Miehen on helpompi lähteä

Eilen istuessani bussissa, paluumatkalla kauniista ja taianomaisesta Houtskarista, Turun ulkosaaristosta, keskustelimme muutaman hyvinvointimatkallemme osallistuneen naisen kanssa siitä, miten miesten tuntuu olevan usein helpompi lähteä omiin menoihinsa: miesten reissuille, urheilemaan, harrastamaan tai juhlimaan.

Itseasiassa minusta tuntui, että olin käynyt tämän keskustelun aiemminkin. Usein kuulee, miten naiset kokevat, että miehen on helpompi hypätä arjesta vapaalle, omiin rientoihinsa ja ottaa omaa aikaa. Sitä pidetään jopa itsestäänselvänä. Miehellä on työmatkansa, kalastusreissunsa, jääkiekkovuoronsa ja iltamat ystävien kanssa. Sen sijaan naiset kokevat, että lähteminen on hankalampaa, monestakin syystä.

Hyvinvointia ja omaa aikaa

Bussissamme oli rentoutunut tunnelma. Olimme juuri viettäneet viikonlopun, pääasiassa naisten kesken, treenaten, joogaten, saunoen, uiden, nauttien hyvästä ruuasta ja vain rentoillen.

Puitteet olivat suorastaan taianomaiset: vanha hotelliksi kauniisti kunnostettu kansakoulu Houtskarissa meren rannalla, upeassa saaristomaisemassa. Moni nainen oli lähtenyt reissulle nimenomaan viettämään omaa aikaa, parantamaan hyvinvointiaan ja irtautumaan arjesta.

Uskon, että kotiin palasi joukko naisia, joiden hymy oli herkemmässä ja akut ladattuina. Oli vaikea kuvitella, että tällainen reissu toisi mukanaan mitään muuta, kuin hyvää.

Välimatka lapsiin ja perheeseen antoi etäisyyttä tuttuun ja tavanomaiseen. Se antoi mahdollisuuden keskittyä itseensä, ja vain itseensä. Pieni breikki velvollisuuksista, valmiiksi katettuja pöytiä ja aikaa omille ajatuksille. Juuri sitä, mitä jokainen kaipaa joskus. Osa oli lähtenyt reissuun hyvän ystävänsä kanssa. Joukkoon mahtui myös kaksi äitiä ja tytärtä, sekä yksin matkaavia.

Viikonloppuna pääsi treenaamaan, niin monta kertaa päivässä, kuin halusi. Vedin parin päivän aikana viisi lihaskunto- ja HIIT-treeniä. Lisäksi mukana matkalla mukana ollut joogaohjaaja Sanna Luther ohjasi omat tuntinsa aikaisin aamulla ja myöhään illalla. Aamulla virkistävää yang-joogaa, illalla rentouttavaa yiniä. Täydellisen tasapainoinen kokonaisuus tiukkoja treenejä ja lempeää joogaa.

Lähtemisen vaikeus ja helppous

Meidän perheessämme naisen ja miehen on yhtä helppo (tai vaikea) lähteä. Olen vain harvoin kokenut huonoa omaatuntoa siitä, että olen lähtenyt harrastamaan, työmatkalle tai ottanut omaa aikaa.

Eräs matkalla mukana ollut pienten lasten äiti kuvaili osuvasti, että jos hänen miehensä olisi lähtenyt vastaavalle matkalle, olisi sitä tuskin kukaan ihmetellyt. Miksi silti naisten tarpeita olla hetki itsekseen ilman perhettä ja lapsia, kummeksutaan?

Naisten oletetaan usein olevan suuremmassa vastuussa perheestä ja lapsista. Ehkä koetaan, ettei isä pärjää kotona lasten kanssa. Ehkä vaatimukset äitiyttä kohtaan tulevatkin ulkoapäin: omistautunut äiti ei niin vain häivy omille teilleen!

Meidän perheessämme vastuu arjen pyörittämisestä pyritään jakamaan tasan. Näin on aina ollut. Minulla ja miehelläni on aivan yhtä hyvät taidot huolehtia lapsista ja kodista, kuljetuksista ja ruuanlaitosta, vaikka ehkä teemmekin asioita eri tavalla.

Silti arkisista puuhista irtautuminen tekee kummallekin välillä hyvää. Parisuhteessa on mielestäni tärkeää säilyttää tietynlainen erillisyys, ja puolisoiden omat menot ja kiinnostuksen kohteet. On myös yhtä tärkeää, että puolisot arvostavat toistensa tarpeita toteuttaa itseään, tasapuolisesti.

 

Loma lapsista

Olen nyt lyhyen ajaan sisään ollut valmentamassa kahdella pääasiassa naisille suunnatulla hyvinvointimatkalla: toukokuussa Italian Toscanassa ja viime viikonloppuna saaristossa Houtskarissa. Kummallakin reissulla esille nousee hetkittäisten irtautumisten tärkeys. Se, miten näiden reissujen jälkeen kotiin palaa hehkuva, rentoutunut ja onnellinen nainen, jolla on ikävä lapsiaan ja puolisoaan, ja jolle arki tuntuu taas juhlalta.

Lähteminen on helppoa silloin, kun tietää, mihin on palaamassa. Lähteminen on helppoa silloin, kun voi luottavaisin mielin antautua ajatukselle omasta ajasta ja rentoutua tietäen, että kotona on kaikki hyvin.

Naisille lähteminen voi joskus olla vaikeampaa, mutta mielestäni sitäkin tärkeämpää. Joskus tuntuu, että me olemme korvaamattomia(ainakin omasta mielestämme) ja siksi tarvitaan rohkeutta. Ansaitsemme omat juhlamme, omat ryhmämme, omat reissumme ja oman aikamme.

Lähde sinäkin!

Niin! Ja paikka, jossa Mybnb:n hyvinvointiviikonloppumme viime viikonloppuna järjestettiin oli Houtskarissa: Hyppeis Värdshus. Moni jo kyselikin, että missä me oikein olimme 🙂 Erittäin lämmin suositus. Paikka oli ihana ja todella kaunis, palvelu pelasi, ruoka herkullista ja isäntäväki todella ystävällistä. Tänne pitää päästä pian uudestaan!

P.s. Jos Sinä haluat irtautua arjesta ja lähteä matkalle omaan itseesi ja voimaan hyvin, kannattaa käydä kurkkaamassa tietoja seuraavasta reissustamme. Suuntaamme ensi lokakuussa Pohjois-Italiaan treenaamaan, joogaamaan ja nauttimaan omasta ajasta. 

Kohteemme tarjoaa loistavat mahdollisuudet monentyyppiseen aktiivilomailuun, shoppailua unohtamatta. Katso lisätiedot ja varaa matkasi ennen heinäkuun alkua, niin saat 100€:n alennuksen matkan hinnasta My Body & Balancen nettisivuilta tai suoraan 050 330 6955 / Tiina. Mainitse varauksen yhteydessä, että olet seuraajani, niin saat alennuksen.

Paikkoja on jäljellä rajoitetusti! Lokakuussa järjestetään myös matka, jonne miehet ovat tervetulleita. Ihana mahdollisuus lähteä reissuun vaikka yhdessä puolison kanssa.

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Voiko kirjan kirjoittamalla tienata?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *