Helppoa sormisyötävää juhliin (v)
Sormisyötävää juhliin. Tässä kaksi helposti valmistuvaa ja ravitsevaa vegaanista levitettä/dippiä vaikka vapun juhlapöytään. Hernelevite on ihanan raikas ja keväinen ja sopii vaikka kuohuviinin tai kivennäisveden kanssa tarjoiltavaksi. Tomaattinen tofusta valmistettu “ricottalevite” yllättää täyteläisellä maullaan ja maistuu etenkin leivän ja pizzan päällä tai dippinä. Riisikakuista valmistuvat ihanan rouskuvat ja gluteenittomat riisikakkupizzat, jotka valmistuvat käden käänteessä- nam!
Raikas hernelevite
8 annosta á 62,5 kcal, 2 g pro, 4g hh, 4 g rasvaa
200 g pakasteherneitä
150 g (vegaanista) tuorejuustoa (esim oatly på mackan)*
1 tl sitruunanmehua
1/2 tl kuivattua salviaa tai timjamia
hyppysellinen suolaa ja ripaus mustapippuria
Lisäksi:
1-2 ps ruiscrackereita
mikrosalaattia, ituja tai tuoreita yrttejä
Sulata herneet kuuman veden alla siivilässä. Laita herneet veden kanssa tehosekoittimeen ja sekoita tahnaksi. Lisää joukkoon tuorejuustovalmiste sekä mausteet ja sekoita edelleen. Anna levitteen maustua hetki kylmässä. Nostele ruiscrackreille ja koristele. Vinkki! Nopeammin saat valmista pursottamalla tahna pussin avulla kekseille. Voit myös tarjota hernelevitteen dippinä.
Riisikakkupizzat
8 kpl á 150 kcal, 10g pro, 10g hh, 7,5 g rasvaa
8 riisikakkua (mieluiten ohuita Friggs-merkkisiä)
Tomaatti-härkiskastike:
1/2 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 sipuli
1 tl pizzamaustetta
suolaa, mustapippuria
200 g tomaattimurskaa
1/2 pkt (125g) härkistä
Päälle:
tomaatti-ricottalevite (alla)
Hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota siinä sipulit. Lisää joukkoon mausteet ja härkisvalmiste sekä tomaattimurska. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes neste on haihtunut. Lusikoi täytettä riisikakkujen päälle. Paista uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Levitä päälle tomaatti-ricottalevitettä ja koristele tuoreella basilikalla. Tarjoile mahdollisimman tuoreena, sillä riisikakku menettää rapeutensa helposti.
Tomaatti-tofuricottalevite (vegaaninen)
8 annosta á 80 kcal, 6g pro, 1,5g hh, 6 g rasvaa
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
270 g kiinteää maustamatonta tofua
2 tl sitruunanmehua
2 tl oliiviöljyä
1/2 hienonnettu valkosipulinkynsi
1/2 tl merisuolaa
mustapippuria
Aja tomaatit hienoksi tehosekoittimessa. Lisää joukkoon paloiteltu tofu ja muut aineet ja anna koneen käydä, kunnes seos muistuttaa ricottajuustoa. Käytä leivällä tai pizzan päällä tai dippikastikkeena. Tahna säilyy kylmässä pari kolme päivää.
Ostoslista:
1 ps pakasteherneitä
150 g (vegaanista) tuorejuustoa (esim oatly på mackan)*
sitruunanmehua
kuivattua salviaa tai timjamia
1 ps ruiscrackereita
mikrosalaattia, ituja tai tuoreita yrttejä
8 riisikakkua (mieluiten ohuita Friggs-merkkisiä)
rypsiöljyä+ oliiviöljyä
valkosipulia
1 sipuli
pizzamaustetta
200 g tomaattimurskaa
1/2 pkt härkistä
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
250 g kiinteää maustamatonta tofua
Herkullista Vappua!