Helppo ja herkullinen suklainen chia pudding
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Viime chia pudding -reseptistä onkin vierähtänyt jo pitkä aika, joten taitaa olla hyvä hetki jakaa uusi ihana herkkuresepti. Älyttömä helppo ja herkullisen suklainen chia pudding resepti valmistuu käden käänteessä ja täyttää pitkään.
Olen itse tykännyt tehdä tätä esimerkiksi viikonloppuisin aamulla pakastimeen ja syödä salin tai ulkoilun jälkeen välipalaksi. Pudding sopii myös täydellisesti makeannälkään välipalaksi tai herkkuaamupalaksi. Voit blendata ainekset illalla valmiiksi ja jättää yöksi jääkaappiin. Aamu alkaa ihanasti, kun voi vain napata valmiin suklaaherkun nautittavaksi.
On kiehtovaa, miten jo muinaisten kansojen käyttämät terveelliset ruoan lähteet ovat löytäneet tiensä uudelleen taas tämän päivän keittiöihin. Sama koskee tämänkin reseptin molempia superfood-lähteitä, chian siemeniä sekä granolan kotimaisiä härkäpapuja, joista syntynyt herkkupudding on erinomainen hyvien proteiinien ja kuitujen lähde. Täällä paljon lisää Härkis- ja muita härkäpapureseptejä ja erilaisia vinkkejä chiansiementen käyttöön täällä.
Suklainen chia pudding
2 annosta
1 dl chiansiemeniä
2 rkl raakakaakaojauhetta
3 banaania
3 dl kookosmaitoa
Päälle:
Tuoreita mansikoita
Reilusti Härkäpapugranolaa
Kookoshiutaleita
Sulatettua tummaa suklaata ja maapähkinävoita (Sulata 25 g tummaa suklaata juoksevaksi ja sekoita joukkoon 1,5 rkl maapähkinävoita)
- Sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi.
- Jaa kahteen kulhoon ja jätä pakastimeen 2-4 tunniksi (tai yön yli jääkaappiin).
- Lisää päälliset vasta hetki ennen herkun nauttimista.