Vegetreenari
Vegetreenari

Viilentävä nicecream on kesän sallittu herkku!

Nicecream. Nyt hellitään suomalaisia lämmöllä..Helteellä maistuisi jokin viilentävä herkku  eikös vain? Kevyeen kesäherkutteluun sopivat hyvin tuoreet jääkaappiviileät hedelmät ja marjat, makuvedet tai jäätee. Jos olet jäätelön ja sorbetin ystävä tykkäät ehkä myös näistä hedelmistä valmistetuista…

Kasviproteiinit top 4 + käyttövinkit

Kaupallinen yhteistyö: Ilmastoinfo

Kasviproteiinit top 4. Valitsemalla lautaselle kasviproteiininlähteitä lihan sijasta teet paitsi hyvää omalle terveydellesi, niin myös ilmastolle! Tässä käytännölliset vinkit 4 kasviproteiinin käyttämiseen. Kasviproteiinit top 4 Kauppojen hyllyille ilmestyy jatkuvasti uusia kasviproteiininlähteitä kuin sieniä sateella.  Tässä oma…

Vegekokkina Italiassa

Treeniloma Italiassa. Terveisiä aurinkoisesta Toscanasta! Olen hääräillyt täällä viimeiset neljä päivää treeniloman ruokavastaavana. Suomalainen My Body and Balance -sali on ensimmäinen suomalainen kokonaisvaltaisen hyvinvointiloman järjestäjä ja minä sain kunnian olla osa pilottimatkan tiimiä. Toukokuinen treeniloma…

Keväinen vegebrunssi

Kaupallinen yhteistyö: Ilmastoinfo

Vegebrunssi. Tässä vinkit keväiseen ja vaivattomaan vegebrunssiin. Vietä vegepäivä ja yllätä ystäväsi herkullisella vegebrunssilla ja ilmastokin kiittää! Tällä brunssila ei makua eikä rakenteita puutuu ja se todistaa, että maukkaan kasvisruoan valmistaminen on helppoa. Pyrin koostamaan…

Helpot sitruunaiset pikamunkit (v)

Helpot sitruunaiset pikamunkit. Munkit kuuluvat vappuun siinä missä piparit jouluun. Nämä leivinjauheella kohotetut munkit onnistuvat varmasti kaikilta ja ovat myös todella nopeita valmistaa. Raikkaan sitruunaiset pikamunkit, kuten useimmat leivinjauheella kohotetut leivonnaiset, ovat parhaimmillaan samana päivänä…

Miten ruokakirja syntyy?

Miten ruokakirja syntyy? Olen julkaissut kaksi ruokakirjaa, ensimmäinen Vegeä liikkujan kasvisruokaa ilmestyi syksyllä 2016 ja toinen Juures arjen voimaruokaa ilmestyi vuotta myöhemmin syksyllä 2017. Kahden ruokakirjaprojektin läpi käyneenä ajattelin jakaa kokemukseni projekteista ja vinkkini ruokakirjan…

Nopeat parsapiiraat (gluteeniton, maidoton)

Nopeat parsapiiraat juhlapöytään Parsa on kevään ihana sesonkikasvis ja sopii erinomaisesti tarjottavaksi kevään juhlapöydässä. Nopeat parsapiiraat valmistat vaivattomasti lehtitaikinasta ja tuorejuustosta. Piiraita kannattaa varata pari kappaletta vierasta kohden. Parsa on kevään sesonkiherkku Parsa sopii moniin…

Smoothiebowl ilman rahkaa x3

Smoothiebowl on yksi minun lempiaamupaloistani, kuten ehkä jotkut instagramiani seuranneet ovat saattaneet jo arvata.. Smoothiebowl eli smoothiekulho valmistetaan kuten juotava smoothie, mutta se on paksumpaa ja syödään lusikalla. Lisäksi smoothiekulhoihin kuuluvat olennaisena osana erilaiset päälliset…

Elämäntapamuutos, miten onnistua siinä?

Elämäntapamuutos. Pohdintaani siitä, miksi elämäntapamuutos yleensä epäonnistuu sekä fiilikset oman kiinteytysprojektin jälkeen. Mitä opin kiinteytysprojektistani? Reilu 4 viikkoa sitten aloitin julkisen kiinteytysprojektin täällä blogissa ja kerron nyt fiilikset projektin jälkeen. Mitä projekti opetti? Pääsinkö tavoitteseeni?…

Tofua meksikolaisittain x 2

Tofua meksikolaisittain. Toivoitte ruokia tofusta ja ruokia tofusta saatte! Tofu on omassa keittiössäni soijarouheen ohella pitkäikäisin kasviproteiininlähde. Tiesitkö muuten, että kotimaista Jalotofun tofua on ollut kaupoissa vuodesta 1989 lähtien eli pian 30 vuoden ajan!? Parin viime vuoden aikana…