Kiinnitetty postaus

Vaivat, joista kukaan ei kerro

Kaupallinen yhteistyö: Linola

Jos realistinen kuvaus elämästä (tai eritteet) ahdistavat, niin jätä lukeminen tähän. Jos sen sijaan et säikähdä pienistä, niin anna mennä lukien eteenpäin.

Kukaan ei nimittäin muistanut aikoinaan mainita minulle, että raskaana saattaisin kärsiä kivuliaista pukamista ja suonikohjuista. Siitäkään ei ollut juurikaan puhetta, että synnytyksen jälkeen en saa pidätettyä pissaa samalla tavalla, kuin ennen. Monet, hyvin yleisetkin vaivat ovat sellaisia, ettei niistä juuri puhuta, ja ainakin minulle nämä vaivat tulivat ihan yllätyksenä ja puskista.

Jotkin asiat selviävät vain elämällä

Yllätyksenä tulleet pukamat ja virtsankarkailu eivät olleet kovin mieluisia. Varsinkin toisessa raskaudessa nämä epämiellyttävät vaivat suorastaan määrittivät hankaluuksilla kyllästettyä odotusaikaani. Vasta myöhemmin olen kuullut, että muilla on ollut ihan samoja ongelmia, ja että hankaluudet eivät välttämättä jää lapsivuoteelle. Miksiköhän näistä vaivoista ei juuri puhuta?

Pukamat rauhoittuvat synnytyksen jälkeen, mutta niiden aiheuttamat lieveilmiöt kulkevat matkassani edelleen. Trampoliinilla olen kokeillut hyppiä, onhan viimeisimmästä synnytyksestäni jo 12 vuotta. Silti pidätyskykyni ei ole entisellään.

Tuskinpa tieto siitä, että lasten mukana tulee myös koko joukko vaivoja, jotka saattavat jäädä pysyviksi osiksi elämää, olisi vaikuttanut haluuni hankkia lapsia, mutta ehkä pieni varoitus olisi ollut paikallaan. Ehkäpä nykyään neuvolassa ja äitiryhmissä näistä jo keskustellaan avoimemmin?

Vaivoihin on olemassa helpotusta

Pukamien rääppeiden aiheuttamaan kutinaan olen testaillut monenlaisia salvoja. Linola Suojaava Balsami sopii erinomaisesti käytettäväksi intiimialueella, koska se samanaikaisesti suojaa ihoa, antaen sen kuitenkin hengittää. Balsami toimii myös esim siteiden tai pikkuhousunsuojien aiheuttamaan ihoärsytykseen.

Lantiopohjalihakseni eivät ole vieläkään niin hyvässä kunnossa, ettenkö asiaan kiinnittäisi huomiota esimerkiksi paljon hyppyjä sisältävässä jumpassa. Silti olen tyytyväinen, että olen saanut lantionpohjan kuntoutettua sellaiseen jamaan, että suurin osa liikkeistä onnistuu kuitenkin ongelmitta.

Hankausta ja hiertymiä

Linola Suojaava Balsami on kehitetty ongelmanratkaisijaksi tilanteisiin, jossa iho on alttiina hankauksen aiheuttamille hiertymille ja ihoärsytykselle. Tiedän, että monessa vaippaperheessä tätä käytetään ahkerasti.

Olen käyttänyt Linolaa myös silloin, kun pidemmät pyöräily (tai spinningmatkat) aiheuttavat hankausta. Itselläni myös vasta-ajeltu bikiniraja ärtyy ja kutisee helposti. Linolan Suojaava Balsami on auttanut myös tähän vaivaan.

Linola Suojaava Balsami muodostaa iholle vettä hylkivän pehmeän kalvon, joka suojaa ihoa ärsytykseltä, antaen ihon kuitenkin hengittää. Voiteen sisältämät kasviperäiset ainesosat ehkäisevät ihoärsytystä ja tukevat ihon luonnollista uusiutumisprosessia. Balsamia voi käyttää myös nivusissa ja pakarapoimuissa.

Itse olen huomannut, että käyttäessäni lyhyitä urheilushortseja hiertävät sisäreidet helposti kipeästi vastakkain. Linola on ratkaisu myös tähän ongelmaan!

Kokeile Linola Suojaava Balsamia

Toivoisin avoimempaa keskustelua näistä hyvin monia koskettavista ongelmista. Ainakaan ongelmia ei pitäisi häpeillä ja piilotella, ja olla siksi hakematta niihin apua. Päinvastoin, mitä avoimemmin olen jutellut asioista ystävieni ja tuttujeni kanssa, sitä enemmän olen saanut erinomaisia vinkkejä ongelmiini.

Testaa sinäkin Linola Suojaava Balsamia. Tuote on saatavilla apteekista.

Saan tarjota lukijoilleni Yliopiston Apteekin verkkokaupasta  ya.fi  etukoodilla kaikista Linola-tuotteista -20 % alennusta.

Käytä koodia: ANNA20 (voimassa 24.5.-7.6.) Yliopiston apteekin verkkokaupassa niin saat 20%:n alen tilatessasi Linolaa.

Ovatko Linola -tuotteet sinulle tuttuja? Oletko sinä kärsinyt vaivoista, joista ei oikein koskaan puhuta avoimesti?

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Mistä lähdin lihaskuntotreenissä liikkeelle?

Tuu instaan @ansaivo

hyvinvointi naisen-terveys perapukamat ihonhoito
Kommentit (21)
 1. Kiitos vinkistä! Kävin heti klikkailemassa YA nettikaupasta tuollaisen itselleni. Arvaapa vaan mitä seurasi nivusiin kauden ekan pidemmän pyörälenkin jälkeen, tuo maantiepyörän satula ei ole mikään mukava ja lähdin matkaan silleen vähän reippaasti tietysti tavallisissa trikoissa, huoh… Tää postaus tuli kuin tilauksesta !

  1. annasaivosalmi
   24.5.2020, 13:42

   Huippua Marie! Noi satulahankaumat on kyllä ikäviä, vaikka pyöräily onkin ihanaa. Mutta varsinkin näin keväällä, kun innostuu, niin tekee kyllä kipeää.. Mahtavaa, jos saat Linolasta avun!

   T. Anna

 2. Täällä Ranskassa synnytyksen jälkeen jokainen nainen pääsee fysioterapeutin tai kätilön vastaanotolle lantionpohjalihaksia vahvistamaan. Asiasta puhutaan paljon enemmän. Itsekin trampalla asian laidan tajusin, en edes ajatellut asiaa ennemmin.

  1. annasaivosalmi
   24.5.2020, 13:44

   Moi Pia ja kiitos kommentista! Kuulostaa upealta. Mä oon synnyttänyt viimeksi tosiaan yli 12 vuotta sitten ja silloin asiasta mainittiin ja annettiin prosyyrit käteen. Ja siihen se sitten jäi. Olisin kaivannut tietoa myös erkaumasta, joka mulla oli nyrkin mentävä. Hienoa, jos siellä asiasta puhutaan! Ehkä täällä Suomessakin tilanne on muuttunut kymmenessä vuodessa parempaan..

   Anna

   1. Täytyy sanoa, että on edelleen melko onnetonta; olen synnyttänyt kolmisen kuukautta sitten, eikä minulta kysytty muuta kuin et onko virtsankarkailua, ja tarkistettiin onko kohtu oikealla paikalla ettei ois viitteitä laskeumasta. Lisäksi muistutettiin lantionpohjalihasten jumppaamisesta. Mutta ei saa kunnollista ohjausta niidenkään jumppaamiseen. Eikä myöskään mitään apua mahdollisen erkauman tsekkaamiseen, puhumattakaan sen kuntouttamiseen jne. Ei ilmeisesti ole tietoa asiasta niin laajasti.
    Onneksi olen itse saanut tietoa erkauman kuntouttamiseen siihen erikoistuneelta pt:ltä parisen vuotta sitten, koska olin itse asiasta kiinnostunut, ja sen pohjalta osaan toimia nyt paremmin kuin aiempien synnytysten jälkeen. Ehdin siis saada jumpattua erkauman pois ennen kun aloin odottaa tätä vauvaa.
    Raskauden mukana tulevista ongelmista,ja oikeastaan ihan kaikista, olisi tosiaan hyvä puhua paljon vapaammin, jotta jokainen saisi apua omiin vaivoihinsa nopeammin eikä se vaiva tuntuisi niin häpeälliseltä.

    1. annasaivosalmi
     26.5.2020, 06:55

     Kiitos kommentista! Olen niin samaa mieltä, mutta kurjaa, jos tilanne ei ole yhtään parantunut reilussa kymmenessä vuodessa. Voiko olla niin, että koska näitä vaivoja hävetään ja niistä vaietaan, niin sitten vaan osa tyytyy niiden kanssa elämään, vaikka apua olisi saatavilla.. Onneksi olet löytänyt näihin asioihin erikoistuneen pt:n!! Tällaisia pitäisi saada lisää ja esim neuvolasta voisi saada lähetteen, kun kysyy. Nämä vaivat vaikuttavat kuitenkin todella paljon elämänlaatuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *