Anna Saivosalmi
Anna Saivosalmi

En tiennyt tällaisesta Kanariasta!

Myönnän. Mielikuvani Kanariansaarista lomakohteena on hieman tunkkainen: aamuun asti jatkuvat bileet, mauttomat hotellit ja huono ruoka. Tämä mielikuvani juontaa juurensa viimeisimpään kanariakokemukseeni 20 vuoden taakse. Silloin, ylioppilaskirjoitusten jälkeen, lähdimme ystäväni kanssa rentoutumaan ja palautumaan (?!) kirjoitusurakasta ja viikkomme kului lähinnä baareja koluten, aamuneljään valvoen ja wiener schnitzeleitä syöden. Että näin.

Saanko siis syyttää itseäni, vai onko Kanaria siistiytynyt? Kokenut ehkä kasvojenkohotuksen? Vai olenko vain vieraillut väärissä paikoissa?

kanaria

FullSizeRender 492

kanaria

kanaria

FullSizeRender 484

Kanaria yllätti

Siksipä tänä syksynä, suunnatessamme perheen kanssa Kanarialle, Fuerteventuraan, eivät odotukset olleet kovin korkealla. En osannut toivoa, kuin aurinkoa. Ja kuinka positiivisesti yllätyinkään. Kanaria on ihana! Kanaria on raikas, puhdas, koskematon ja kaunis!  Toki saimme myös aurinkoa. Lentoaika vain kohtuulliset kuusi tuntia ja aikaeroa pari tuntia Suomeen verrattuna.

FullSizeRender 473

kanaria

kanaria
Näkymä hotellilta merelle

Fuerteventura oli kuin pala paratiisia: kristallin kirkas merivesi, niin hienot hiekkarannat, etten ole koskaan nähnyt. Ei roskia missään ja paljon puhtaampaa, jos vaikka vertaan suosikkikohteeseemme Kreikkaan.

Hotelli oli  siisti ja palvelu pelasi. Ruoka oli monipuolista ja hyvää (hotelliin kuului All inclusive, koska ravintoloita ei ollut mailla eikä halmeilla). Ilmat olivat juuri sopivat: aurinkoa, muttei liian kuuma treenaamiselle.

kanaria
Aamulenkillä

kanaria

kanaria

Hotellimme tarjosi useamman treenitunnin päivässä. Oli Nordic Walkingia, spinningiä, aerobicciä, joogaa, pilatesta, ohjattuja pyöräilyretkiä ja hydrospinningiä, vain muutamia mainitakseni. Minun ehdoton suosikkini olivat kuitenkin, yllätys yllätys, aamut, jolloin saatoin juosta pitkin hiekkarantaa auringon noustessa.

Laskuvesi teki hiekasta juuri sopivan kovan juoksemiselle. Olen aina ihmetellyt, miten rannalla voi juosta (hiekkahan upottaa!), mutta laskuvesi tarjoaa mielettömät puitteet. Ranta jatkui kilometritolkulla ja maisemat olivat häikäisevät. Aamulenkkini, joita tein joka aamu juosten tai kävellen olivat pituudeltaan kuudesta kahteentoista kilometriä.

Hilpaisin aamulla liikkeelle ennen kuin muu perhe heräsi. Usein oli vielä pimeää. Aurinko nousi seitsemän aikoihin, kun jo hölkötin rantaa pitkin. Palatessani hotellille, olivat lapset jo hereillä ja suuntasimme yhdessä aamiaiselle. Kävin toki myös testaamassa ohjattuja tunteja sekä hotellin kuntosalia.

kanaria
Laskuvesi tekee hiekasta loistavan juoksualustan.

kanaria

kanaria

kanaria

Teimme myös pitkiä kävelylenkkejä ja lapsetkin innostuivat patikoimaan pitkin rantoja ja kiipeämään läheiselle vuorelle.

Lapsille TUI Magic Life Fuerteventura -hotelli tarjosi paljon aktiviteetteja. Ohjaajat olivat kuitenkin saksalaisia, koska suomalaisia tai pohjoismaisia vieraita oli selvästi vähemmän. Syykin selvisi: Saksassa oli sillä viikolla lomaa koulusta. Kouluikäiset lapseni intoutuivat onneksi puhumaan englantia ohjaajien ja muiden lasten kanssa.

Hotellin valinnassa tärkeintä

Hotellin valitsin muutamalla perusteella: rannan piti olla lähellä (vain portaat alas ja se oli siinä), sijainnin piti olla rauhallinen (5 kilometriä lähimpään kylään) ja liikuntamahdollisuuksia sai olla runsaasti. Ja niitähän oli. Rannat olivat lähes koskemattomia. Aurinkotuoleja oli vain harvoissa kohdissa eikä rantabaareja oltu rakennettu lähellekään rantaviivaa. Rannoilla oli väljää ja rauhallista.

kanaria
Lasten mielestä parasta oli uiminen. Fuerteventuralla aallot ovat surffareiden mieleen.

kanaria

kanaria

FullSizeRender 478

Uiminen oli lasten kanssa helppoa, koska rantavesi oli matalaa ja merenpohja silkkistä hiekkaa. Ja kyllä me nautimme. Täysin siemauksin. Emme kokeneet tarvetta lähteä hotellialueelta minnekään kovin kauas.

Eläintarhaan (Oasis Park) oli ilmainen kuljetus hotellilta ja sinne sentään onneksi menimme. Eläintarhat eivät usein ole mieleeni, mutta tämä puisto oli erilainen. Eläimillä oli valtavasti tilaa, alue oli puhdas ja eläimistä pidettiin hyvää huolta. Lapset tykkäsivät erityisesti kirahveista, koska niitä sai ruokkia. Sinäkin päivänä tuli käveltyä todella paljon, koska puistoalue oli mielettömän suuri.

kanaria
Aasit Oasis Park -eläinpuistossa

FullSizeRender 491

Kaikenkaikkiaan lomamme oli siis erittäin onnistunut. Ainoa ikävä asia oli pojan kännykän katoaminen heti alkumatkasta lentokenttäbussiin. Harmittelimme sitä, ettei matkanjärjestäjä TUI pystynyt tekemään asialle kovinkaan paljon.

Vasta paluupäivänämme, viikon kuluttua katoamisesta, he olivat saaneet yhteyden kuljetusyhtiöön (joka kuitenkin TUI-nimen alla liikennöivä bussi) ja ilmoittivat, ettei puhelinta ollut löytynyt. Opaspalvelut paikanpäällä toimivat moitteettomasti, mutta TUI:n palvelunumerossa ei ainakaan meitä pystytty auttamaan kovinkaan hyvin.

Kanaria ylitti odotukset ja Fuerteventura ihastutti koskemattomuudellaan, luonnollaan ja puhtaudellaan. Fuerteventuraan on päästävä uudestaan!

Minkälaisia kokemuksia sinulla on talvilomista lämpöön?

<3 Anna

Lue myös muut matkapostaukseni: Kreetan luksus, Sporttinen Rhodos,  Romanttinen Firenze ja Joogaajan Italia

Sinua saattaa kiinnostaa myös edellinen postaukseni: Pikkumyysykeröt ja Kaisa Mäkäräisen peppu: näilläkin hakusanoilla blogiini on päädytty

FullSizeRender 470

FullSizeRender 489
Spinningissä

FullSizeRender 466

FullSizeRender 479

FullSizeRender 468

Kommentit (9)

 1. Hanne

  Energisoiva blogi, kiitos. Lennämme kohta juurikin Fuerteventuraan. Ensimmäistä kertaa ikinä Kanarialle. Tämä juttu inspiroi pakkaamaan mukaan useammat urheilukamat. Odotan jo aamulenkkejä rannalla.

 2. Meigä

  Hyvä kirjoitus. Saarissa myös on paljon eroja ja gran canarialla sekä teneriffalla enemmän vilskettä kuin muilla. Paljon kiinni siitä myös miten innoikkaita ihmiset on lomalla valmiita liikkumaan hotellista. Teneriffa ja gran canaria täynnä ihania pienempiä kyliä, rauhallisia rantoja ja ihania ravintoloita kun vähän turistikylistä lähtee liikkeelle. Autolla pääsee liikkumaan helposti ja näkee enemmän. Saaret suht pieniä joten päivässä kiertää aika hyvin jo. 🙂 itseäni suorastaan suututtaa monesti että ohmiset valmiita tyrmäämään jonkun matkakohteen sen perusteella että ovat olleet vilkkaimmassa turistikylässä lähinnä omalla hotellilla eivätkä ole alueelta mihkään muuaalle lähteneet mutta sillä perusteella tyrmäävät koko kohteen. ( en tarkoita nyt sinua)

 3. AnnaAurinko

  Hei kamaseni – palasimme Fuerteventuralta viikko sitten ja myös minä ihastuin saareen aivan täysin! Gran Canarialla olen käynyt muttei se jättänyt tämmöistä fiilistä… Aurinkoa, lämpöä tosiaankin juuri optimaalisesti niin treeniin kuin aurinkochillailuunkin. Ihanan tervehenkinen meininki joka paikassa.

  Suosittelen ehdottomasti muuten Playitas Resortia sulle/perheellesi ensi kertaan! Me majoituttiin kyseisen hotlan ”pikkusisareen” La Pared Powered by Playitas:iin, saaren länsipuolelle josta oli Playitakseen 30 min automatka. Vaikka omakin hotla tarjosi mielettömät treenivaihtoehdot, oli tuo itärannikon resort aivan uskomaton. Sinne taidetaan suunnata ens talvena ottaen lapsetkin mukaan! Tosin sitten tarvis saada isovanhemmatkin messiin, jotta pääsis kunnolla treenimäänkin…

  Aurinkoa pohjattomasti kaipaen,
  Toinen Anna

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *