Treenipäiväkirja – Tältä näyttää treeniviikkoni

Toivepostaus. ”Voisitko kirjoittaa siitä, millainen treeniviikkosi on?” ”Kertoisitko treenipäiväkirjasi? Treenimääräsi vaikuttavat niin isoilta.”

Somea seuratessa saattaa tuntua siltä, etten muuta teekään, kuin treenaa. Kannattaa muistaa, että en postaa someen kaikista jutuista, kuten siitä, että tällä hetkellä vietän suurimman osan päivästäni tietokoneella istuen ja kirjoittaen. Toki liikun runsaasti ja tässäpä tulee minun viime viikon treenini. Analysoin sitä myös hieman, lähinnä plussat ja miinukset.

Kannattaa huomioida, etten noudata mitään tiettyä treeniohjelmaa, paitsi nyt tietysti pyrin tekemään Iltalehdelle suunnittelemani 10 viikon ilmaisen treeniohjelman treenit joka viikko. Treenaan fiilispohjalta, mutta pyrin monipuolisuuteen: kestävyyttä, voimaa, liikkuvuutta ja hyötyliikuntaa. Viikon treenit on helppo tarkistaa urheilukelloni lokikirjasta.

Treenipäiväkirja

Maanantai

Aamulenkki juosten 7,7km. Kevyt PK -lenkki ihanassa aurinkoisessa kevätsäässä strattasi työviikon.

Kävelylenkki miehen kanssa loppuiltapäivästä jokirannassa 10km. Turistiin ja höpistiin.

Tiistai

Voimapainoitteinen ohjattu treeni F45 -salilla, 45min. Alavartaloa, ylävartaloa ja keskivartaloa tehokkaana kiertoharjoitteluna. Hyvä treeni! On ihana päästä toisten ohjaukseen, koska suunnittelen pääasiassa omat treenini ja teen ne yksin.

Keskiviikko

Aamupäivälenkki juosten, 7,4km. Samantapainen lenkki kuin maanantaina. Tauotti mukavasti kirjoitushommia koneella. Juostessa kuuntelen aina kirjaa. Nyt on menossa Elena Ferranten Napoli-sarja.

Storytel -ilahdutuskoodini on voimassa muuten vielä toukokuun loppuun eli ensi viikon. Tästä linkistä pääset lunastamaan itsellesi 30 päivää ilmaista kuunteluaikaa. Suosittelen!

Kiertoharjoittelu kuntosalilla, 45min. Päivän toinen treeni (harvinaista!). Tein Iltalehdelle suunnittelemani 10 viikon treeniohjelman kummatkin kotitreenit salilla. Olin aikeissa tehdä ne kotona, mutta lähdinkin miehen seuraksi salille. Käsipainotreeni löytyy myös Instagram-tililtäni @ansaivo

Torstai

Voimaharjoittelu salilla, 50 min. Alavartalopainoitteinen voimaharjoitus. Maastaveto levytangolla sekä suorin jaloin maastaveto kahvakuulalla. Yhden jalan maastavedot smith-laitteessa, bulgarialainen askelkyykky lisäpainoilla, boxinousut lisäpainolla. Kaikkia neljä sarjaa, 10-12 toistoa. Loppuun 10min porraskoneessa.

Perjantai

Kiertoharjoittelu 30min salilla. Miehen kanssa perinteeksi muodostunut perjantai-circuit. Joskus teemme Circuitin ulkona lasten harrastusten aikana, nyt salilla. Yläkroppapainoitteinen treeni, jossa mm. soutuja, hauiskääntöjä, pystypunnerruksia, lankkunousuja Bosulla, jumppapallovatsoja ja biksinousuja, 40 sekuntia työtä, 15 sekunnin vaihtoajoilla. Päälle tein neljä sarjaa leuanvetoja kumpparilla. Teki hyvää PMS -oireilleni. Tämäkin treeni löytyy Instagram -tililtäni.

Lauantai

Lepopäivä. Leppoisa reilun tunnin kävelylenkki miehen kanssa jokirannassa.

Sunnuntai

Suunnitelmissa kevyt lenkki ja kehonhuoltoa. Tai sitten toinen lepopäivä.

Arvio viikosta

Treeniä mahtui tähän viikkoon oikein mukavasti, reilunlaisesti. Toscanan treenilomaviikon jälkeen pidin tarkoituksella kevyemmän viikon liikunnasta, joten nyt oli taas virtaa. Viikossa oli normaalia enemmän salilla tehtyjä treenejä. Circuitit sujuvat myös kotona ja ulkona.

Plussaa monipuolisuudesta: kolme juoksulenkkiä on itselleni aika maksimimäärä. Lihaskuntopainoitteisia treenejä viikkoon mahtui tosi kivasti, vaihdellen ylä- ja alavartaloa. Yksi ihan kunon salitreenikin torstaina. Tehoiltaan viikko oli keskitasoa. En tehnyt yhtään maksimisyke- tai maksimivoimatreeniä.

Miinusta kehonhuollon vähyydestä ja askelmääristä. Koska kirjoitan tällä hetkellä lähes kaikki päivät läpeensä, tulee istumista paljon. Pyrin tauottamaan päiviä ja hoitamaan siirtymiset ilman autoa, jotta arjen passiivisuutta olisi vähemmän.

Omien treenien lisäksi ohjaan ryhmilleni treenit ulkona tiistaina, perjantaina ja sunnuntaina. Näissä tulee myös itse jonkun verran liikuttua (alkulämpät ym), mutta ei varsinaisesti treenattua. Liikuntatunnilla olimme tällä viikolla tyttöjen kanssa Samppalinnan maauimalassa ja siellä tyydyin valvomaan tyttöjen uintia altaan reunalta.

Aika kiva viikko treenien puolesta omasta mielestäni. Kyllä liikunnasta vaan tulee niin hyvä olo! Energinen, vahva ja iloinen. Vai mitä mieltä sinä olet?

<3 Anna

Tuu myös someen! Sinne postaan ison osan treeneistäni. IG @ansaivo

Kommentit (6)
 1. Mielenkiintoinen postaus! Tuleeko päiviä kun et tee mitään, siis ihan lepolepopäivä?
  Hyvät on Iltalehden jumpat olleet .

  1. annasaivosalmi
   27.5.2019, 11:43

   Kiitos! Lepopäivinäkin liikun kyllä jotenkin: kävelen, venyttelen tms. En muista, että olisin jonkun päivän vain makoillut, kuin tietysti silloin, jos olen sairaana. Kiva, että olet tykännyt Iltalehden jumpista!

 2. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Itsekin olen usein juuri some perusteella ihmetellyt isoa treenimäärääsi ja olen kuvitellut, että kävisit lähes joka päivä juoksemassa ja salilla tai muuta treeniä. Treenimääräsi ovat kyllä ihailtavia, mutta tämä postaus toi mukavasti realismia siihen, ettei ehkä ole tarkoituksenmukaistakaan juosta joka päivä ja hyvä pitää myös niitä lepopäiviä välillä. 🙂

  1. annasaivosalmi
   28.5.2019, 13:44

   Kiva kuulla, jos postaus valaisi asiaa paremmin. En tosiaankaan juokse joka päivä. Olen kerran itseni juoksemalla rikkonut, joten maksimi on 3 lenkkiä viikkoon. Kivaa kevättä!

   – Anna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *