Lehtikaali maistuu hyvältä myös salaatissa, testaa marinoitu lehtikaali-halloumsalaatti
Tässä todella maistuva ja muuntelukykyinen salaatti lehtikaalista. Lehtikaalin pehmentää valkosipulilta maistuva sitruuna-öljymarinadi ja seuraksi sopivat erilaiset grillatut hedelmät tai makeahkot kasvikset. Vegaanin salaatin saat vaihtamalla halloumin grillattuun tofuun, esimerkiksi Taifunin basilika-tofu sopisi erinomaisesti tähän salaattiin! Täydennä ateria parilla viipaleella tuoretta leipää.
Marinoitu lehtikaalisalaatti 4:lle
Halloumilla 1 annos: 350 kcal, 15g pro, 11g hh, 26g rasvaa, 4g kuitua
Toflulla 1 annos: 290 kcal, 13g pro, 11g h, 20g rasvaa, 4g kuitua
1 ps lehtikaalia
2 kevätsipulin vartta
250g kirsikkatomaatteja
2 nektariinia/persikkaa
1 pkt halloum-juustoa/ muuta grillattavaa juustoa/tofua
Yrttiöljy:
1 rkl öljyä
1 tl yrttejä esim timjamia
Marinadi:
3 rkl (30g) kuorittuja (pistaasi)pähkinöitä
1 valkosipulin kynsi
2 rkl (oliivi)öljyä
1/2 sitruunanmehu
suolaa, mustapippuria
Poista lehtikaaleista keskiruodit ja revi ne pieniksi paloiksi. Silppua kevätsipuli ja pilko nektariinit lohkoiksi. Rouhi pähkinät veitsellä, morttelissa tai tehosekoittimessa. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään kulhossa ja pyörittele marinadi lehtikaalien päälle. Laita kokonaiset tomaatit ja nektariiniviipaleet paistumaan grilliin joko folion päälle tai foliovuokaan. Voitele grillattavia yrttiöljyllä ja paista kunnes nektariinit ovat kauniin ruskeita ja tomaatit alkavat halkeilla. Grillaa halloum-juusto. Kokoa grillatut tomaatit, nektariinit ja juusto marinoitujen lehtikaalien päälle ja tarjoile heti. Valmista jälkiruoaksi esimerkiki muurinpohjalettuja (: Tässä linkki Pieni koti-blogin vegaanisiin lettuihin sekä kotilieden tavalliset muurinpohjaletut.
Kaunista päivää!
xxxLinda