2020 kuukalenteri – ymmärrä ja hyödynnä kuun eri vaiheet

Kuun eri vaiheet2020 kuukalenteri

Tämän vuorokauden täysikuu valvotti minua taas niin paljon parina yönä, että sain hyvän muistutuksen päivittää blogiin tämän vuoden kuukalenterin. Viime vuoden versio oli niin suosittu että on jo aikakin julkaista Kuukalenteri 2020.

Jos nukkuminen ja muu toiminta on tuntunut taas täysikuun aikaan tahmealta tai esim. liian tunteikkaalta, on tilanne onneksi väliaikainen. Sen takia minusta kuukalenteri on hyödyllinen. En itsekään seuraa sitä ja mieti etukäteen kuun vaiheita, mutta yleensä levottomaan mieleen ja öihin löytyy sieltä luontainen selitys.

Kuulla on tutkitusti merkittävä vaikutus omaan energiaan, nukkumiseen ja hyvinvointiin. Tätä voi hautessaan myös hyödyntää huomioimalla kuun vaiheet oman elämän suunnittelussa.

Kirjaan tämänkin vuoden 2020 kuukalenteriin myös kuun eri vaiheiden vaikutuksia ja suosituksia, miten niistä voisi hyötyä.

Moni kuuluu perinteisiin uskomuksiin ja on nykyään jo käytännössä unodettu. Minusta on kuitenkin mielenkiintoista tutkia ja miettiä, mitkä niiden vaikutukset ovat ja miten niitä voisi itse kokeilla ja hyödyntää.

Tämä kalenteri kannattaa laittaa selaimen kirjanmerkkeihin ja tsekata sieltä pikaisesti, missä vaiheessa kuuta mennään, kun olo tuntuu oudolta tai kun haluaa varmistaa sopivan ilmapiirin johonkin poikkeuksellisen merkittävään hetkeen.

Maaliskuu 2020

Kasvava puolikuu 2.3.

Täysikuu 9.3.

Vähenevä puolikuu 16.3.

Uusikuu 24.3.

Huhtikuu 2020

Kasvava puolikuu 1. ja 30.4.

Täysikuu 8.4.

Vähenevä puolikuu 14.4.

Uusikuu 23.4.

Toukokuu 2020

Täysikuu 7.5.

Vähenevä puolikuu 14.5.

Uusikuu 22.5.

Kasvava puolikuu 30.5.

Kesäkuu 2020

Kuunpimennys, täysikuu 5.6.

Vähenevä puolikuu 13.6.

Uusikuu 21.6.

Kasvava puolikuu 28.6.

Heinäkuu 2020

Kuunpimennys, täysikuu 5.7.

Kasvava puolikuu 9.7.

Uusikuu 20.7.

Vähenevä puolikuu 27.7.

Elokuu 2020

Täysikuu 3.8.

Kasvava puolikuu 7.8.

Vähenevä puolikuu 11.8.

Uusikuu 19.8.

Syyskuu 2020

Täysikuu 2.9.

Vähenevä puolikuu 9.9.

Uusikuu 17.9.

Kasvava puolikuu 24.9.

Lokakuu 2020

Kasvava puolikuu 5.10.

Vähenevä puolikuu 10.10.

Uusikuu 16.10.

Täysikuu 31.10.

Marraskuu 2020

Vähenevä puolikuu 8.11.

Uusikuu 15.11.

Kasvava puolikuu 22.11.

Kuunpimennys, täysikuu 30.11.

Joulukuu 2020

Vähenevä puolikuu 8.12.

Täysikuu 12.12.

Uusikuu 14.12.

Kasvava puolikuu 21.12.

Ymmärrä ja hyödynnä kuun eri vaiheet

Uudenkuun aikaan kannattaa päättää asioista

Uusikuu vaikutuksineen kestää pari päivää. Silloin kuun sijainti on samanlainen auringon kanssa ja uusi kuunkierto alkaa. Nyt on oikeaa aikaa asettaa tavoitteita ja tehdä asoista päätöksiä; voi hyvin vaikka panna lopun huonolle tavalle  tai laatia kauaskantoisia suunnitelmia, kuten ruokavalioremontin, paaston yms. Mieltäkin voi hallita nyt paremmin eli keskittyminen helpottuu eli tämä on antoisaa aikaa meditoinnille ja oman mielen tutkiskelulle.

Kasvava puolikuu

Kuun valon voimistuessa kuu kasvaa puolikuuta kohti. Silloin elimistö kokee kaikki aineet voimakkaampina. Nyt voi hyvin aloittaa lisäravinne- tai vitamiinikuurin, ja toisaalta myös ehkä painoon kannattaa kiinnittää huomiota, jos se on taipuvainen nousemaan. Jos taas haluaa lisää painoa, sille on nyt sopiva hetki. Elimistö haluaa imeä nyt itseensä mahdollisimman tehokkaasti sen mitä syö ja juo, ja takaisin normaaliin palautuminen voi olla haastavaa. Myös alkoholin kanssa on hyvä olla varovainen.

Tämä on hyvää aikaa leikata kynnet ja hiukset, kun haluaa niiden kasvavan vahvoiksi ja pitkiksi. Hiukset ja iho saavat nyt täyden hyödyn irti voiteista, öljyistä ja naamioista. Sen sijaan puhdistavat kuurit voivat olla nyt erityisen haastavia ja tehottomia.

Puutarhan puolelle hedelmäpuita ei ole nyt hyvä aika leikata.

Tämä kasvavan kuun vaihe kestää yhteensä lähes kaksi viikkoa. Nyt on paras aika keskittyä kaikkeen vahvistavaan ja voimaa antavaan tekemiseen. Nyt on myös otollinen aika uudelle projektille, työlle, sijoittamiselle, lainalle tai uudelle asunnolle. Töissä voi hyvin tehdä nyt  sopimuksia ja hankkia uusia kumppaneita.

Täysikuu

Kuu on vastapäätä aurinkoa ja sen valo on voimakkaimmillaan. Kehomme ja sen kudokset ovat nyt paineen alaisina. Vaistomme ovat myös herkimmillään. Elimistö kerää helposti nestettä ja turvotusta. Oma painokin on usein täydenkuun aikaan tavallista korkeampi.  Mieli on levoton, kun tunteet herkistyvät helposti. Unettomuus on täydellä kuulla tutkitustikin yleistä ja toisaalta unet voivat olla intensiivisempiä.  Nyt on hyvä idea vain ottaa asiat huumorilla ja välttää riitoja, koska tällä hetkellä tunteet kuohuvat herkästi.

Tämä ei ole hyvä aika aloittaa hoikustumiseen tähtäävää diettiä. Lääkkeisiin kannattaa suhtautua varovaisesti.  Olisi suositeltavaa yrittää välttää myös päänsärkyä, koska se voi olla  tavallista voimakkaampaa.

Täyden kuun vaihe on lyhyt ja intensiivinen. Sen aikana myös haavat vuotavat enemmän verta ja kuukautiset voimistuvat.

Toisaalta täyden kuun aika on niin intensiivistä, että sanotaan myös, että kaikki mitä teet 6 tuntia ennen tai jälkeen täysikuun, johtaa menestykseen.

Aika usein voimakas tuuli tai myrsky nousee täydenkuun aikaan ja laskee vasta pari päivää sen jälkeen.

Vähenevä puolikuu

Kun kuun pienentyminen alkaa, myös kroppamme yrittää hankkiutua eroon kaikesta ylimääräisestä. Tähän aikaan elimistöstä on usein helpompaa poistaa nesteistä, rasvoja ja kuonoja. Nyt on hyvä aika aloittaa puhdistava kuuri ja hankkiutua eroon liiasta energiasta, turvotuksesta tai ärtyneestä mielestä. On hyvä muistaa juoda paljon puhdasta vettä.

Tämä on sopivaa aikaa voit kodin tavaroiden karsimiselle sekä puhdistamiselle, samoin kuin elimistönkin.  Tämä kuun vaihe tunnetaan myös hyvänä aikana hampaiden hoitoon ja kirurgisiin toimenpiteisiin. Nyt voi hyvin istuttaa ja leikata vihanneksia, hedelmiä tuottavia puita ja marjapensaita. Nyt on myös otollinen aika voimaa ja kestävyyttä vaativaan tekemiseen.

P.S. Jos kuu kiinnostaa sinuakin, tässä pari vinkkiä lisää aiheen postauksiin: Näin ruosteenpunainen täysikuu vaikuttaa meihin ja Näin täysikuu vaikuttaa meihin astrologiassa?

hyvinvointi mieli unettomuus
Kommentit (19)
  1. Very mielenkiintoista, really!

  2. Kuun Vaiheet | Uusi Suomi Uutiset
    1.5.2020, 07:35

    […] 2020 kuukalenteri – ymmärrä ja hyödynnä kuun eri vaiheet – En itsekään seuraa sitä ja mieti etukäteen kuun vaiheita, mutta yleensä levottomaan mieleen ja öihin löytyy sieltä luontainen selitys. Kuulla on tutkitusti merkittävä vaikutus omaan energiaan, nukkumiseen ja hyvinvointiin. Tätä voi hautessaan myös hyödyntää huomioimalla kuun vaiheet oman elämän suunnittelussa. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *