Täytetyt bataatit intialaisilla mauilla ja pehmeällä kookoksella
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Tein viime viikolla pitkästä aikaa täytettyjä bataatteja. Tällä kertaa täytteenä oli mausteista ja kookoksista kasvistäytettä Intian mauilla, joista syntyi tosi herkullinen makuyhdistelmä. Pehmeä bataatti ja kookosmaito sopivat niin ihanasti yhteen tulisen chilin, inkiväärin ja valkosipulin ja mausteisen Härkis Indian Curryn kanssa. Pehmeä creme fraiche lämpimän annoksen päällä kruunaa herkkuhetken.
Helppo resepti on herkullinen ja kaunis, jonka vuoksi se sopii ihanaksi arki-illan piristykseksi tai juhlapöydän herkkudinneriksi. Täyttäviä bataatteja jäi myös yli, joten otin yhden lounaaksi seuraavalle päivälle. Usein tällaiset mausteiset ruoat vain paranevat yön yli jääkaapissa, niin kuin tämäkin.
Täytetyt bataatit
4 annosta
4 bataattia
1 punainen paprika
1 pkt HÄRKIS® Indian Currya
1 dl mustapapuja
1 chili
Reilu pala inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
Pieni kourallinen timjamia
Oliiviöljyä
Suolaa
1 dl Creme fraichea
1 dl kookosmaitoa
Varaa lisää creme fraichea annoksen päälle
- Aseta uuni 200 asteeseen.
- Pese ja halkaise bataatit kahtia.
- Hiero halkaistulle pinnalle reilusti oliviöljyä ja ripottele päälle hiukan suolaa.
- Laita bataatit uuniin tunniksi.
- Pilko valkosipuli, chili ja paprika sekä raasta inkivääri ja hauduta kaikki oliiviöljyssä.
- Lisää pannulle Härkis ja pavut noin viiden minuutin jälkeen.
- Paista pari minuuttia ja sekoita sitten joukkoon creme fraiche ja kookosmaito.
- Sekoita ja paista miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Jätä paistos hautumaan bataattien uunissa olon ajaksi.
- Kun bataatit ovat olleet uunissa tunnin, kaiverra jokaisesta pari lusikallista keskeltä pois ja täytä Härkis-paistoksella.
- Silppua päälle timjamia ja laita uuniin 180 asteeseen viideksi minuutiksi.
- Nauti creme fraichen kanssa.