Tällainen vuosi tulossa, ehkä! – Työt, treenit, harrastukset, elämä ja yllätys

Viime vuosi näytti sen, ettei tulevaisuutta voi oikein suunnitella etukäteen. Vuosi sitten tammikuussa oma tulevaisuuteni näytti hyvin erilaiselta, kuin miksi se sitten muotoutui. No, kyllä te tiedätte mitä tapahtui, eli ei siitä sen enempää.

Mutta nyt haluan taas varovaisen optimistisena luoda katseen tulevaan. Ajattelin tiivistää tähän postaukseen omia suunnitelmiani tälle vuodella.

Vuosi alkoi yllärillä

Suuri yllätys oli heti tammikuun alussa saamani Fit Awards -palkinto parhaasta sometilistä. Voitto oli aivan uskomattoman hieno juttu, enkä voi kuin kiittää kaikkia minua äänestäneistä. Eli kiitos vielä kerran! Sain taas vahvistusta sille, että tekemiselläni on merkitystä monille. Somesisältöni tuovat iloa, intoa ja hyötyjä.

Työkuviot vuonna 2021

Jatkan edelleen opettajana Kerttulin lukiossa. Kevätlukukausi startattiin poikkeusoloissa sen suhteen, että lähiopetuksessa ovat vain koulumme abiturientit. Pidän kaikki tuntini hybridiopetuksena koululta, eli osa opiskelijoista on luokassa, osa kotona. Minulla on jo useamman vuoden ollut omasta pyynnöstäni vähemmän tunteja koulussa, jotta aikaa jää muullekin.

Jatkan livereeniohjauksia MyBnB Live yhteisössä. Keväällä ohjelmistossa on aamutreenejä, circuitteja, kahvakuulaa ja kumpparitreenejä. Ohjaan noin kolme täysin maksutonta livetreeniä viikossa. Saan itse treeniohjauksista todella paljon! On mahtava huomata, kun kanssani on linjoilla satoja jumppaajia yhtäaikaa ja palautteet ovat olleet ihania.

MyBnB Live:ssä mun treenit mahdollistaa mm. Novelle Plus, K-Citymarket, Stockmann ja NIVEA

Työni somen parissa jatkuvat myös entiseen tapaan. Lisäksi olen saanut tehdä mahtavia yhteistyöjuttuja mm. Terve.fi -sivuston kanssa, jonne suunnittelin viiden treenin paketin, joka on maksutta kaikken käytössä. Ohjaan treenit alusta loppuun ja ohjelmistosta löytyy circuitteja, kumpparitreeniä, HIIT:iä ja kehonhuoltoa. Jatkan myös neljättä vuotta NIVEA Ambassadorina.

Terve.fi -sivustolta löytyy ohjaamani treenikokonaisuus – Jumppaa Anna Saivosalmen kanssa!

Ulkotreenini ovat sen sijaan tauolla koronarajoitusten vuoksi. Alkuvuodesta on käynnistynyt myös uusia todella mielenkiintoisia projekteja, joista kerron heti, kun se on mahdollista!

Treenit vuonna 2021

Viikkoihini kertyy edelleen 3-4 kotitreeniä. Nämä ovat usein kestoltaan viidestä minuutista puoleen tuntiin. Viime syksynä aloitin myös säännölliset voimatreenit oman pt:n kanssa ja näitä treenejä on tarkoitus jatkaa. Voimatasoni kehittyi valtavasti syksyn aikana ja kuormat kasvoivat, kun kehityin. Lisäksi käyn kerran viikossa ohjatussa pienryhmätreenissä (5-6 hlöä).

Minulla on mahdollisesti vielä hakusessa jokin sali tai treenipaikka, jossa voisi käydä tekemässä toiminnallisia treenejä ohjatusti. Treenaan niin paljon yksin, että kaipaan välillä sitä, että voin olla itse ohjattavana ja asiakkaana. Oma suosikkisalini F45 -Training lopetti Turussa, joten tuon salin mentävä aukko treeneissäni on. Toisaalta näin korona-aikana en halua sulloutua sisätiloihin monen ihmisen kanssa yhtäaikaa.

Harrastukset vuonna 2021

Päivittäin käyn kävelyllä, hiihtämistä kaipaan. Ehkä siihen täällä etelässäkin tarjoutuu vielä mahdollisuus. Yksi uusi harrastus minulla on myös, jota aion ehdottomasti jatkaa tänä vuonna. Kokeilin kylmäuintia ensimmäisen kerran joulukuussa kaverin yllyttämänä ja jäin saman tien koukkuun.

Olen käynyt joulukuun loppupuolelta lähtien uimassa melkein joka päivä. Koska yleiset saunat ovat kiinni, käymme meressä ilman saunaa. Aivan älyttömän hyvä fiilis on palkinto, joka seuraa kylmäuintia. En olisi vielä muutama kuukausi siten uskonut, että pulahdan hyiseen veteen ilman saunaa ja vielä nautin siitä. Kylmäuinti tuntuu laskeneen stressitasojani, olen nukkunut laadukkaammin ja mielialani on ollut jotenkin todella toiveikas ja tasaisempi.

Kylmäuinnin myötä olen myös oppinut hengittämään, kyllä luit oikein. Veteen mennessä meinaa hyperventilointi alkaa automaattisesti, mutta hengitykseen keskittymällä ja sitä tietoisesti rauhoittumalla laskeutuu todellakin hetkeen. Työasiat ja murheet jäävät taka-alalle, kun kehon aistii joka solulla.

Elämä vuonna 2021

Joulun välipäivinä pidin viikon takoa somesta. Silloin oli hyvä punnita omaa elämää monelta kantilta ja kääntyä sisäänpäin. Huomasin, että vaikka tykkään olla somessa, jakaa treenejä ja päivittää stooreja, niin se aika kun olen siellä, on kuitenkin muualta pois. Teinkin päätöksen, että tänä vuonna haluan olla, jos en enemmän, niin täysipainoisemmin läsnä ”oikeassa elämässä” perheelleni ja läheisilleni.

Tämä on näkynyt käytännössä niin, että laitan tietoisesti kännykän eteisessä olevaan kulhoon, kun sen aika on. Kun työt on tehty, suljen läppärin. En lorvi somessa jatkuvasti, vaan olen läsnä siinä, mitä olen Jaakon tai lasten kanssa tekemässä. Tämä on osoittautunut hyväksi päätökseksi. Olenkin saanut sekä sometauon että känykkäparkin ansioista ihan uutta intoa ja ideoita tekemiseeni. Minulle on myös paremmin kirkastunut se, mitä haluan tehdä ja mitä en.

Uskon, että tasapainon löytäminen työn ja muun elämän välille on itselleni se suurin haaste, mutta olen jo oikealla tiellä ja tämä on alkanut jo heijastua ympäristöönkin. Ajattelen, että aika on kullanarvoista ja siksi haluan tiedostaa, miten oman aikani käytän.

Kommentteihin voi jättää postaustoiveita tälle vuodelle.

<3 Anna

hyvinvointi mita-minulle-kuuluu treenit
Kommentit (1)
  1. What i do not understood is actually how you are not actually much more well-liked than you might be now. You are so intelligent. You realize therefore considerably relating to this subject, produced me personally consider it from so many varied angles. Its like women and men arent fascinated unless it’s one thing to do with Lady gaga! Your own stuffs great. Always maintain it up!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *