Vegetreenari
Vegetreenari

Vuosi 2017 – miten aiot sen käyttää? (+kirja-arvonta! )

Vuosi vaihtuu pian taas uuteen ja ilmassa voi jo aistia on odottavan tunnelman.. Mitä vuosi 2017 tuokaan tullessaan? Mitä uutta ja erilaista tänä vuonna tapahtuu vai jatkuuko kaikki kenties ennallaan? Tapahtuuko jotain arvaamatonta, mihin ei ole osannut varautua? Vastausta näihin kysymyksiin ei voi ennalta tietää, voi vain katsoa taaksepäin kulunutta vuotta ja ehkä ottaa siitä jotain opikseen. Miltä sinun kulunut vuotesi näyttää? Mitkä muistot tulvivat ensimmäisenä mieleesi? Mitkä asiat tuottivat sinulle iloa? Toivottavasti vuoteesi mahtui paljon iloa tuovia asioita ja ikimuistoisia hetkiä. Mitä ne sitten sinun kohdallasi ovatkaan, niin niitä  asioita kannattaa vaalia jatkossakin..

Toiset uskovat kohtaloon ja toiset sattumaan, toiset taas ajattelevat, että ovat itse oman elämänsä herroja..Itse ajattelen, että meillä on mahdollisuus vaikuttaa elämämme suuntaan ainakin jollain tasolla. Liian usein kuulee ihmisten voivottelevan sitä, että miten he eivät viihdy työssään. Työ ja työssä viihtyminen ovat mielestäni sellaisia asioita elämässämme, joihin voimme itse vaikuttaa. Jos kokee, että haluaa toteuttaa itseään enemmän ammatillisesti, niin olisiko aihetta tehdä asialle jotakin? Koskaan ei ole liian myöhäistä kouluttautua ja lähteä uusille urille, vai onko? Työn voi kokea myös liian kuormittavana, jolloin ei jää voimia  muille asioille elämässä. Olen kuullut muutamista inspiroivista ihmisistä, jotka ovat hypänneet pois ”oravanpyörästä” ja vaihtaneet ammattiin, jossa saavat tehdä sitä mistä todella nauttivat, kuten ohjata joogaa tai toimia eräoppaana. Oletko sinä nyt unelma-ammatissasi? Itse teen parhaillaan matkaa kohti unelmieni työpaikkaa. Oma haaveeni on toimia päätoimisena hyvinvointialan yrittäjänä ensi vuoden loppuun mennessä.

Voit itse valita asenteesi

Voimme valita millaisen asenteen otamme aamulla herätessämme ja minkä asioiden annamme meihin vaikuttaa. Säähän me emme voi vaikuttaa,  joten sitä on turha voivotella. Myöskään toisten ihmisten käytökseen emme voi vaikuttaa, joten huonotuuliset ihmiset kannattaa sivuuttaa olankohautuksella. Monet ihmiset taas stressaavat kiirettä. Mistä tuo kiire oikein elämiimme hiipii? Auttaisiko asioiden parempi organisointi tai kenties joidenkin asioiden karsiminen elämästä? Jälleen kerran avaimet omaan onnellisuuteen ovat omissa käsissämme. Sinä itse päätät miten kalenterisi täytät! Olisiko ensi vuonna aihetta olla hieman armollisempi itseä kohtaan ja hellittää vähän?hymy

Positiivisuus vetää puoleensa positiivisuuttta

Keksit varmaan ainakin yhden ihmisen, jonka kanssa keskusteleminen on raskasta, koska hän ei osaa useinkaan nähdä asioissa niiden hyviä puolia? Oli miten oli, voit kuitenkin vaikuttaa siihen, miten itse toimit ja käyttäydyt muiden ihmisten seurassa. Positiivisella ajattelulla on kummallinen voima parantaa mielialaa ja saada asiat luistamaan paremmin. Kannattaa pohtia, haluaako levittää ympärilleen hymyä vai huonoa tuulta, molemmilla on nimittäin taipumus tarttua kuin haukotus.

Itse olen joutunut karsimaan elämästäni pois sellaisia ihmisiä, jotka eivät palvele minun hyvinvointiani, vaan tuovat minulle pahoinvointia. Minun on täytynyt tehdä elämässä vaikeita päätöksiä ja sanoa hyvästit sellaisille ihmisille, jotka tuovat elämääni valheita, murhetta ja huolta. Tämä saattaa kuulostaa itsekkäältä, mutta on mielestäni perusteltua, jos kokee, että itseä kohdellaan väärin tai ystävyys/ihmissuhde ei ole terveellä pohjalla. Eteeni on myös tullut hetkiä, jolloin olen joutunut valitsemaan perheeni edun ystävyyden edelle. Päätöstäni en kadu, vaikka se tuolla hetkellä vaikea päätös olikin- perhe on minulle kaikista tärkeintä tässä elämässä, muut tulevat vasta sen jälkeen.

   Beautiful things happen when you distance yourself from negativity.

lapset
My precious ones..

Kannattaako uudenvuodenlupauksia tehdä?

Tammikuussa monet laativat uudenvuodenlupauksia, kuten tupakoinnin lopettaminen ja liikunnan lisääminen. Nämä ovat tietysti meille hyviä tekeviä asioita, jos ne vain toteutetaan järkevästi. Liian usein ihmiset kuitenkin laativat itselleen epärealistisia tavoitteita, kuten 10 kg painonpudotus kuukaudessa tai maratonkuntoon pääseminen parissa kuukaudessa. Harva onnistuu tällaisten tavotteiden saavuttamisessa ja seurauksena voi olla entistä huonompi olo ja pettymys itseä kohtaan. Mitä jos tänä vuonna uudenvuodenlupauksesi olisikin lupaus yrittää suhtautua asioihin positiivisemmin ja pyrkimys levittää hymyä ja hyvää mieltä ympärillesi? Nämä pyrkimykset palvelevat hyvinvointiasi varmasti enemmän, kuin ankara päätös olla syömättä hiilareita tai pakottava tarve lenkkeillä joka päivä..

Minä lupaan ensi vuonna yrittää olla positiivisempi. (: Kuka on mukana?

mina-flowssa
Tämän vuoden Flow:n meininki laittoin hymyilemään (:

               vegea_kansi

*ARVONTA*

Haluan arpoa teidän ihanien lukijoiden kesken vielä vuoden lopuksi yhden VEGEÄ liikkujan kasvisruokaa-kirjan. Kirja sisältää tietoa liikkujan kasvisruokavalion koostamisesta sekä runsaasti treeniä tukevia ruokaohjeita aina aamupaloista energisoiviin herkkuihin asti.

Kommentoi oma mielipiteesi kysymykseen: Kannattaako uudenvuodenlupaus? Voit antaa myös esimerkin onnistuneesta/epäonnistuneesta lupauksestasi. Kaikki kommentin jättäneet ovat mukana arvonnassa! P.s. Artikkelin tykkääminen myös sallittu.

Arvonta päättyy ke 28.12 klo 22.00. Kirja postitetaan voittajalle kotiin. 

Hymyillään!

screenshot-2016-11-09-09-44-46

Kommentit (50)

 1. anu

  Ei lupaukset ihan jonninjoutavaa ole! Ehkä tärkeintä on se, että ne on jollain tapaa realistisia, tarpeeksi pieniä asioita. Kaikkea kun ei kerralla saa, niin monesti lupaukset kaatuvat pettymyksiin ja uudelleen ei jaksa yrittää. Tärkeää musta lupausten teossa on myös se, että mitä keinoja käyttää , jotta saavuttaa tavoitteensa!
  Jos mä nyt lupaisin, että haluan hymyille enemmän ja tavoittelen et hymyilen päivittäin, niin sit voisin eka treenata sitä kotona miehen kanssa, töissä työkavereille ja lopulta bussissa kanssamatkustajille 🙂

  • lindakovanen

   Moi Anu! Olen kanssasi samaa mieltä, että lupauksessa onnistuminen vaatii suunnitelmallisuutta, kuten tuo sinun hymyily-esimerkkisi osoittaa.

 2. Kaisu

  Uudenvuoden lupaukset ei omalla kohdalla ole ikinä kannattanut. Aina olen luvannut jotain laihtumiseen mutta sitten se ei ole toteutunutkaan, on ylä- ja alamäkiä. Uskon että joillain lupaukset toimivat ja pysyvät, kunhan ne ei ole taivaissa hipovia lupauksia vaan realistisia itselleen. Helpompi on myös totetuttaa jos sanoo vaikka perheelle lupauksensa.

 3. Hannian

  Voi voi voi ehtiikö vielä mukaan!! 😮 Olisi niin nappi palkinto!
  Uudenvuodenlupaus: itelle ainakin sopii. Kerran nuorempana, niin 13v päätin olla vuoden karkkilakossa, ja se lupaus piti loppuun asti! Itseasiassa päätin ottaa nyt ensi vuodenkin agendaksi karkkilakon, sillä herkuttelu on karannut minulta käsistä. Tässä tapauksessa minulle sopii vain ehdottomuus, sillä aina kun olen miettinyt että nyt vähennänm olen ratkennut aina… Tämän päätöksen tehtyäni paino putosi harteiltani, sillä jälleen minulla ei ole edes vaihtoehtoa että otanko. 🙂

  • lindakovanen

   Sovitaan nyt, että mahduit vielä mukaan kun noin kauniisti pyysit!

   Suoritan arvonnan huomenna aamulla.

   Tsemppiä karkkilakkoon, vai kannattaisiko ajatella, että karkittomaan elämään? Hyviä sokerittomia herkkuja löytyy ainakin Karita Tykän blogista, sillä jotain makeaa on varmaan välillä hyvä sallia itselleen. Mulle maistuu kuivahedelmistä valmistetu herkut ja banaanilla makeutetut leivonnaiset sekä smoothiet. Raakasuklaa on myös hyvä vaihtoehto sokerittomaan herkutteluun.
   -Linda

 4. lindakovanen

  Kiitos kaikille kommenteista! Oli mukavaa lukea pohdintaanne uudenvuodenlupauksista. Arvonta on päättynyt ja arpaonni suosi Sannaa! Voittajalle laitettu viestiä.
  -Linda

 5. Satu

  Lupaus kannattaa, jos se on tavoitettavissa eli siis realistinen. Yleisesti ottaen varmaankaan ei kannata, koska lupaukset ovat monesti vain tammikuulle, jonka jälkeen on helppo palata vanhoihin tapoihin. Omasta mielestä muutoksia voi tehdä milloin vaan.. pitää vain haluta asiaa tarpeeksi ja suunnitella niin, että tavoite on oikeasti saavutettavissa ja että siihen on valmis sitoutumaan pitkällä tähtäimellä. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *