Piia Pajunen
Piia Pajunen

TORONTO PRO CHECK JA ISO MUUTOS SUUNNITELMIIN


Pari yötä nukuttu lauantain skaban jäljiltä, ja alkaa hiljalleen kroppa ja mieli tasoittumaan tuosta kaikesta heittelystä. Jalat ovat edelleen aika tukkoisen tuntuiset, mutta se kuuluu kyllä itsellä joka kerta asiaan. Niitä kun spennaat kuin viimeistä päivää nestehukassa lavalla minuuttitolkulla putkeen, niin lavan takana heti perään aina kramppaillaan ja repeillään tilanteen koomisuudelle. Illan vaparikierros vielä päälle, niin pohkeet kyllä anovat jälkikäteen armoa, että onko pakko enää, hah! Typerää hommaa, mutta sehän tästä tekeekin niin koukuttavaa. 😉
Itse varsinainen kisaaminen ei ole itselleni ollut koskaan se maailman upein juttu, vaikka tavallaan itsellä on siihen omanlainen viharakkaussuhde. Päivät ovat kuitenkin aika kuluttavia ja hetken herkkiä. Toki puhun vain vaparifitnessurheilijana, sillä aika paljon itselläni homma kulminoituu tuohon vapaaohjelmaan. Tuo vapaaohjelma on kuitenkin itselläni se homman suola, ja siihen yhdistettynä maailman huikeimpana kombona tuohon fysiikkapuoleen, on kyllä lyömättömän, mielenkiintoisen ja erikoisen kokonaispaketin, että meitsi syttyy! Eihän siinä järkeä ole, mutta parhaat asiat elämässä ovat usein hieman järjettömiä.

Lauantain kisa oli ihan äärimmäisen mahtava kokemus muunkin kuin voiton ja pitkään unelmanani olleen Olympia-paikan (I’m going to Vegas, baby!) lunastamisen vuoksi. Jos joku olisi ollut kuvaamassa videolle ennen palkintojen jakoa lavan takana meitsin vetämää tanssishow’ta sokeripäissäni muiden likkojen keskellä (rynnäkkösuklaat ja irttarit odottelun lomassa vaparin jälkeen, hups), niin siitä olisi voinut ehkä jo laskeskella tämän likan tyytyväisyyden määrää koko päivän saldona.
Olin päivän päätteeksi niin onnellinen päivän muusta annista, että ihan totta unohdin jo ajatuksen, että siellä jotain sijoituksiakin jaetaan. Olin saanut kasaan todella kilpailukykyisen paketin fysiikkakierrokselle, suorituskyky oli iskussaan, vapaaohjelma oli eheä, omin kätösin väsäilty lookki oli enemmän kuin kohdillaan molemmilla kierroksilla, ja ennen kaikkea kaikkein tyytyväisin olin omaan mentaalipuoleeni. Koko kisaviikon ajan fiilis oli jotenkin todella korkealla, ja likka oli energinen ja rauhallinen tiukasta koetuksesta huolimatta. Noh, oikeastaan koko preppi meni niin hemmetin lujaa nappiin, että tuo kisaviikon kokonaisvaltainen osuminen oli aika luonnollinen jatkumo tälle, ja hommat vain jotenkin toimivat aivan jäätävän hyvin ja tuntuivat loksahtaneen paikalleen.
Ja jos puolestaan taas prepin onnistumisen syitä lähdettäisiin taas taaemmaksi avaamaan, niin alla oli rehellisesti aika todella osuva offikausi. Kyse ei siis ole pelkästään mielestäni siitä, mitä teet nyt tämän hetken eteen, vaan yhtälailla miten teet asiat nyt, että ne olisivat huomenna, ensi viikolla ja ensi vuonna hanskassa. Harvoin asioita korjataan sormia napsauttamalla, ja usein oikeasti hyviä ja kestäviä asioita ei saavuteta hetkessä.

 
Ja mitä tuohon otsikon mukaiseen isoon suunnitelmaan muutokseen tuleen, niin vedettiin eilen WhatsApp-puhelusessio koutsin kanssa, ja päädyttiin yhteistuumin siihen ratkaisuun, että suunnitellut kolme muuta alkukesän kilpailua jää nyt välistä. Siirretään mieluummin tiukka tähtäin kohti syyskuun Olympiaa sekä hyvin todennäkoisesti vielä Arnold Europea, jotka ovat jo itsessään sen verran rankkoja vetoja, että on turha rasittaa ja näivettää kroppaa äärimmilleen viritetyssä kuivassa kisakunnossa koko kesää, kun syksylläkin on vielä jatkettava. Keho kun ei ole kertakäyttötavaraa, ja tässä lajissa ei vaan pysty kisaamaan jokaista kisaa, vaikka kuinka haluaisi. Nyt siis sapuskat maltilla nousuun ja rautaa liikkeelle, eli hemmetti vie, nyt ollaan mun lemppariasioiden äärellä! Treeniä ja safkaa, niin kyllä muuten lähtee!

Ja hei. Huomenna pamautetaan silti Jumpan kanssa sinne Miamiin, kun kerran koko reissu on jo buukattuna. Ihan sitten vain turistihommiin todellakin ansaitulle lomalle sekä asianmukaisesti pätevälle treenileirille kohti tulevaa syksyä ja uusia haasteita. Shieeet, kuinka siistiä!
Nyt kuitenkin pamautan täällä Torontossa aamupäivästä viimeisen salitreenin pakettiin, ja sen jälkeen lähdetään nauttimaan viimeisestä illasta täällä suurkaupungin vilskeessä. Ensin kuitenkin pitää käväistä kaupan kautta kotiuttamassa hiusharja, koska meikäläisen Tangle Teaser lähti jonkun toisen matkaan lauantaina takahuoneesta, ja en ole harjannut hiuksia kahteen päivään. Hups.

 Huikeaa alkanutta viikkoa koto-Suomeen!

Edellinen juttuni: Toronto Pro – Taisin voittaa! Hups! (sisältää vaparivideon)

Kurkkaa myös: Toronto Pro – Fysiikkakierros check!

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Facebook // Instagram // YouTube
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (23)

 1. ninna

  Viisas päätös keskittyä yhteen/kahteen isoon kisaan ja tähdätä voittoon. Kyllä lähtee, sanon minä myös. Onko kesä nyt off kautta sitten? reverseä? aivan mahtavat vatsalihakset muuten kateeksi käy. Ja bloginkin kautta sain sen käsityksen että kisaa edeltävä offi meni nappiin. eteenpäin vaan pia you are best! pidä suomenkin fitnesskisakulttuuri elossa.

  • Piia Pajunen

   Kiitos Ninna! Joo syksylle tähdätään, mutta nyt voi jo ihan 100% realistisesti sanoa, ettei siellä voittoon tähdätä, koska sen verran kovat kinkerit on sitten ne. 🙂 Nyt nostelen kaloreita hiljalleen ja jossain vaiheessa kesällä sitten taas lähdetään preppailemaan. 🙂

 2. Salla

  Mahtavaa että sulla ja koutsilla on järki päässä tossa hommassa 🙂
  Sun matkaa seuranneena en yhtään ihmettele että voiton nappasit, niin mahtava asenne ja energia sekä sopiva rentous välittyy kaikessa mitä teet (tai siis somen puolella välität meille) 😀 Nauttikaa lomasta!

  • Piia Pajunen

   Kiitos Salla! Todellakin nautitaan lomailusta, ja voin kyllä sanoa, että sen tarpeessa ollaan. 😀 Ja mulla ja koutsilla on kyllä osuva aaltopituus näissä hommissa, ja näissä hommissa on kyllä pakko ainakin yrittää pitää joku järki matkassa, heh 😀

 3. lukija

  Moikka! Aivan älyttömästi vielä kerran onnee ihan mahtavasta suorituksesta <3!
  Kiinnostais vähän tästä tulevasta ajasta, että miten kauan tää sun aika käytännössä kesää ennen seuraavaa diettii, teetkö vaan reversen vai kerkeetkö kalorit nostamaan off-kauden lukuihin asti? Kunto varmaan tullaan pitämään melko siistinä kuitenkin? Entä vapaaohjelma, tuleeko siihen minkääntason muutoksia vai mennäänkö samalla paketilla? 🙂 niin paljon kiinnostavia asioita!

  • Piia Pajunen

   Moikka ja kiiiiitooos!! Heitit muuten niin osuvia kysymyksiä, että yritän väsäillä näistä tällä viikolla oman postauksen! 🙂

 4. Sirpa

  Upeat kuvat! Olet tosi hyvässä kunnossa. Vatsalihakset aivan mahtavat. Muut ”tytöt” näyttivät aivan luonnottomilta. Sinä olet siro ja naisellinen, vaikka lihasta löytyy. Hyvää lomaa ja nauttikaa!

  • meri

   tarviiko meidän naisten aina kehua jotakuta lyttäämällä toista alas? eikö voisi vain kehua ja jättää ne ei-niin-rakentavat kritiikit sanomatta. ihmisiä he muutkin ovat, kovan työn tehneitä ja varmasti itse tyytyväisiä ulkonäköönsä, kaikki kunnia siitä heille 🙂

  • Piia Pajunen

   Kiitokset Sirpa! Ja nuo kilpakumppanit olivat kyllä mielestäni myös todella upeita, ja muutenkin ihmisinä ihan mielettömän huippuja tyyppejä! Ja voisin kyllä mielelläni ottaa palan heidän fysiikastaan, koska itsellä siinä on vielä tekemistä tulevaisuutta ajatellen. 😉

 5. ..

  Pelottaako sua ettei taso kestäisi muissa kisoissa ja sen takia lopetat ”huipulla”? Että tää oliki vaan ”fluke”.

  • Piia Pajunen

   Jokainen, joka näistä lajeista yhtään mitään oikeasti tietää, ymmärtää, ettei nämä ole mitään mukavia missikisoja tai jumppasirkuksia, jossa voi käydä vaan pyörähtämässä jos huvittaa. Sopii jokaisen myös itse kokeilla. Todella mataliin rasvoisin vedetty kuiva keho ei ole mitään herkkua ylläpitää, ja jokainen siinä tilassa vietetty viikko ja käyty kisa vaatii keholta äärimmäisen paljon, ja vaatii sitä enemmän aikaa tämän jälkeen palautumiseen. Ehkäpä jokainen oikea kilpaurheilija muutenkin pistää resurssinsa kauden huippukisoihin sen sijaan, että lähtisi kikkailemaan omiaan kisoissa, jotka vain heikentävät päätähtäimen iskua.
   Jos lopettaisin sanojesi mukaisella ”huipulla” (itse koen, että nythän tämä vasta alkaa), niin jäisi kyllä Olympia ja Arnold Europe vetämättä, koska siellä viedään kyllä tätä likkaa. 😀 Ja jos tolla mentaliteetillä olisin ollut liikkeellä, niin olisi loppunut tämä touhu jo vuosia sitten, sillä kanttia on kysytty ihan tarpeeksi tässä vuosien varrella. 😉

 6. Jullellson

  Aaah, niin ihanan järkevää!
  Ja onnea vielä, on superia seurata teikäläisen matkaa siellä.
  Akkujen lataamista Miamin auringon alla – muista ottaa aurinkorasva föliin ;). IHANAA!!

  • Piia Pajunen

   Kiitos!! <3 Ja aurinkorasvan kanssa pidän aina aikamoista jöötä, eli sitä on kyllä hipiällä ja aina! 😉

 7. heli

  hurjasti onnea voitosta ja ihanaa lomaa Miamiin! Olisiko mahdollista saada joskus jotain postausta kisojen arvosteluihin liittyen? Lähinnä kiinnostaa että mitä kaikkia asioita tuomarit etenkin tuossa vaparissa katsovat, ja mistä elementeistä arviointi koostuu, eli onko jotain vaadittuja juttuja jne. 🙂 Huikeaa työtä oot kyllä tehnyt ja ihanan lennokas on sun vapari!

  • Piia Pajunen

   Moikka! Hei itseasiassa todella osuva kysymys, ja voisin yhdistää sen mun tulevaan koostettujen kysymysten postaukseen liittyen skabaamiseen! Kiitos vielä ihanasta kommentista ja pätevästä kysymyksestä! 🙂

 8. Tea

  Olet ihan mielettömän energinen, ihana ja valloittava!! Onnittelut ja tsemppiä jatkoon 💕

  • Piia Pajunen

   Voi vitsit kiitos!! 🙂 Pus! <3

 9. Jade

  Jee, mä oon niin iloinen että sieltä napsahti voitto!!! Pompin viikonloppuna aamulla tasajalkaa kun näin instasta miten oli käynyt kisojen suhteen. Megapaljon onnea ja ihanaa Miami-lomaa molemmille!
  – Jade // https://jadeyolanda.fi/

  • Piia Pajunen

   Jeiijjj! Kiitti Jade! <3 Me kyllä nautiskellaan Jumpan kanssa tuolla Miamissa oikein olan takaa B-)

 10. Mirja

  Ylläoleviin kommentteihin yhtyen niin ihan mahtavaa lukea että sulla on järki päässä ja jalat maassa!! 😊

  • Piia Pajunen

   Iso kiitos Mirja! Pakko yrittää pitää joku roti tässäkin touhussa, niin pystyy tekemään tätä vielä pitkään ja olemaan iskussa myös urheilu-uran jälkeenkin. 🙂

 11. Outi Karita

  Oikein järkevä päätös, nyt vain tiukka tähtäin ja täydet paukut säästyy Olympiaan, mahtavaa!!!

  • Piia Pajunen

   Kiitos Outi! <3 Ja tähtäin on jo tiukasti syksyssä, jeij!! 🙂 🙂

Kommentoi »

Comments are closed