Piia Pajunen
Piia Pajunen

Viiden liikkeen tehokas vatsalihastreeni

Vedettiin viime viikolla Miltsin ja Jonnan kanssa aamujumppana erittäin pätevä vatsalihastreeni. Harvemmin tulee tämmöistä kuntopiirityylistä vatsalihastreeniä tehtyä, mutta sen vuoksi ehkä olikin nuo vatsalihakset lievässä juntturassa seuraavana aamuna. Päätin pistää hyvän kiertämään, joten seuraavalla nopealla mutta sitäkin tehokkaammalla setillä kohti rautaisen vahvaa keskivartaloa!

Lämmittely keskivartaloa aktivoiden:

Mittarimatokävely (video)
Kottikärrykävely kaverin kanssa (jos kaveria ei ole, niin edellinen tuplana)

Vatsalihastreeni kolme kierrosta:

1. Toes to bar x max
2. Vatsarutistukset jumppapallon päällä x15
3. Linkkuveitset x10-15
4. Pyöräilyvatsat  x15-20 per jalka (vastakkainen polvi ja vastakkainen kyynärpää rutistuu yhteen)
5. Vuorikiipeilijät x10-15 per jalka (punnerrusasennossa polvi kohti rintaa, video)
(kierrosten välissä sopiva palauttelu)
tehokas-vatsalihastreeni
tehokas-vatsalihastreeni-2
Mikäli nautiskelet Suomen kesästä tällä hetkellä mökillä, niin osan välineitä vaativista liikkeistä voi myös korvata toisilla. Toes to barit voi tehdä esimerkiksi puunoksasta tai mistä tahansa mökin tukirakenteesta roikkuen ja vatsarutistukset jumppapallon päällä voit korvata vaikka perinteisillä istumaannousuilla.
Setin voi tehdä omana pikatreeninään tai vaihtoehtoisesti suorittaa vaikka osana muuta kokonaisuutta esimerkiksi hölkkälenkin päätteeksi. Varoituksen sanana, että aamulla voi olla vatsapalikat hellänä!
xoxo,
Piia
Edellinen juttuni: Olutta, Air Maxeja ja kyykkytreeniä
Snapchat: piiapajunen
Instagram: piiapajunen
Facebook: täältä

Kommentit (9)

 1. ninna

  Aika samanlainen setti mitä itsekin teen. Vinkkinä jos ei jumppapalloa ole ja istumaannousuja ei voi tehdä esim selän takia niin pari tyynyä korvaa pallon kätevästi. Vuorikiipeilijät teen aina villasukat jalassa, liukuu hyvin lattiaa pitkin saan paremman tuntuman silleen.

  • Piia Pajunen

   Tyyny ja villasukat ovat kyllä passeleita apuvälineitä! Mielikuvitus kunniaan! 🙂

 2. karoliina

  hei!
  vähän erilaisempi kysymys, mitä mieltä olet steroideista? hyväksyisitkö esim. lähipiirissäsi käyttäjät? 😀 hyvää kesän jatkoa!

  • Piia Pajunen

   Heips! Noh, eivät ole minun juttuni eikä koskaan tule olemaankaan. Kilpaurheilussa mua ajaa eteenpäin juurikin oman itseni kehittäminen omilla luontaisilla resursseillani, eivätkä lääkinnälliset lisäavut tue tätä ideologiaani motivaationi takana.
   Jokainen tehköön elämällään mitä haluaa, mutta esimerkiksi testatuissa lajeissa kilpailemiseen ne eivät mielestäni kuulu. Lähipiirissäni ajatusmaailma on melkolailla sama, joten eipä ole tullut ristiriitoja vastaan tämän kanssa.
   Esimerkiksi en todellakaan katsoisi hyvällä, jos avopuolisoni lähtisi roinalla leikkimään (ja vice versa), mutta onneksi molemmat omataan samanlainen mentaliteetti näiden asioiden suhteen, niin ei ole huolta tällaisista perheriidoista. 🙂

  • karoliina

   selvä,näin ajattelinkin! kiitos nopeasta vastauksesta 🙂 Aihetta moiseen kysymykseen antoi lähinnä valmentajasi, joka ei ehkä ihan luonnollisilla keinoilla ole saavuttanut kuntoaan ;D toki voin olla väärässäkin!

 3. Reissu purkissa – Piia Pajunen

  […] Edellinen juttuni: 5 liikkeen vatsatreeni […]

 4. Heinäkuun parhaat – Piia Pajunen

  […] juttuni: 5 liikkeen vatsalihastreeni. Sixpäkin tavoittelu nähtävästi […]

 5. Kuinka saada näkyvät vatsalihakset? – Piia Pajunen

  […] kyselyistä osuvat vatsalihasten treenaamiseen. Yksi luetuimmista postaukseni osui myös jakamani vatsalihastreenin kohdalle. Näkyvien vatsalihasten tavoittelu siis tuntuu kiinnostavan ihmisiä kuin Cheek […]

 6. 5 liikkeen vahvistava vatsalihastreeni + treenivideo – Piia Pajunen

  […] Jos vatsalihasten treenaaminen kiinnostaa enemmän niin lue juttuni Kuinka saada näkyvät vatsalihakset? sekä 5 liikkeen tehokas vatsalihastreeni […]

Kommentoi »

Comments are closed