Ei lisättyä sokeria, kiitos! – Pakkausselosteet syyniin

Kaupallinen yhteistyö: Paulúns

Törmäsin netissä Me Naisten artikkeliin eri ruokien sokerimääristä. Kauhistuin ja ryntäsin keittiömme muro- ja myslikaapille. Kyllä vain, terveellisen näköisten muro- ja myslipakettien tuoteselosteita lukiessani ymmärsin viimeistään sen, miltä olin sulkenut silmäni: Kaikista löytyi lisättyä sokeria, ja paljon.

Lapseni eivät syö usein muroja, mutta mysliä kuluu sitäkin enemmän. Myös itse tykkään maustaa rahka-annokseni ja smoothiekulhoni myslillä tai granolalla. Kupillinen kylmää maitoa ja suussa sulavaa granolaa on suorastaan herkku! Tunsin itseni hieman petetyksi, koska meille markkinoidaan sokerilla kyllästettyjä tuotteita terveystuotteina.

pauluns1

smoothie bowl
Smoothiekulho – Alla smoothie marjoista, hedelmistä ja rahkasta, päällä granolaa ja marjoja sekä kookoshiutaleita

Kun pääsin käsiksi Paulúnsin Granolapakkaukseen, oli tuoteseloste ensimmäinen asia, johon kauniin vihreän pakkausvärin jälkeen kiinnitin huomioni. EI LISÄTTYÄ SOKERIA – siellä luvattiin. Turhaan huolin, mahtavatko sokerisempiin tuotteisiin tottuneet lapseni hyväksyä vähemmän makean vaihtoehdon. Mitä vielä! Sain pitää puoleni, että pääsin osingoille ja herkuttelemaan itse tällä runsaasti täysjyvää ja siemeniä sisältävällä herkulla.

FullSizeRender 59

FullSizeRender 55
Aamupala tältä viikolta – Rahkaa, marjoja, granolaa ja pähkinöitä.

Onneksi makumieltymyksemme lasten kanssa ovat hieman erilaiset. Itselläni Paulúnsin granoloista lempimauksi nousee ehdottomasti hasselpähkinä – taateli, kun taas lapsille uppoaa kaakao – vadelma. Paulunsin granola on erittäin kuitupitoinen ja omassa suosikkimaussani on 14% siemeniä. Vatsa kiittää.

FullSizeRender 49
Tämä maku oli lasten mieleen.
FullSizeRender 46 kopio
Mitä värikkäämpi annos -sitä enemmän vitamiineja ja suojaravintoaineita

Huhtikuu on ollut minulle, jo viisi vuotta, perinteisesti herkuton. Minulle se tarkoittaa, että kiinnitän erityisesti huomioita lisätyn sokerin määrään ruokavaliossani. Sokeria on kaikkialla, mutta asian huomiota kiinnittämällä, tämän ylimääräisen makean määrää on kuitenkin mahdollista vähentää. Liika sokeri tekee minut nälkäiseksi ja väsyneeksi. Lisäksi nukun huonommin. Sokerin ja sokerittomuuden vaikutuksista itseeni kerron tässä postauksessa. Otan ilolla vastaan Paulúnsin tuotteet, jotka ovat herkullisia, mutta eivät sisällä lainkaan lisättyä sokeria.

FullSizeRender 60
Jotta jaksan liikkua, pitää syödä tarpeeksi, monipuolisesti ja laadukkasti! Kuva: Jenni Virta

FullSizeRender 50

Luonnossa on luontaisesti paljon makeaa ja minä syön makean mieluusti marjoina ja hedelminä, en päälle lisättynä sokerina. En halua silti kieltäytyä kaikesta hyvästä. Paulúnsin tuoteperhe sopii omaan ruokavaliooni siksi täydellisesti. Paulúnsin granolat ja myslit eivät myöskään sisällä tonneittain rusinoita. Tästä iso plussa, koska minulle myslin liiallinen rusinamäärä on hieman turn down. Pakkaus- ja tuoteselosteet kannattaa siis syynätä tarkkaan, jos mielii eroon extrasokereista.

FullSizeRender 58
Tällä jaksaa ja nälkä pysyy pitkään poissa.

Paulunsin granolat ovat todella kuitupitoisia, ne eivät sisällä lisäaineita ja kaikki makeus tulee raaka-aineiden luonnollisesta makeudesta, hyvää rasvaa unohtamatta. Tuotteet sopivat omaan ruokavaliooni loistavasti aamu- tai välipalaksi. Illalla nautin mielelläni myös hieman hiilihydraattipitoisemman aterian, joka tukee levollista unta. Kaikki Paúlunsin tuotteet on tehty laadukkaista ja harkituista raaka-aineista: pikkuisen parempaa!

<3 Anna

P.s. Olen todella innoissani saadessani aloittaa yhteistyön Paulúns:in kanssa. Tulen tämän vuoden aikana jakamaan ideoita ja  vinkkejäni terveellisten aterioiden koostamiseen sekä arjen helpottamiseen mm. Paulúnsin Facebook -sivulla sekä Paulúnsin YouTube -kanavalla videoiden muodossa. Paulúns-tuotteet on kehitetty yhteistyössä ruotsalaisen ravitsemusfysiologin Fredrik Paulúnin kanssa. Paulúns-tuotteet tarjoavat jokaiselle mahdollisuuden syödä ravitsemuksellisesti tasapainoista ruokaa. Helposti, nopeasti ja maistuvasti. Tykkään!

Lue myös edelliset postaukseni: Onnistunut viikonloppu sekä Suhteeni alkoholiin

FullSizeRender 53
Hasselpähkinä & taateli – ehdoton suosikkini!
FullSizeRender 54
Kuva: Jenni Virta

 

Kommentit (8)
 1. Meilläkin syödään Paulunsin tuotteita. Viime viikonloppuna hamstrasin tuliaisiksi Ahvenanmaalta eri makuja. Nam!

  1. annasaivosalmi
   1.4.2017, 14:47

   Nää on kyllä ihania! Ai Ahvenanmaalta löytyy parempi valikoima? Mahtavaa. Kivaa viikonloppua Daniela 🙂

   T. Anna

 2. Hei, kiitos vinkistä. Olen nuiva äiti enkö suostu ostamaan kuin harvoin muroja ja myslejä. Etenkin vanhemmasta tytöstä on kuoriutunut valtava sokerihiiri, jos vaan on tilaisuutta.

  Juttutoive vielä: Olen superaamu -uninen, haaveissa olisi aamulenkit. Koska ne ovat tällähetkellä se aika jolloin lenkkeily sopisi päivään luonnollisesti. Mistä johtuu, että aamulenkin jälkeen on pakko saada ”päikkärit”. Olen ihan kaikkeni antanut, vaikka kyseessä olisi vain kävelylenkki. Samaa ei tapahdu iltalenkin jälkeen. Väsy iskee vaikka söisin alle.. Ilolla ottaisin tästäkin postauksen

  1. annasaivosalmi
   1.4.2017, 14:52

   Moikka Heidi! Kiitos kommentista. Joo, eihän noissa sokerihuurretuissa ja lisäaineita tursuavissa tuotteissa olekaan mitään järkeä. Ainakaan lapsille syöttää! Onneksi on näitä terveellisempiäkin vaihtoehtoja.

   Kiitos juttutoiveesta. Mielenkiintoinen aihe. Tosi jännä miten me ollaan erilaisia. Mulla kun energiat on aamutreenin jälkeen koko päivän kohdillaan. Aamutreenaus on mun juttu ja olen huomannut omissa treeniryhmissäni, että moni on aamuliikunnan rytmiin päästyään alkanut siitä toden teolla nauttia. Vaikka siis aluksi kokivatkin, etteivät olisi aamuihmisiä 🙂

   Ihanaa viikonloppua!

   Anna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *