Rutiineilla vähemmän stressiä ja lisää aikaa

Näin pätkän Paula Tillin haastattelusta. Hän hoitaa päivän perusaskareet aina samalla tavalla ja rakastaa rutiineja. Samanlaisena toistuvat päivittäiset rutiinit esimerkiksi ruokailun, ulkoilun ja kodinhoidon suhteen vapauttavat Tillille energiaa kaikkeen muuhun. Koen aivan samalla tavalla.

Tehokkaat ja toimivat rutiinit pelastavat arjen ja auttavat taltuttamaan ylimääräisen hässäkän. Aluksi saattaisi ajatella, että rutiinit tekevät elämästä tylsän, jäykän ja joustamattoman. Tosiasiassa niiden avulla säästää selvää aikaa. Kun jotain asiaa toistaa päivästä toiseen, siitä tulee pian tapa, rutiini. Lopulta uutta tapaa toteuttaa lähes huomaamatta, automaattisesti.

Omiin rutiineihini kuuluu esimerkiksi se, että valmistelen huomisen. Laitan seuraavan päivän vaatteet, eväät ja muut tarvittavat tavarat valmiiksi. Aamut ovat mielestäni ihania, eikä vähitenkään sen vuoksi, että voin tehdä aamutoimet puoliautomaatilla edellisen päivän valmistelun ansiosta ja keskittyä aamiaisen nautiskeluun.

Käytän myös rutiineja helpottamaan ruokahuoltoa. En juuri pidä ruuanlaitosta, en syö eineksiä ja joudun syömään rajoitettua ruokavaliota. Lisäksi lapsella on omat nirsotuksensa ja rajoitteensa. Tämän kombinaation takia olen kehittänyt tapoja, joilla saan pöytään kaikille sopivaa ruokaa mahdollisimman helposti. Tähän kuuluu yhtenä osana ruokaostosten tilaaminen verkosta.

Ajan lisäksi rutiinit säästävät psyykkistä energiaa, jonka voi sitten ohjata mielekkäämpiin puuhiin. Rutiinit ovat parhaimmassa tapauksessa välineitä, joiden avulla voi luoda tilaa, aikaa ja mahdollisuuksia mielekkäiden asioiden toteuttamiselle.

Kommentit (3)
  1. Aamen, lausuu toinen rutiinipelle.

  2. Mä just muutin rutiineja ja siirsin perjantaisen siivoussession torstaille. Oli niin tympeetä alottaa viikonlopun vietto siivoamalla. Johan helpotti 🙂 Se on välillä pienestä kiinni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *