Itse tehdyt falafelit – proteiinirikkaita herkkupalleroita
Itse tehdyt falafelit sopivat moneen tilanteeseen. Yleensäkin falafelit ovat monikäyttöisiä ja proteiinirikkaita herkkupaloja. Ne sopivat hyvin brunssipöytään, iltapalaksi tai lisukkeiden kanssa illalliselle. Mietojen falafelien kaveriksi sopii hyvin vaikka mausteisempi chilinen salaatti tai tzatsiki.
Falafelit ovat ilahduttavasti yleistyneet ravintoloissa, mutta ne on helppo pyöräyttää itsekin. Tietysti kaikkein nopein tapa on käyttää valmiiksi kypsennettyjä kikherneitä, kuten tässä ohjeessa.
Itse tehdyt falafelit
n. 20 kpl
1 sipuli
400 g kikherneitä (valmiita)
¾ dl mantelijauhetta
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
chilijauhetta
mustapippuria
Paistamiseen:
oliiviöljyä
- Hienonna sipuli ja kuullota sitä pannulla öljytilkassa.
- Valuta kikherneet.
- Hienonna kaikki aineet tasaiseksi yleiskoneen silppurissa.
- Muotoile tangoiksi ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.
- Kypsennä öljyssä.