Lautasella -messut 2019 fiilikset

Lautasella -messut 2019 järjestettiin Helsingin messukeskuksessa 5.-6.4. ja kyseesä oli tosiaan erityisruokavaliomessut. Itse lähdin sinne nauttimaan messu-fiiliksestä, tapaamaan ihmisiä, kuuntelemaan erilaisia luentoja, maistelemaan uusia tuotteita sekä löytämään mahdollisesti Leollekin jotakin uutta syötävää tai kokeiltavaa. Tällä postauksella on hiukan kestänyt erinäisistä syistä, mutta nyt se on vihdoin valmis!

Minun ennakko-fiiliksiäni voi lukea Lautasella -messut 2019 -postauksesta.

GLUTEENITTOMUUS ENITEN ESILLÄ

Lautasella -messut 2019 Järjestäjänä toimi Messukeskus ja Keliakialiitto, joten tietenkin pääpaino oli gluteenittomissa tuotteissa.Niitä oli hurjasti esillä, monelta tuottajalta ja laajasti. Aivan upeaa jokaiselle, jolle riittää gluteeniton ruokavalio ja he saivat messuilta varmasti paljon irti. Itsekin maistelin useampaa uutta tuttavuutta ja löysin oikeasti herkullisia gluteenittomia vaihtoehtoja.

Silti on pakko sanoa, että jäin itse kaipaamaan sitä kaikkea muuta enemmän siihen rinnalle. Mukana yhteistyössä oli kuitenkin useampi liitto sekä yhdistys, muutaman mainitakseni esim. Allergia&iho&astmaliitto, diabetesliitto ja vegaaniliitto. Gluteenittomia tuotteita oli mahdottoman paljon ja onhan se upeaa keliakikoita jne ajatellen. Enemmän olisi kuitenkin saanut olla munaton-maidoton-pähkinätön-soijaton jne komboja esillä. Puhumattakaan siitä, kuinka olisin kaivannut esittelijöihin heitä, joilla olisi ollut tarjolla ”lyhyen sisällysluettolon” -tuotteita. Tattaria, hirssiä, amaranttia, hedelmiä soseina tai mehuina vaikkapa. Ilman ylimääräisiä E-koodeja, sitruunahappoja, mausteita jne. Mielestäni yksittäisiä tuotteita oli älyttömän vähän ja samaten munaton-maidoton-pähkinätön-soijaton linjaa oli aika vähän. Eikö niitä ole olemassa vai eivätkö ne vain lähde mukaan näille messuille? Nämä saisivat olla enemmän erityisruokavaliomessut, kuin ainoastaan gluteenittomat-messut; silloin asiakaskunta olisi mahdollisesti vielä suurempi. En tiedä, kunhan pohdin.

OMAT LÖYDÖT

Lautasella -messut 2019 löydöt Leolle olivat jälleen aika vähäiset; heti käyttöön pääseviin kuului tattari-leipäset (Euro-East), jotka sisältävät pelkkää tattaria ja ovat tulossa markkinoille ensi syksynä. Nämä ovat samantyylisiä, kuin riisikakut, mutta niitä paksumpia. Kuitenkin ainesosissa pelkkää tattaria ja sehän sopii meille! Leo oli aivan myyty uusista tattarikakkusistaan ja olisi vetässyt koko paketin yhdeltä istumalta, jos olisi voinut antaa. Lisäksi Leolle löytyi jo ennestään tuttua luomu tattaripastaa.

Leolle ostin kokeiltavaksi rypsiöljyä, valmistajalta jonka öljyä emme ole vielä kokeilleet aiemmin. Aika pessimistinen olen sen sopivuuden kannalta, mutta aina voi kokeilla. Lisäksi ostin hänelle kokeiluun merisuola + merilevä yhdistelmää; se olisi aika hyvä tuote monessa mielessä, jos sattuisi sopimaan. Lisäksi löytyi aurinkokuivattuja banaaneja, joita myös täytyy kokeilla jossain kohti. Banaani olisi Leon suurinta herkkua, mutta ainakaan tuoreena ei sitä siedä.

Itselleni sain Rummo-merkiltä pastaa ja tomaattikastiketta kokeiluun. Yhden pussillisen olen pastaa syönyt ja pakko sanoa, että se oli oikeasti hyvää. En ole kovinkaan suuri gluteenittoman pastan ystävä, mutta tuota kyllä söi ihan mielellään. Tomaattikastiketta en ole vielä ehtinyt kokeilemaan. Kauralastut on herkullisia ja siksi niitä kotiutui pussillinen. Lisäksi löytyi käsintehtyjä perunalastuja, jotka maistuivat herkulliselle.

ILMAPIIRI ON KUNNOSSA

Pakko loppuun vielä todeta, että nämä messut olivat hyvin mukavat, leppoisat ja ystävällisellä ilmapiirillä ladatut. Ainoa, mitä jäin kaipaamaan, niin tosiaan muutakin kuin gluteenitonta lisää 🙂 Kiitos kaikille näytteilleasettajille (varsinkin Euro-East, joka toi meidän arkeen uuden tuotteen) ja muille messuilijoille mukavista messuista! Mitä fiiliksiä muissa herätti tämän vuoden messut?

 

sairaudet allergia
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *