Keitto tuoreista herneistä
Hyviä hernekeittouutisia! Vaikkei hernesoppa kuuluisi keittiösi suosikkiruokiin, ei sen kanssa tarvitse odotella laskiaista. Oletko jo maistanut uutta trendikästä tuorehernekeittoa? Se on yllättävänkin erilaista kuin perinteinen hernekeitto. Koska tämä keitto valmistetaan pakastetuista tai tuoreista herneistä, on sen maku raikkaampi, hernemäisempi ja tavallaan vahvempikin. Koostumus on silti kevyempi. Se on myös helpompi ja nopeampi valmistaa kuin perinteinen versio ja sen voi maustaa monipuolisemmin esim. mausteilla yrteillä ym.
Keitto tuoreista herneistä
600 g pakasteherneitä (tai tuoreita)
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 peruna
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
hieman suolaa
papikajauhetta
cayennepippuria
2 tl kuivattua tai kourallinen tuoretta minttua (ja/tai romariinia)
1 sitruunan mehu
(smetanaa)
- Kuumenna kattilan pohjalla oliiviöljy.
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne öljyssä.
- Kuori ja pilko peruna ja lisää se kattilaan.
- Lisää herneet.
- Sekoita hetki.
- Kaada kattilaan vesi ja kasvisliemikuutiot.
- Lisää suola ja mausteet sekä minttu.
- Keitä kunnes perunat pehmenevät.
- Soseuta kaikki.
- Tarjoile halutessasi smetanan kanssa. (Smetanan voi korvata myös vaahdotetulla kermalla tai vegeversiossa esim. vaahdotetulla kauravispillä).
Nyt on keittokausi parhaimmillaan. Paljon lisää erilaisia keittoreseptejä löydät täältä.