Kurkkaus lastenhuoneeseen

Tänään kurkistetaan Leon huoneeseen, meidän lastenhuoneeseen. Sinne on vihdoin saatu sänky paikoilleen, tavaroille on löytynyt paikat ja Leon rakkaat kortit ovat seinillä. Siellä on asioita, jotka kaipaavat vielä hienosäätöä ja pieniä muutoksia, mutta ne eivät ole akuutteja tarpeita vaan sitten jossain kohti tulee niiden hankinnan aika. Näihin kuuluu mm. päiväpeite, mahdollisesti taulu seinälle ja jonkinlaiset koristevalot sänkyyn. Myös katossa oleva lamppu ja ikkunoissa roikkuvat verhot kaipaavat vaihtamista jossain kohti.

 

TYHJÄSTÄ LÄHDETTIIN

Elokuussa huoneessa oli kovin tyhjää, leluja oli olemattomasti ja sänkynä oli vuokranantajan ystävällisesti jättämä sänky. Olen halunnut hiljalleen kasata Leon huonetta kohti valmista, koska olen halunnut ensimmäisenä panostaa lastenhuoneeseen ja alkaa kasaamaan sitä kuntoon. Olohuoneen, oman huoneeni, keittiön ja kaiken muun ehtii miettiä myöhemminkin. Ensimmäisenä listalla oli Leon huone ja nyt tahdon esitellä sitä teille kuvien muodossa.

Sängyn Leo sai valita muutamasta vaihtoehdosta itse ja pienen pohdinnan jälkeen hän päätyi tähän Jyskin talo-sänkyyn. Jos ollaan rehellisiä, niin myös itse olisin todennäköisesti tähän kallistunut lopulta vaikka Veken kalusteen parvisänky houkutti myös kovasti. Mutta lopulta valintamme Leon kanssa oli tämä talosänky ja yhtään ei kaduta! Leo on oppinut nukahtamaan sinne itsekseen ja nukkunut siellä kaksi KOKONAISTA yötä näiden parin viikon aikana, mitä se on pystyssä ehtinyt olla.

Sänkyyn kuuluu kätevä hyllykkö, johon sai osan kirjoista sekä peleistä ja kaikki piirustus-jutut.

Kyseessä on tosiaan matala parvisänky, joten sängyn alle saa upeasti säilöttyä näitä isoimpia leluja; Ryhmä Haun vahtitornia, parkkitaloa, Pyjamasankareiden tukikohtaa, työkalupakkia ja hyvin siellä saa säilöttyä myös mm. Lego-rakennelmia.

 

Jollyroom myy kaikkea kivaa tavaraa lastenhuoneeseen ja sieltä meillekin kotiutui mm. tämä kirjahylly. Tässä saa aivan ihanasti kirjat esille ja helppo vaihtaa aina esillä olevia kirjoja. Meidän iltasaduistamme tuli selkeästi monipuolisempia tämän hyllykön myötä; ei valikoidu aivan joka ilta samaa kirjaa. Vaikkakin ikään kuuluvasti aika monesti valikoituu ne tietyt suosikit, mutta se on ihan ok.

Nurkassa näkyy kaksi Lego-laatikkoa, joissa toisessa meillä on junarataa ja toisessa pikkulegoja. Kuvittelin ne aiemmin tilavammiksi, mutta ihan hyvän kokoisia ne ovat ja ajavat asiansa meidän lelumäärällä. Mutta ei niihin ihan kamalasti mene mielestäni kuitenkaan tavaraa.

 

Tämä hyllykkö on niin ikään myös Jollyroomilta. Tähän on meillä saatu säilöttyä toistaiseksi kaikki autot, Ryhmä Haut, ihmeperhe hahmot, hamahelmi-jutut, muovailuvahat, eläin-lelut, keittiöleikki-jutut jne. Toki laatikot eivät ole kovin suuria, mutta meille ainakin toistaiseksi ihan riittävät. Ja kun nämä täyttyvät, niin ehkä on aika hankkiutua jo jostain leluista eroon, jos uusia on vaille?

Norsu-lelulaatikko on tilattu lastenverkkokaupasta jo joskus syksyllä ja se on ollut toimiva Leon peleille sekä palapeleille. Hiukan se on menettänyt muotoaan, kun olemme toisinaan sijoittaneet sinne liikaa tavaraa. Mutta kyseinen laatikko on yksi Leon suosikkeja koko huoneessa.

Leon kaikki Playmobilit ovat Ikean Stuva -penkin lelulaatikossa. Se on ollut älyttömän kätevä sekä tilava! Sieltä on helppo ottaa tavaraa ja tavarat on helppo kasata sinne takaisin leikin päätteeksi.

Huoneen keskellä on automatto, joka on ostettu HM:ltä. Sillä on ajellut monet kerrat autot ja tämä miellytti myös äidin silmää. Rehellisyyden nimissä en ollut valmis hankkimaan lapselleni sellaista kaiken kirjavaa automattoa; onneksi lapseni ei tahtonut sellaista itsekään!

Tässä on tämä aivan ihana korttiseinä, joka on monenmonenmonen ihmisen aikaansaannosta ja olen heille kaikille kiitollinen. Leo katselee ja ihmettelee edelleen päivittäin tätä seinää ja ihastelee korttejaan. Joidenkin seinällä on tauluja, toisten seinät on täytetty korteilla.

LASTEENHUOE

Siinä se. Siinä oli kurkkaus meidän lastenhuoneeseen, jonka omistaa pieni ja onnellinen 3,5 -vuotias. Tuo lapsi on onnellinen ja ylpeä omasta huoneestaan, jossa on hänen ikioma sänkynsä ja lelunsa. Tyhjästä liikenteeseen lähteminen opetti meille paljon ja antoi vielä enemmän. Se oli raskasta ja edelleen voin tuntea sen puristuksen rinnassa, kun ajattelen viime syksyä. Mutta me selvisimme siitä ja hiljalleen rakennamme nyt uutta kotia. Tämä on alkua!

 

AIEMMAT POSTAUKSET KODISTAMME

Ensimmäinen kuukausi uudessa kodissa

Koti; mistä syntyy kodin tuntu

Ystävä hädän hetkellä tunnetaan

 

 

Kommentit (8)
 1. Mira / Blinger Shimmer -blogi
  16.2.2019, 13:56

  Ihana huone <3 Meillä on neidin huone vielä hieman keskeneräinen, mutta toisaalta noin pieni ei siellä vielä vietä muutoin aikaa kuin nukkuen, joten eiköhän tässä ehditä.. 😀

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   27.2.2019, 08:31

   Hyvin ehtii vielä 🙂 Ja toki huonekin muokkautuu iän myötä, kun tarpeet muuttuu, joten aika jatkuva projektihan se lienee 🙂

 2. Hyvältä ja kivalkta näyttää. Ihana toi sänky 🙂

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   27.2.2019, 08:29

   Toi sänky on kyllä ihana omastakin mielestä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *