Vegetreenari
Vegetreenari

Miten motivoitua liikkumaan?

miten motivoitua liikkumaan?Tuntuuko sinusta, että kaipaat vinkkejä siihen, miten motivoitua liikkumaan? Ehkä innostut helposti uudesta lajista ja hankit syksyn tullen salikortin, jota et sitten kuitenkaan käytä. Tai ostat hienot lenkkarit ja käytät niitä kerran lenkkipolulla ja sitten ne jäävät pölyyntymään eteiseen..

Jos todella haluaa tehdä jotain, sitä täytyy pitää tärkeänä. Pohdi nyt, mitä asioita pidät elämässäsi niin tärkeinä, että niiden tekemistä et halua lykätä tai jättää väliin. Aivan varmasti löydät ainakin muutaman esimerkin omasta elämästäsi..

Meillä kaikilla on itsekuria, sillä heräämmehän joka aamu,  pesemme hampaamme, syömme aamupalan ja lähdemme töihin tai opiskeluihin. Olemme tehneet näistä askareista itsellemme tavanomaista, arkista toimintaa. Jos emme pesisi hampaitamme, tuntuisi jokin olevan pielessä, niin olennainen osa ne ovat arkeamme.

miten motivoitua liikkumaan?

Voimme tehdä myös liikunnasta niin tavanomaisen osan arkea, että jos sitä ei tee, niin tuntee jonkin olevan pielessä. Liikkumaan totuttautuminen tarvitsee riittävän määrän toistoja, jotta siitä tulee arkinen tapa. Tarvitsemme tunteen siitä, että liikunnasta tulee hyvä olo ja että se on meille tarpeellista. Tämä voi vaatia jonkin verran itsekuria, se että lähtee liikkeelle tarpeeksi monta kertaa, tekee liikunnasta itselle pysyvän tavan, voi viedä hetken aikaa.

Voit nyt pohtia mitä liikkumattomuus aiheuttaisi sinulle pitkällä tähtäimellä? Miltä haluat, että sinusta tuntuu kropassasi kymmenen vuoden päästä? Miltä haluat, että näytät kymmenen vuoden päästä? Mahtava asia on, että voit itse vaikuttaa omaan kuntoosi ja elopainoosi. Ota vastuu omasta hyvinvoinnistasi!

Kun miettii miten motivoitua liikkumaan, voi olla myös hyötyä siitä, jos asettaa itselleen jonkin tavoitteen, mihin liikunnan harrastamisella haluaa päästä. Tavoite voi olla vaikka se, että jaksaisi juosta 5 km yhtäjaksoisesti, yksi leuanveto tai vaikka kymmenen puhdasta punnerrusta. Itse olen opetellut tähän ja se toimii! Liikuntaa pystyy harrastamaan missä vain esim. omalla kehonpainolla ja lenkille pääsee aina. Joten tekosyyt nurkkaan ja liikkeelle!

kehonpainotreeni

Mieti miten puhut itsellesi

Ihminen kykenee muuttamaan tunteitaan jotain asiaa kohtaa, usko pois! Sen sijaan, että pitää hommaa pakkopullana, voi muuttaa ajatusta siten, että siitä tuleekin asia johon tuntee vetoa. Itsensä motivoimisessa on tärkeää tarkkailla miten puhuu itselleen. Mikä lause seuraavista kuulostaa sinun korvaasi parhaimmalta? Mikä lause antaa sinulle tunteen siitä, että liikunnan harrastaminen on sinulle mahdollista?

Minun pitäisi harrastaa enemmän liikuntaa.

Minun pitää harrastaa enemmän liikuntaa. 

Minä saan harrastaa enemmän liikuntaa.

Minä voin harrastaa enemmän liikuntaa. 

Minä haluan harrastaa enemmän liikuntaa. 

Minun kannattaisi harrastaa enemmän liikuntaa.

Minä voisin harrastaa enemmän liikuntaa.

Minä pystyn harrastamaan enemmän liikuntaa. 

Kun alkaa hahmottamaan mitkä sanat toimivat omalla kohdalla parhaiten, voi alkaa käyttämään niitä tietoisesti silloin, kun tarvitsee niitä. Voi myös pyrkiä muuttamaan omaa puhetta arjessa muutenkin. Pitää ja pitäisi harvoin toimii kenelläkään motivaattorina missään asiassa.

miten motivoitua liikkumaan?
Tavoitteet voivat auttaa motivaation löytymisessä.

Näillä tavoilla voi myös motivoitua liikkumaan

  • Haasta kaveri liikkumaan. Tsempatkaa toisianne liikkeelle, kun ei oma motivaatio riitä!
  • Liity ryhmäliikuntasalille. Yhdessä liikkuminen on mukavaa!
  • Kokeile eri lajeja. Oma uusi mielilaji voi olla itsellekin yllätys!
  • Aloita lenkkeily. Lenkkeillä voi missä vaan ja se on myös kiva tapa tutustua uusiin paikkoihin.
  • Lisää liikettä työpäivään. Liikunnan ei tarvitse olla erillinen osa päivää, vaan sen voi ujuttaa pieninä  paloina arkeen.
  • Liiku lasten kanssa. Leikkipuistot ovat hyviä paikkoja myös aikuisille aktivoitua.
  • Hassuttele. Liikunnan ei tarvitse olla kuoleman vakava asia. Meidät on luotu liikkumaan, joten nauti siitä, että voit liikkua! Astu ulos mukavuusalueeltasi, hassuttele ja muista hymyillä!
miten motivoitua liikkumaan?
Liikkua voi missä vain!

Kuulisin mielelläni teidän lukijoiden liikuntatottumuksista. Mikä on toiminut ja mikä ei? Kerro ihmeessä omat vinkkisi siihen miten motivoitua liikkumaan?

Iloa ja liikettä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *