Mene uimahalliin ja valaistu

Median meille tuputtama naiskuva on lamauttavan yksipuolinen. Tai sitten vain seuraan vääriä medioita. En voi olla miettimättä maailmaa, jossa ainakin monet nuoret väistämättä elävät: täydellisten, muokattujen naisvartaloiden ristitulessa. En ihmettele, jos sosiaalisen median ihanteet siitä, miltä naisen tulisi näyttää, ahdistavat nuorta. Mallit ovat paitsi epärealistisia, useimmille meistä mahdottomia saavuttaa, ja lisäksi myös hätkähdyttävän samanlaisia.

FullSizeRender 31

Itsetunto-ongelmat ovat tavallisia kaikenikäisten naisten keskuudessa. Usein häpeä saattaa liittyä omaan vartaloon ja sen sopimattomuuteen siihen, mitä ajattelee naisen kuuluvan näyttää. Median mallit hämäävät meitä. Ne huijaavat meitä uskomaan, että suurin osa naisista näyttää tietynlaiselta ja tämä joukkoharha luo ahdistusta ja lisää oman kehon vihaa.

FullSizeRender 23

Tänään ollessani uimahallissa, koin taas kerran myönteisen valaistuksen. Siellä, kirkkaiden lamppujen alla, suihkuhuoneissa alastomana itseään pesivät kaikenikäiset ja kaikenmuotoiset  naiset. Uimahallissa  saattaa nähdä, miltä naisen keho oikeasti ja aidoimmillaan näyttää. Jokaisella naisella on oma kehonmuotonsa, oma pari rintoja, arpensa vatsalla tai jossain muualla, ja vartalo, joka on enemmän tai vähemmän täynnä muistoja. Kaunista.

FullSizeRender 32

Kaupungin uimahallissa näkee kattavan läpileikkauksen siitä, minkälainen naisvartalo aidosti on. Muokkaamattomana, puhtaana ja ylväänä. Nuoret tytöt, naiset, lapset ja mummot. Nämä naiset saivat minut havahtumaan siihen, minkälaista naisen mallia me itsellemme ja lapsille tuputamme.

Menen siis uimahalliin jatkossakin ja kehotan sinuakin menemään. Uskon, että koet samankaltaisen valaistuksen kuin minä, varsinkin, jos olet liian kauan tuijottanut median yksipuolista naiskuvaa hakien samastumiskohteita liian kaukaisista ja tavoittamattomista malleista. Uimahallissa voi saada myös kohennusta omalle murjotulle itsetunnolleen,  kun ymmärtää ja näkee, miltä naisvartalo kaikissa moninaisuuksissaan näyttääkään. On helpottava tunne huomata, että kauneutta on niin monenlaista. Onneksi.

<3 Anna

FullSizeRender 30

FullSizeRender 21

 

 

 

Kommentit (5)
 1. hei!

  olisiko siulla näyttää yhtään raskauskuvia? olisin kiinnostunut näkmään 🙂

  1. annasaivosalmi
   5.9.2016, 15:20

   Jaa-a. Eiköhän mulla niitäkin jossain ole. Mulla oli kaksi hyvin peräkkäistä raskautta, jotka olivat hyvin erilaiset.Toisessa jaksoin liikkua loppumetreille asti, toisessa liikunta jäi jo melko alkuvaiheessa. Onneksi palauduin kuitenkin hyvin raskauksien jälkeen. Katsotaan jos jossain vaiheessa raskauskuvia löytyy 🙂 Anna

 2. musta keittiöhana
  30.8.2016, 20:03

  Kauniita kuvia!! 🙂

  1. annasaivosalmi
   5.9.2016, 15:18

   Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *