Maistelussa nyhtökaura + 2 ihanaa ohjetta

Tällä viikolla pitkä odotukseni palkittiin ja Gold&Greenin nyhtökaura saapui Helsingin Stockmannille myyntiin. Pitihän sitä ostaa heti 4 pakettia jääkaappiin reseptien kehittelyyn ja herkutteluun. Nyhtökaura on kahden suomalaisen naisen kehittelemä ekologinen kasvisvaihtoehto eläinperäisille proteiininlähteille. Maku on mieto ja rakennetta voisi kuvailla hyvin kypsennetyn broilerin kaltaiseksi. Nyhtökaura saa ainakin minulta pisteet paitsi loistavasta ravintoarvostaan, niin myös siitä, että se on valmistettu suomalaisesta kaurasta, härkäpavuista sekä keltaherneestä. Jaan tänään kaksi tosi helppoa nyhtökauraohjettani; nyhtökaura-salaattitacot sekä nyhtökaura-wrapit.

 

IMG_4143 2

Yksi nyhtökaurapaketti painaa 250g ja hintaa paketille tuli 3,95€. Paketin sisältö riittää hyvin neljälle aikuiselle. Tällä hetkellä myynnissä on kolme eri makua: nude, tomaatti- savupaprika- lehtipersilja, sekä kaffirlime-seesami-inkivääri. Paketissa kerrotaan, että nyhtökauran proteiinikoostumus on täydellinen, eli siitä saa riittävästi kaikkia 8:aa elimistölle välttämätöntä aminohappoa. Mikään toinen kasviproteiinivalmiste ei ole vielä tähän mennessä yltänyt samaan. Nyhtökauran aminohappokoostumus peittoaa paitsi kasvisproteiinikilpailijansa, niin myös kananrinnan, jossa on vähemmän lähes kaikkia aminohappoja, kuin nyhtökaurassa (metioniinia lukuunottamatta). Tähän päivään asti kasvissyöjien on täytynyt yhdistellä lautaselleen eri proteiininlähteitä, kuten viljaa ja palkokasveja, turvatakseen proteiinin saanti. Nyt meillä on vihdoin tuote, jossa on osattu yhdistää kasviksia yhdeksi supertuotteeksi- Hyvä Suomi!

IMG_4145

Nyhtökaura-wrapit 2:lle  ( yksi annos 400 kcal, 25g pro, 50 g hh sekä 10g ra)

4 täysjyvätortillakuorta

1/2 pkt (125g) Gold&green tomaatti-savupaprika-lehtipersilja- nyhtökauraa

2 tomaattia

2 tl sitruunan tai limen mehua

2 kevätsipulin vartta

suolaa, mustapippuria

8 mustaa oliivia

1 avocado muussattuna

salaattia

Valmista tuoretomaattisalsa tomaateista. Poista tomaateista siemenet ja hienonna ne veitsellä tai tehosekoittimessa yhdessä kevätsipulin kanssa ja mausta sitruunalla, suolalla ja mustapippurilla. Lämmitä nyhtökauraa mikrossa noin minuutin ajan. Sivele jokaiselle tortillakuorelle avocadoa,  lisää päälle nyhtökauraa, salsaa ja salaattia. Kierrä halutessasi rullalle ja nauti kevyenä lounaana tai päivällisenä.

 

IMG_4146
Nyhtökaura-wrapit

 

Nyhtökaura-salaattitacot 4:lle (kevyeen herkutteluun)

Reilusti sydänsalaattia

1 kurkku

250 g Gold&Green kaffirlime, seesami&inkivääri-nyhtökauraa

maapähkinäkastiketta

kevätsipulia

(seesaminsiemeniä)

 

Täytä sydänsalaatit kurkkutikuilla, nyhtökauralla ja kevätsipulilla, sekä sivele päälle maapähkinäkastiketta. Nauti esimerkiksi piknikillä tai alkupalana.

 

Maapähkinäkastike (koko annos n. 400 kcal, 18 g proteiinia, 22g hh ja 30 g rasvaa)

4 rkl maapähkinävoita

2 rkl Hoi sin kastiketta (saatavilla esim. Prismasta Hoi sin)

n. 1/2 dl vettä

Sekoita aineet keskenään ja tarjoile kasvistacojen kastikkeena.

IMG_4153
Nyhtökaura-salaattitacot

 

 

xxxLinda

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *