Kuorrutetut munakoisosiivut juustoraasteella (gluteeniton versio)
Tämä ruoka sai inspiraationsa vastaavanlaisesta annoksesta müncheniläisessä ravintolassa viime viikolla. Se oli niin hyvää, että piti kokeilla vastaavaa kotonakin – ja kyllä kanatti, lopputulos oli vähintään yhtä onnistunutta kuin esikuvansakin.
Jauhot on tässä korvattu Verso Härkäpapurouheseoksella, jolloin koko herkku on myös gluteenitonta ja proteiinirikasta kasvisruokaa.
Munakoisoille levitetään reilusti oliiviöljyä, jotta ne kypsyvät pehmeiksi. Ihana vakosipulin tuoksu levisi jo uunista odotellessa, ja munakoisosiivut sulivat suuhun lämpiminä tuoresalaatin kanssa. Tosin yhtä maukkaita ja ihania ne ovat myös kylminä – ja vaikka alkuruokana tai tapas-tyyppisenä naposteltavana.
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food
Kuorrutetut munakoisot
2 munakoisoa
reilusti oliiviöljyä
2,5 dl Verso Härkäpapurouheseosta
2 kananmunaa
3 dl raastettua mustaleima emmentalia
3 valkosipulin kynttä
1 sitruuna (mehua)
timjamia
suolaa
- Leikkaa munakoiso n. 1 cm paksuisiksi siivuiksi ja asettele siivut talouspaperille
- Ripottele reilusti suolaa siivujen päälle ja jätä “hikoilemaan” n. 30 minuutiksi
- Laita uuni 200 asteeseen
- Jauha Verso Härkäpapurouheseos monitoimikoneen silppurilla tai tehosekoittimessa jauhoksi
- Kuivaa neste munakoisoilta ja hiero reilusti oliiviöljyä niiden molemmille puolille
- Laita munakoisot pellille ja uuniin n. 30 minuutiksi
- Sekoita härkäpapurouheseosjauho, raastettu juusto, hienonnetut valkosipulin kynnet, sitruunan mehu ja rikotut kananmunat keskenään
- Levitä seos munakoisosiivujen päälle ja lisää timjamia päälle
- Laita uuniin vielä n. 15 minuutiksi
- Lisää päälle vielä halutessasi lisää sitruunamehua ja juustoraastetta
Lisää reseptejä Härkiksestä ja muista härkäpaputuotteista löydät täältä.