Kuka on Anna Saivosalmi?

Sain pyynnön esitellä itseni. Ja se onkin ehkä taas paikallaan, koska mukaan on tarttunut paljon uusia lukijoita, seuraajia ja treenaajia tässä viime aikoina. Kuka minä siis olen? Kuka on Anna Saivosalmi?

Nimi, ikä ja siviilisääty

Olen Anna Saivosalmi, 41 -vuotta, Turusta, jossa olen asunut koko ikäni. Minulla on kaksi lasta: tytär täyttää kesällä 14 ja poika on 12 -vuotias. Mieskin löytyy. Sama mies, Jaakko, on kulkenut rinnalla jo vuodesta 1997.

Rakastan liikkua! Kaikki liike on minulle todella tärkeää, ja liikunkin joka päivä, ja saan siitä todella paljon energiaa. Liikun, koska se antaa minulla iloa, endorfiineja, lisää tunteja vuorokauteen ja tuo positiivisen mielen. Liike tekee minut rennoksi ja liike yhdistää minut rakkaisiini. Olen etuoikeutettu, kun saan tehdä työkseni sitä, mikä on suurin intohimoni ja liikuttaa myös muita.

Aina elämäni ei ole ollut balanssissa, ja olenkin tehnyt yhden elämänmuutoksen. Tämä tapahtui lasten saamisen jälkeen, kun huomasin, että haluaisin olla taas aktiivinen ja energinen oma itseni. Halusin karistaa myös ylimääräiset kilot ja löytää omat tapani liikkua ja syödä.

Onko jotain kouluja käyty?

Olen koulutukseltani psykologian, uskonnon ja terveystiedon opettaja. Opetan tällä hetkellä psykologiaa ja liikuntaa Turussa Kerttulin lukiossa. Olen työskennellyt samassa lukiossa jo reilut 10 vuotta, ja opettajan töitä tehnyt jo lähes 20 vuotta.

Tuossa reilu kolmikymppisenä (2014) sain päähäni, että haluan kouluttautua liikunta-alalle. Olin jo pitkään haaveillut, että harrastuksesta ja intohimosta voisi oppia enemmän, ehkä jopa työskennellä sen parissa. Kouluttauduin opettajan työn ohessa hyvinvointivalmentajaksi ja personal traineriksi. Se on ollut yksi elämäni parhaista päätöksistä, sillä tästä urkeni minulle ihan uusi ura ja elämän suunta.

Somettajasta kirjailijaksi

Heti valmistuttuani personal traineriksi aloin ohjata ulkotreenejä Turussa. Kello Kuuden treenit ovat pyörineet siitä saakka aamuisin ja iltaisin kello kuudelta Turun Urheilupuistossa (korona kylläkin keskeytti yhteistreenit).

Samoihin aikoihin valmistuttuani avasin instagram-tilin @ansaivo, jossa aloin jakaa treenivinkkejä ja -videoita, erityisesti kotijumppia. Tuo instatili on sittemmin kasvanut siten, että tällä hetkellä yhteisööni kuuluu, ja kanssani jumppaa jo 44,5 tuhatta ihmistä. Ihan huikeaa!

Instagramin myötä sain myös pyynnön aloittaa blogin kirjoittamisen, ja tämä Kauneus & Terveys -lehden -blogini aukesikin vuonna 2016. Myös kustantamosta otettiin yhteyttä ja ensimmäinen kirjani Treenaa kotona 10,20 tai 30 minuttia (Tammi) ilmestyi vuonna 2018 ja se sai tuhannet innostumaan kotitreeneistä. Toinen kirjani Vartti riittää (Tammi) julkaistiin tammikuussa 2020 ja on saanut todella hienon vastaanoton.

Kohtaamiset ovat olleet kohtalo

Olen monessa mukana. Opetan lukiossa, kirjoitan blogia, vedän jumppia, teen somea (myös työkseni), toimin Keventäjien valmentajana ja olen mukana myös My Body & Balancen toiminnassa. Tutustuin MyBnB:n perustajaan Tiinaan ensimmäisiä kertoja jo nuorena flikkana Turussa.

Varsinaisesti tiemme kohtasivat kuitenkin eräällä joogalomalla Italiassa, jonne päädyin ihan sattumalta vuonna 2017. Näin Facebookissa erään ystävän ilmoituksen, että hän joutuu perumaan osallistumisensa Garda-järvelle suuntautuvalle joogareissulle. Ja minä päätin hetken mielijohteesta ostaa hänen matkansa, koska miksei?

Joogareissulla Gardalla v. 2017

Tiina oli sattumalta tuolla kyseisellä matkalla myös mukana, ja me puhuimme, kävelimme, treenasimme, joogasimme ja makasimme uima-altaalla viikon yhdessä. Viihdyimme erinomaisesti, ja puhuttavaa sekä ideoita riitti! Tiina oli juuri vaihtamassa itse alaa, ja pohti mitä hän alkaisi tehdä, ja kysyikin, josko haluaisin olla mukana, kun hän perustaa oman hyvinvointialan yrityksen. Tottakai halusin! Ja tässä sitä nyt ollaan.

Tasan vuoden päästä tuosta reissusta olimme ensimmäisellä, itse järjestämällämme hyvinvoitimatkalla Italiassa. Reissuja on tehty tämän jälkeen jo useita, niin Italiaan kuin myös Turun saaristoon.

Vapaa-aikaa ja rentoilua

Teen paljon työtä, mutta moni työhöni kuuluva asia ei tunnu työltä. Saan tehdä sitä mitä rakastan! Paras fiilis tulee, kun huomaan, että innostukseni liikuntaan tarttuu muihinkin.

Kun en tee töitä olen perheeni kanssa. Kävelemme (joka päivä) pitkän lenkin Jaakon kanssa ympäri Turkua. Katsomme koko perhe yhdessä Netflixiä ja teemme ruokaa. Hengailemme vanhan omakotitalomme pihalle ja lämmitämme saunan, kun siltä tuntuu. Ystäviänikin tapaan. Rakkain ystäväni asuu Helsingissä, mutta tapaamme ”lukion tyttöporukallamme” säännöllisesti.

Semmonen minä olen. Jäikö jotain sanomatta? Kysy ihmeessä.

<3 Anna

Lue myös edellinen postaus: Kuivat ja ärtyneet silmät? – Uusi kotimainen tuote lunasti lupaukset! + ARVONTA

Tuu someen: @ansaivo

Kuva: Jenni Virta kirjassa Vartti riittää 2020 (Tammi)
hyvinvointi elamantapa mita-minulle-kuuluu
Kommentit (4)
 1. Hei! Onko suunnitelmissa, että kello kuuden treenit palaavat kesällä tai syksyllä? 🙂

  1. annasaivosalmi
   12.5.2020, 07:39

   Moikka! Kesäkuussa ilmeisesti nuo kokoontumisrajoitukset höllntyvät, jolloin ryhmässä treenaus ulkona on taas mahdollista. Tällöin jatkuvat siis näillä näkymin myös Kello Kuuden treenit. Ryhmät ovat tällä hetkellä täynnä, mutta syksyllä sitten taas uudet ilmoittautumiset ryhmiin 🙂

   Terkuin, Anna

 2. Olet suosikkini Mybnb-treeneissä. Treenisit ovat tehokkaat ja hikiset, paljon hyppyjä. Vaikutat myös hyvin tavalliselta jalat maassa -ihmiseltä,mikä on ihan parasta. Itsellekään ei tule heikommuuden tunnetta ohjauksissasi. Vedät kuitenkin hienosti laajoja ja puhtaita liikeratoja juuri sopivalla kannustuksella ja ohjeistuksella.

  Kysymystä kuitenkin lisää. Mitä liikuntalajeja olet harrastanut, kuinka paljon ja oletko mahdollisesti kilpaillut kisoissa tai tapahtumissa? Mitä ennätyksiä sinulla on?

  1. annasaivosalmi
   12.5.2020, 07:44

   Kiitos paljon, kiva kuulla!
   Olen harrastanut lapsena ja nuorena jalkapalloa. Aloitin 8-vuotiaana ja lopetin parikymppisenä. Tämän jälkeen jatkoin säännöllisen epäsäännöllisesti juoksulenkkejä, kävin spinningissä ja ryhmäliikuntatunneilla. Lihaskuntotreeniä en tehnyt, kuin vasta reilu kolmekymppisenä aloitin. Ekan leuan sain vedettyä reilu kolmekymppisenä 🙂

   Futiksessa paras saavutus on A-tyttöjen Suomen mestaruus. Olen käynyt juoksukisoissa, lähinnä juossut muutaman kympin ja puolimaratonin. Yhden maratonin olen juossut, mutta tästä on aikaa 15 vuotta.

   Paras saavutus oli vuonna 2011 kun olin kovassa juoksukunnossa ja juoksin Ruissalon puolimaratonin aikaan 1:30. Nykyään olen paljon hitaampi. Tällä hetkellä en juokse ollenkaan nilkan kipujen takia. Olen ollut puolisen vuotta juoksematta, mutta sitä ennen juoksin noin 2 tai k3 lenkkiä viikossa. Juoksemista on vähän ikävä.

   Ihanaa kun olet mukana treenaamassa!

   <3 Anna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *