurikastiketta (ohjeet alla).
Avokadojogurttitahna
3 avokadoa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 sitruunan mehu
pippuria, suolaa
basilikaa
- Kuori ja pilko avokadot
- Silppua yrtit
- Sekoita kaikki aineet keskenään
Piparjuurikastike
pieni pala piparjuurta
1 kermaviili
basilikaa, ruohosipulia, persiljaa
1 tl agave-siirappia tai hunajaa
- Silppia yrtit
- Sekoita kaikki aineet keskenään
Kukkakaalimuussi
2 pientä tai 1 iso kukkakaali
nokare voita
suolaa, pippuria
- Irrota kukkakaalista kova kanta, voit käyttää vihreitä lehtiä
- Pilko kukkakaali pienemmiksi paloiksi ja keitä tai höyrystä pehmeäksi
- Muussaa pehmenneet kukkakaalinpalat yleiskoneen silppurissa tai tehosekoittimessa. Tarvittaessa lisää hieman keitinvettä. Lisää voinokare ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla