Vegetreenari
Vegetreenari

Miksi ei kannata tuijottaa vain vaakaa? + kiinteyttävä kotitreeni

askelkyykky
Onko tämä nainen ylipainoinen?

Sain viimeviikkoiseen kiinteytys- blogikirjoitukseen viestin, jossa minua sanottiin kuvien ja pituus paino-suhteen perusteella ylipainoiseksi. Se, että tuijottaa vain vaakalukemaa ja pituuden ja painon suhdetta ei suinkaan kerro koko totuutta ihmisen terveydestä. On tärkeää ottaa huomioon vyötärönympärys (naisella suositus 80 cm, itsellä 74 cm)  ja kehonkoostumus, (itsellä lähtötilanteessa rasva% 24,9 mikä on normaali ja luustolihas% 30,3 mikä on korkean rajoilla).

Saako nainen olla lihaksikas?

Käytän koon xs-s farkkuja ja yläosat ovat s- tai m-kokoa riippuen paidan mallista, en koe olevani ylipainoinen, lihaksikas ehkä, mutta en ylipainoinen. On tietenkin makuasia tykkääkö siitä, että naisella lihakset näkyvät vai ei. Jos ei tykkää, niin se on ihan ok ja jokaisen oma asia. Minun elämäntyyliini kuuluu tavoitteellinen voimaharjoittelu, missä sivutuotteena on lihaksikas vartalo ja  blogissani jaan sporttiseen elämäntyyliin soveltuvia ruokaohjeita. Ja kyllä, minun mielestäni nainen saa olla lihaksikas!

Miksi ryhdyin kiinteytysprojektiin?

Aloitin viikko sitten 4. viikon kiinteytysprojektin, mistä kerroin myös täällä blogissa ja instagramissa. Oma syyni ryhtyä kiinteytysprojektiin ja vieläpä julkiseen sellaiseen oli se, että housut alkoivat kiristää vyötäröltä ja tunsin oloni turvonneeksi. Vaikka syön perusterveellisesti, niin viime aikoina minulla on ollut stressiä mikä on ilmennyt naposteluna lähinnä iltaisin. Vaikka napostelin ns. terveellisiä herkkuja, kuten pähkinöitä ja kuivahedelmiä, alkoi tämä napostelu kuitenkin kertymään vyötärölle, keho kun ei tunnista mitä energianlähdettä sille annetaan, jos sitä on liikaa niin se lihottaa.

Halusin tehdä projektistani julkisen, jotta voin jakaa kokemuksiani ja todistaa, että ilman nälkäkuuria, hieman ruokavaliota siistimällä voi muokata omaa kroppaa.. Tämä projekti on siis minulla ryhtiliike ruokavalion suhteen, mutta ei suinkaan mikään laihdutuskuuri.

Kiinteyttävä kotitreeni

Muutamia innokkaita seuraajiani lähti mukaan tähän kiinteytysprojektiin, mikä ilahduttaa minua kovin! Tässä helposti toteutettava viiden liikkeen kiinteyttävä kokovartalon kotitreeni, mikä on skaalattavissa kunnon ja käytettävissä olevan ajan mukaan. 3 kierrosta tätä treeniä vie aikaa vain noin 10 min päivästäsi, joten tähän treeniin löytyy kyllä aina aikaa! Lyhytkin treeni voi olla tehokas!

 • Muista hyvät avaavat lämmittelyt koko vartalolle ennen treeniä.
 • Tee treeni kiertoharjoitteluna eli jokaista liikettä 10 toistoa ja siirry suoraan seuraavaan liikkeeseen.
 • Pidä kierrosten välissä minuutin tauko.
 • Tee liikkeitä oman kunnon mukaan 3-4  kierrosta.
 • Muista palauttavat venyttelyt treenin jälkeen!

Liikkeet:

 1. burbee + superman (hypyllä tai ilman)
 2. etunojapunnerrus tuolia vasten, tai polvet maassa lattialla
 3. askelkyykky (10 toistoa per jalka)
 4. dippipunnerrus penkillä
 5. yhden jalan linkkuveitsi

Kiinteyttävä kotitreeni kuvina

 1. Burbee + supermies 10 toistoa, hypyllä tai ilman.

loppuasentovälikyykky

burbeesuperman

välikyykkyloppuasento

2. Etunojapunnerrus, voit tehdä myös polvet maassa 10 toistoa.

kotitreeni, punnerruskotitreeni punnerrus ala-asento

3. Askelkyykky 10+10 toistoa.

askelkyykkyaskelkyykky ala-asento

4. Dippipunnerrus 1o toistoa.

dippipunnerrusdippipunnerrus ala-asento

5. Yhden jalan linkkuveitsi, muista pitää ristiselkä lattiassa koko ajan 5+5 toistoa.

selinmakuuyhden jalan linkkuveitsi

Palauttavat venyttelyt

IMG_4012

Vahvaa viikkoa!

screenshot-2016-11-09-09-44-46

Kommentit (4)

 1. Mia-Maria Honkala

  Kaikenlaista sitä kuulee (ja lukee), että sinä muka ylipainoinen! Itse olen 172 cm pitkä ja painan 63 kg, olen 48 vee ja minullakin on löysää höttöä massun kohdalla, enkä varmasti ole ylipainoinen! Tykkään käydä lenkillä hölkällä sekä ryhmäliikuntatunneilla, mutta se aika, jolloin oli ”pakko” päästä joka päivä jonnekin liikkumaan, on onneksi ohi. Aion ottaa tämän kotitreenisi minunkin iltaohjelmaan, ainakin joka toiseen iltaan 😉 Kiitos kivoista vinkeistä, niin näistä kuin puuroista ym.

  • linda

   Kiitos viestistäsi Mia-Maria! Kiva, että vinkit tulevat käyttöön!

   Jep armollisuutta itseä kohtaa, se on jotain mitä on pitänyt itsekin opetella, mutta onneksi suunta on jo hyvä itsellä.
   -Linda

 2. Laura

  Hyvä kannanotto, vaaka ei todellakaan ole aina se parhain mittari. Itsestäni paras mittari on se miltä peilissä näyttää ja miltä itsestä tuntuu. ?❤️

  Oli muuten hyvä ja tehokas toi treeni. Täällä ihan hiki päässä ja henkihieverissä makaan lattialla. ???

  • linda

   Kiitos kommentistasi Laura! Kiva, että treeni maistui myös. Pitää laittaa jatkossakin lyhyitä ja tehokkaita kotitreenejä tänne (: -Linda

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *