Aktiivilomailijan paratiisi, kirjoja ja maanjäristys

Kaupallinen yhteistyö: BookBeat

Terkkuja Kreikasta. Myönnetään. Valitsen usein matkoillamme hotellin sen perusteella, minkälaiset liikuntamahdollisuudet siellä on. Mutta toisaalta, joku valitsee majapaikkansa sijainnin perusteella, toinen tähtien ja kolmas suosituksesta. Rhodoksen hotelliltamme löytyy ohjattuja tunteja sekä aamuisin että iltaisin. Ohjaajat ovat Satsin ryhmäliikuntaohjaajia, joilla on hanskassa niin crosstraining, jooga, core kuin bootylicisiouskin. Pakko sanoa, etten ole koskaan aikaisemmin ollut hotellissa, jossa olisi yhtä hyvä tarjonta aktiivista lomaa etsivälle.

FullSizeRender 283

FullSizeRender 281

FullSizeRender 277

Treeniä ja äänikirjoja

Olen käynyt aamuisin juoksemassa sekä ulkoilma-crosstrainingissä. Simppeliä lihaskuntoa ja sykkeenkohotusta kiertoharjoittelutyyliin 45 minuuttia. Kävin testaamassa myös coretunnin, power stepin ja 21 minute bodyn (HIIT). Lisäksi hotellissa on erittäin hyvin varusteltu kuntosali, kaksi ulkogymiä, tenniskentät, futiskenttä, säbäkenttä, beach volley-kenttä sekä 1,6 kilometrin lenkkipolku. Onhan täällä myös muuta ohjelmaa, erityisesti lapsille, mutta  aktiiviloman ystävälle tarjonta on erinomaista.

Salille saa ottaa mukaansa myös hieman isompia lapsia tiettyihin ”Gym together” –aikoihin. Myös joillekin ryhmäliikuntatunneille lapset ovat tervetulleita. Mies on käynyt joogatunneilla, jotka täällä pidetään isohkossa ilmastoidussa sisäfitness –tilassa. Muutoin hotelli on hyvin perinteinen kreikkalainen skandinaaveille suunniteltu suuri perhehotelli, jossa suurin osa vieraista tulee Ruotsista ja Norjasta. Suomalaisia oli vain kourallinen.

FullSizeRender 287

Kun emme liiku, luemme. Uimisen lisäksi on ihanaa, kun voi maata rannalla ja lukea. Lomalla on tullut luettua tähän mennessä jo kolme perinteistä kirjaa ja kolme äänikirjaa. Aamulenkeillä napsautan päälle äänikirjan ja juoksu tai kävely kulkee, kuin siivillä. BookBeatin äänikirjat, joita halusin lomalla lukea, pystyi lataamaan jo valmiiksi offline – tilaan puhelimelle ja iPadille. Siten ne toimivat hyvin myös silloin, kun en ole Wi-Fissä. mm. Lentokoneessa tai, kun lenkkini suuntautuvat hotellialueen ulkopuolelle, jonne langaton verkko ei kanna.

FullSizeRender 288

FullSizeRender 286

FullSizeRender 273

FullSizeRender 289

Tyttäreni on ahkera lukemaan ja hän on myös innostunut äänikirjoista kovasti. Onneksi BookBeatilta löytyy runsaasti myös lastenkirjoja. Martin Widmarkin Lasse-Maijan Etsivätoimistokirjoja on hänen korviinsa kantautunut loman aikana jo 12 (!!) kirjan verran. Lisäksi hän on ahminut neljä Paula Norosen Supermarsukirjaa. Tytär lukee myös normikirjoja. Mukana reissussa hänellä on Enid Blytonin SOS –kirjoja. On mahtava huomata, miten itselläkin oli samat mieltymykset etsiväkirjoihin lapsena.

Hotellin Spa:sta sai muuten varattua tuplahoidon, minulle ja tyttärelleni, jolloin pääsimme hierontaan ja kasvohoitoon yhtäaikaa samaan huoneeseen. Lasten suosikkeja ovat olleet myös Teens-klubin ohjelmat poolpartyineen, futispeleineen ja watersportteineen, sekä tietysti yhdessä perheenä katsomamme ulkoilmaleffa.

FullSizeRender 272

FullSizeRender 280

BookBeat kesäsuosikit

Tässä vielä suosikkini BookBeatin äänkirjavalikoimasta:

Jan-Philipp Sendker: Sydämenlyönneissä ikuisuus (huikea rakkaustarina sokean burmalaisen pojan ja raajarikon tytön rakkaudesta)

Pauliina Rauhala: Taivaslaulu (koskettava tarina lestadiolaisuudesta)

Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys (yksi parhaimpia lukukokemuksiani pitkiin aikoihin)

Cilla&Rolf Börjlind: Uinu paju pienoinen (tätä dekkaria en malttanut lopettaa kesken. Juoksulenkit venyivät ja vanuivat, kun halusin tietää, miten kirjassa käy.)

Oskari Saari: Aki Hintsa Voittamisen anatomia

Tällä hetkellä kuuntelen Jo Nesbon dekkaria Lepakkomies.

Jos et ole vielä hyödyntänyt BookBeatin ilmaista testikuukautta, niin se kannattaa tehdä nyt. BookBeat:han on netissä toimiva kirjojen striimauspalvelu, jossa voi kiinteällä kuukausimaksulla (16,90€) kuunnella äänikirjoja ja lukea e-kirjoja niin paljon, kuin ikinä haluaa.

Voit testata BookBeatia 30 päivää ilmaiseksi käyttämällä koodia annasaivosalmi

Tästä linkistä pääset suoraan BookBeatin sivulle ja alekoodi on jo silloin syötettynä valmiiksi. Koodi on voimassa 30.9. asti ja koskee vain uusia asiakkaita.

Maa järisi

Koimme lomallamme myös voimakkaan maanjäristyksen. Järistyksen keskus oli Kos:n lomasaaren ja Turkin ähettyvillä, mutta maa järisi yöllä myös täällä Rhodoksella. Mies ja tytär olivat havahtuneet yöllä sängyn tärinään, mutta minä ja poika nukuttiin autuaasti koko tapahtuman ajan. Kun juttelin asiasta toisen suomalaisen kanssa hän kertoi, että järistys oli tuntunut erittäin selvästi viereisessä korkeammassa hotellirakennuksessa. Siellä olivat ihmiset alkaneet jo kantaa nukkuvia lapsia ulos keskellä yötä ja sängyt olivat tärisset oikein kunnolla. Selvittiin säikähdyksellä, eikä mitään tuhoja täällä näkynyt.

Kaikinpuolin onnistunut ja ihana loma siis Kreikassa takana! Hyvää ruokaa, paljon unta ja reilusti liikuntaa. Ja tottakai loikoilua rantatuoleissa kera lempikirjan.

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Mentaalinen Sixpack sekä Kuollut kissa, burmalainen rakkaustarina ja aamulenkki

IMG_9198

FullSizeRender 271

FullSizeRender 263

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *