VOIHAN VEROT JA NAAPURIN TULOT


Veropäivä oli ja meni, ja paljon on taas kohistu ja poristu. Ketä nämä ihmisten tulot ja palkkapussien suuruus muka kiinnostaa? No minua ainakin! Ainahan se on mielenkiintoista tirkistellä muiden ihmisten taloustietoihin, jos kerran tilaisuus siihen luvan kanssa annetaan, hah!
Taas voidaan päivitellä sitä, kuinka suuria summia johtajat, ministerit, tubettajat tai naapurin Kaisat ja Pertit tahkovat sitä pätäkkää. Mitä suurempi summa, sitä suurempi älämölö ja haloo. Mitä nämä yrityskeisaritkin oikein tekevät edes monien miljoonien vuosituloilla? Ja miettikää, että tämä oli vain yhden vuoden saldo. Huhhuijaa. Heikoimpia huimaa. Sitten nämä hävyttömiä summia nettoavat tubettajat ja bloggaajat. Menisivät oikeisiin töihin, ja olisivat hyödyksi!
Tässä välissä kehottaisin mielensäpahoittajia vetämään keuhkoihinsa vähän suomalaisen ilmaston tarjoamaa pakkasen raikastamaa happea. Jos siellä ansio- tai pääomalistoilla näkyy niitä röyhkeän suuria lukemia, niin sehän tarkoittaa luonnollisesti sitä, että näistä Kroisos Pennosten tahkomista luvuista nimenomaan riipaistaan tämän valtion toiminnan rahoittamiseen niitä killinkejä. Sen sijaan, että lähdettäisin kitisemään katkerana näistä ökytuloista, niin voitaisiin mieluummin olla tyytyväisiä siitä, että tässä maassa löytyy niinkin tuhteja veronmaksajia. Jes! Täälläkin on mahdollisuus onnistua (taloudellisella saralla), ja näiden avulla muillekin voidaan antaa mahdollisuus samaan esimerkiksi ilmaisen koulutuksen takaamalla.

Olisi siten ihan olennaista näissä keskuteluissa pitää mielen päällä, että Suomi ihan oikeasti tarvitsee niitä veronmaksajia, ja eihän se valtio, ilmainen koulutus saati tasokas terveydenhuolto toimi, jos ei niitä veroeuroja täällä kirstuun kilahtele. Mitä suurempi tilipussi, sitä enemmän sieltä kustannetaan tämän maan julkisia palveluita, vaikka jokainenhan meistä kantaa oman kortensa kekoon siten miten pystyy. Oli niitä veroja maksettu elämän aikana vähemmän tai enemmän.
Mites sitten ne monien julkkisten alakanttiin tipahtaneet tienestit? Kun elellään puolison rahoilla polleasti tehden yhtään mitään? Kannattaa ottaa huomioon, että näissä tulotiedoissa on jo miinustettuna bruttotuloista tehdyt lainmukaiset verovähennukset, jolloin esimerkiksi monilla yrittäjillä tulot voivat olla tätä listoilla koreilevaa lukemaa suuremmat, jos asialla on taidokas kirjanpitäjä (ihan laillisesti) ja yritystoiminta on tietyn luontoista. Ja toisaalta ketä sen kuuluisi liikuttaa, jos joku elelisikin herroiksi asti puolisonsa palkkapussilla? Keneltä tämä on pois, ja eiköhän se massia kiskova puoliso pulita veroja silloin kahdenkin edestä, jos sillä pystyy useampi elämään? Reilu peli.
Sitten päästään mätkyihin ja palautuksiin. Palautuksethan eivät ole mitään valtion jakamaa ilmaista palkintoa, vaan yksinkertaisesti henkilön liikaa pulittamaa veroja. Yhtälailla mätkyilläkin vain korjataan asia kuntoon, ja kyllähän jokainen tietää, että jos verojaan ei ajallaan maksa, niin kyllä ne jäljestä päin peritään. Mitä sitten, kun kaikki kuitenkin joutuvat maksamaan oman osuutensa joko etukäteen, välittömästi tai jäljestä päin? Eivät nämä niin maagisia juttuja ole, vaikka onhan se aina mieltä ylentävää saada muikeat palautukset joulun alla mörkömätkyjen sijaan.

Aim’n-paita: TÄÄLTÄ* // ICANIWILL-trikoot: TÄÄLTÄ*

Itse heittäisin tässä vaiheessa kiitokset niille veronmaksajille, jotka ovat kustantaneet minunkin koulutukseni ja tähän asti hyödyntämäni julkisen terveydenhuollon palvelut, vaikka tämänhän ovat varmaan jo vanhempani omista veroistaan ennen eläkeikäänsä tietty pulittaneet. Minä lupaan puolestani pistää oman panokseni kokoon, ja heittää kolikkoni verokirstuun työurani aikana sekä pyrkiä tukemaan myös muutoin tämän maan kehitystä omilla resursseillani, joten enköhän minäkin tule koulutukseni takaisin tälle valtiolle maksamaan vielä korkojen kera. Totta puhuen, mun mielestä on siis oikeastaan ihan jees maksaa veroja täällä perä-Pohjolassa, vaikka ainahan niiden verorahojen käyttämisessä voisi toki olla parannettavaa.
Mikään kansallissankari täällä kovinkaan moni ei pysty olemaan (eikä tarvitsekaan), mutta pienilläkin teoilla voi kasvaa hirmuinen virta. Totesinpa tuossa juuri miehellekin, että ei ketuta yhtään niin paljoa pulittaa auton huoltokeikasta vajaata viittä hunttia, kun tietää tuovansa suomalaiselle yrittäjälle duunia ja tuohta takataskuun sekä verorahoja sitä kautta taas kiertoon Suomeen. Hyvä diili siis.

Taloudellista torstai-iltaa joka kotiin!

Tsekkaa myös:
Rahapäiväkirja – Mihin ja paljon tuhlasin viikossa?
& Miten säästää selvää rahaa ruokamenoissa?
Edellinen juttuni:
O-Ou! IRC-galleriakuviani teinivuosilta!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (6)
 1. Siiri / Pilkettä
  3.11.2017, 12:18

  Minä ihmettelen eniten juuri niitä palautusten kadehtijoita 😀 Tai onhan se toki kiva että tilille kilahtaa pari sataa, mutta kun se tulee kiertäen ihan omasta palkkapussista…
  http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta

  1. Piia Pajunen
   3.11.2017, 19:25

   No sepä se! Omasta pussistahan ne palautukset on alunperin sinne ylimäärin livahtaneet… 😀

 2. mua taas ei muiden verotiedot kiinnosta enemmänkin ahdistaa kun lukee miten paljon miljoonia joku julkis tienaa. ei voi kun ihmetellä miten/miksi joku kokki, kansanedustaja tai muusikko tienaa miljoonia. mielenkiinnosta ehkä ainut joka kiinnostaa on fitfarmin väki miten heillä menee. ootko mätkyjä saanut? palautukset on kivoja jos niitä saa.500e autonhuoltoon? huhuh. auton omistaminen ei tosiaankaan ole halpaa. pitää olla tosi tarkka. pienikin ajovirhe kostautuu ja pienestä lommosta pulittaa itsensä kipeäksi. puhumattakaan sakoista. ystävä sai 160e sakon kun ajoi 8km ylinopeutta! siis järkyttävää! oletko saanut sakkoja? miten halloweenia vietät?

  1. Piia Pajunen
   3.11.2017, 19:28

   Mun mielestä on hauska tsekkailla noita koosteeksi listailtuja tulotietoja, vaikka en nyt ihan tonkimaan asti jaksa lähteä. 😀 Joo itselle tulee aika hyvä satsi palautuksia, kun maksoin varmuuden vuoksi reilummalla kädellä ensimmäisenä yrittäjävuotenani noita veroja, ettei sitten tulisi ikäviä yllätyksiä. Onneksi on mistä laittaa auton huoltoon, heh. Kerran olen ylinopeussakon saanut kun ohituskaistalla päästelin vähän turhan lujaa rekan ohi, hups!

Kommentointi suljettu.