Vegetreenari
Vegetreenari

5 vinkkiä: näin säilytät linjasi yli pikkujoulukauden

kippis

Jaan tässä muutamia itsellä toimivia ohjeita linjojen säilyttämiseen yli pikkujoulukauden.

  1. Mene juhliin kylläisenä. Moni ajattelee, että kun paastoa päivän pari ennen juhlia, niin voi syödä ja juoda mielin määrin juhlissa. Tämä ei kuitenkaan kannata, sillä nälkäisenä tulee ahmittua rasvaisia runsasenergisiä ruokia ja tulee myös kenties juotuakin enemmän juomia kuin olisi kannattavaa. Syö siis juhlia edeltävinä päivinä ja juhlapäivänä normaalisti. Näin herkkuruokien syöminen ja juomien nautiskelu pysyy kohtuudessa.
  2. Mieti mitä kaappiisi ostat. Kauppojen hyllyt notkuvat houkuttavaa suklaata ja muita jouluherkkuja joulunaikaan. Sinä itse kuitenkin päätät mitä herkkuja kaupasta kotiisi ostat. Todennäköisesti se herkku mitä kotiin ostat, päätyy myös suuhusi ja lopulta vyötärölle. Osta herkkuja maltilla ja vain sen verran mitä kerralla kannattaa syödä.  Hyvä vaihtoehto sokeripitoisille herkuille on täyteläinen ja ravitseva raakasuklaa.
  3. Miten vietät dagenefter-päivän? Jos sait aiheutettua itsellesi krapulan, niin voit kyllä silti itse vaikuttaa siihen miten juhlinnan jälkeisin päivän kulutat. Mitä jos lähtisit ulos raikkaaseen ilmaan, tapaisit ystäviä ja pyrkisit syömään terveellisesti? Yksinään sohvalla makaaminen ja pizzan ja karkkien mässäily voi kerryttää kiloja enemmän kuin itse illanvietto.
  4. Mieti mihin juhliin haluat mennä ja nauti mielummin laatua kuin määrää. Ei kannata juhlia kahta kuukautta putkeen – se näkyy varmasti vyötäröllä. Päätä mihin juhliin haluat mennä ja nauti niistä täysin siemauksin! Juhlissa voi hyvällä omalla tunnolla kilistellä lasillisen laadukasta juhlajuomaa ja maistella laadukkaista raaka-aineista valmistettuja ravintorikkaita ruokia. Panosta laatuun määrän sijaan.
  5. Herkuttele kohtuudella. Pyri valitsemaan ravintolassa kevyempiä vaihtoehtoja (ei kastikkeita, juustokuorrutetta tms) ja syö vain sen verran, että olet kylläinen. Keskity syömiseen ja maistele miltä ruoka maistuu. Itselläni alkoholin kohtuullistamisessa toimii rajojen asettaminen ennalta- päätän etukäteen, että tänään en juo lainkaan tai juon 1-2 annosta – ja päätös on yleensä pitänyt. Seuraavalle päivälle suunniteltu treeni voi myös auttaa juomisen kontrolloinnissa. Entä jos kokeilisit viettää iltaa ilman alkoholia- ainakin itsellä ystävät ovat jo tarpeeksi humalluttavaa seuraa!

tapasta

tytot-juhlatuulella

Ystävät ovat elämän suola!

Tip tap tip tap tipe tipe tip tap..

screenshot-2016-11-09-09-44-46

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *