Kesäkulho täynnä väriä ja mausteisia makuja

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Kesäkulho täynnä väriä ja mausteisia makuja

Ihanaa kesäkuun alkua! Vaikka kevään mittaan olemmekin saaneet nauttia lämpimistä ja aurinkoisista ilmoista, tuntuu silti kesäkuun alku aina vasta siltä oikealta kesän alulta.

Meillä juhlittiin lauantaina Juliaanan ylioppilasjuhlia ihanissa tunnelmissa. Koululaisten kesäloman alku on myös varmasti yksi syy sille, miksi kesäkuu tuntuu vasta “virallisesti” kesältä.

Mausteiset kasvisruoat sopivat kesän ruoaksi täydellisesti. Tykkään tehdä ison satsin erilaisia kasviksia ja juureksia jääkaappiin valmiiksi. Voin piipahtaa töistä kodin kautta heittämässä lautaselle vähän tuoretta salaattia, maukkaita uunivihanneksia ja herkullista Härkistä – ja jatkaa matkaa pikaisesti rannalle loppuillaksi. Bowleihinhan käy mikä tahansa Härkis yhtä hyvin. Juuri nyt pidän eniten Kofta pyöryköiden ja uunissa sekä pannulla paistettujen vihannesten lämpimän mausteisesta tuoksusta ja  makuyhdistelmästä.

Härkis on ihanan helppo lisä kesäruokiin. Mausta ei tosiaankaan tarvitse tinkiä ja Härkis tarvitsee vain nopean lämmityksen. Kofta pyöryköistä pidän eniten, kun niihin kuumentaa pikaisesti hieman rapsakan pinnan uunissa tai grillillä. Pehmeä koostumus sopii melkeinpä minkä tahansa ruoan kaveriksi.

Kevennä kesäruokia maukkailla Härkis-tuotteilla: paljon lisää reseptejä täällä.

Kesäkulho täynnä väriä ja mausteisia makuja

Ainekset (4 annosta)

1 pkt
HÄRKIS® Kofta Pyöryköitä
1
Bataatti
1
Paprika
0,5
Munakoisoa
Kourallinen
Pinaattia
Kourallinen
salaatinlehtiä
150 g
Kirsikkatomaatteja
150 g
Kurkkua
150 g
Viinirypäleitä (Tummia)
6
Valkosipulinkynttä
2
Punaista chiliä
2 tl
Kanelia
5 tl
Suolaa
2 tl
Pippuria
150 g
Vuohenjuustoa
1 dl
Pestokastiketta
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
  2. Leikkaa munakoisot ohuiksi siivuiksi ja levittele pellille.
  3. Kaada päälle reilusti oliiviöljyä ja 3 tl suolaa.
  4. Pilko 1 chili ja 3 valkosipulinkynttä pieniksi a levittele munakoisoille.
  5. Sekoita ja laita uuniin. Paista noin 35-40 minuuttia.
  6. Kuori ja kuutioit bataatti. Levittele pellille (Voit levitellä samalle pellille munakoison kanssa, mutta itse tein samalla kerralla isommat satsit joten käytin eri peltejä).
  7. Kaada reilusti oliiviöljyä bataattien päälle. Ripottele pinnalle kanelia, 2 tl suolaa ja 1 tl pippuria.
  8. Sekoita mausteet ja laita bataatit uuniin 25-30 minuutiksi.
  9. Valmista seuraavaksi paprikat: leikkaa ne ensin suikaleiksi.
  10. Pilko 1 chili ja 3 valkosipulinkynttä.
  11. Kaada pannulle oliiviöljyä ja lisää pilkotut paprikat, chili ja valkosipuli. Paista sopivalla lämmöllä noin 15-20 minuuttia.
  12. Valmistä kulho: Lado annoksen pohjalle sekaisin salaatinlehtiä ja pinaattia.
  13. Pilko kirsikkatomaatit, mansikat ja viinirypäleet kahtia ja kurkut kuutioiksi.
  14. Lisää pilkotut vihannekset salaatin joukkoon ja sekoita.
  15. Lisää kulhoon kypsennetyt paprikat, bataatit ja munakoisot.
  16. Leikkaa vuohenjuusto siivuiksi ja paista pannulla oliiviöljyssä muutama minuutti per puoli.
  17. Nosta vuohenjuustot salaattiin ja kaada Härkis pyörykät pannulle.
  18. Paista viitisen minuuttia ja lisää reilun kulhojen pinnalle.
  19. Kaada kulhon päälle noin 1 rkl pestoa per annos.
treeni-ja-ravinto reseptit kasvisruoka proteiini
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *