Nopeaa kasvisruokaa: minestronekeitto soijanakeilla

minestronekeitto soijanakeilla

Aloitan uuden ruoka-artikkelisarjan nimeltään nopeaa kasvisruokaa. Nämä helpot kasvisruoat maistuvat koko perheelle, ovat ravitsevia ja mikä parasta ne valmistuvat vain 15 minuutissa. Ensimmäinen ohjeeni on minestronekeitto soijanakeilla. Minestronekeitto tulee Italiasta ja kyseessä on tomaattinen keitto, jonka joukossa on kasviksia ja pastaa sekä perinteisesti savukinkkua, joka korvataan tällä kertaa soijanakeilla.

Minestronekeitto maistuu koko perheelle

Keitot ovat minun lempiruokiani arjessa, koska ne usein vain paranevat uudelleen lämmitettäessä ja ne valmistuvat yhdessä astiassa alusta loppuun. Minestronekeitossa yhdistyvät meidän perheen suosikit eli tomaatti ja pasta. Kasviksiksi valikoituivat tällä kertaa paprika ja maissi, koska ne kypsyvät nopeasti, juurekset toimisivat suikaleina erinomaisesti myös! Keiton makumaailmaa on helppo varioida mausteilla ja ulkonäkö muuttuu käyttämällä siihen spagetin sijaan esimerkiksi fusilli- eli kierrepastaa.

Kasvisnakeissa on eroja

Olen maistellut läpi kaikki päivittäistavarakauppojen kasvisnakit ja vastaan on tullut paljon pettymyksiä, mutta ehdoton suosikkini on BonVegan kasvisnakki. Aiemmin pidin kovasti Hälsans Köketin soijanakeista, mutta reseptiä on ilmeisesti muutettu, sillä nykyinen nakki ei rakenteensa puolesta minuun vetoa. BonVegan sen sijaan toimii niin hot dogien välissä, grillattuna, paistettuna, kuin keiton joukossakin- suosittelen!

minestronekeitto soijanakeilla
Minestronekeitto soijanakeilla on ihanan värikäs arkiruoka!

Kokeile myös muita keittojani:

Lämmittävä kikhernekeitto

Kanttarellikeitto

Ramenkeitto

Porkkana-maapähkinä-papukeitto

Minestronekeitto soijanakeilla

Ainekset (4 annosta)

200 g
punaista paprikaa
250 g
soijanakkeja (esim. BonVegan)
1
valkosipulin kynsi
7 dl
vettä
500 g
paseerattua tomaattia
2
kasvisliemikuutiota
100 g
pastaa (spagetti tai fusilli)
0,5 tl
basilikaa
100 g
maissia
mustapippuria
15 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

Pilko paprika kuutioiksi ja paloittele soijanakit. Hienonna valkosipulin kynsi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja murustele joukkoon kasvisliemikuutiot, lisää joukkoon paseerattu tomaatti. Pätki spagetti noin 2 cm pituisiksi pätkiksi ja laita kattilaan nesteiden joukkoon. Lisää joukkoon myös paprikakuutiot, valkosipuli, kuivattu basilika sekä kasvisnakit. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä 8 minuuttia, tarkista pastan keittoaika pakkauksesta. Lisää lopuksi keiton joukkoon maissi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta valmis keitto mustapippurilla.

treeni-ja-ravinto kasvisruoka
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *