Piia Pajunen
Piia Pajunen

TEEKKARIMUISTOJA & OPISKELIJAELÄMÄ – MITÄ KAIPAAN?


Tikulla silmään joka vanhoja muistelee. NOT! Elämässä on ehkä ihan parasta välillä pysähtyä kaivelemaan menneitä, ja opiskelijaelämä on ehdottomasti yksi niistä! Oma opiskelijamuistelo keskittyy lähinnä teekkarielämään Tampereen teknillisellä yliopistolla, josta siis vihdoin riipaisin paperit ulos viime syksynä tuotantotalouden puolelta. Toki vikat vuodet sujahtivat diplomi-insinöörin papereita jahdatessa plakkariin lähinnä luovien opintotaukojen ottamisessa (lue: työelämä ja urheilu), joten varsinainen opiskelijaelämä on jäänyt allekirjoittaneelta taakse jo hieman pidempi tovi sitten. Noh, heitetään se viisari sitten nyt sinne akateemisen elämän kovimpien plussien puolelle!

OPISKELIJAELÄMÄ – MITÄ SIITÄ KAIPAAN?

Akateeminen vartti

Vitsit, miten se pelastikaan niin monet aikaiset aamut tai vähän venähtäneet iltapäivälähdöt! Kyllä se on vaan kummasti helpompaa olla ajallaan paikalla, kun meininki käynnistyy vartin yli kuin tasalta. Jännä juttu!

Opiskelijakekkerit

Vitsit näistä on aivan mahtavia muistoja! Olen aina vihannut baareja, joten tuo teekkarielämän moninainen touhumaailma oli todellakin makuuni. Me kun vielä asuttiin aivan teekkarisaunan (ja TTY:n) vieressä, niin sielläkin tuli pörrättyä aktiivisimpina aikoina tiuhaan tahtiin. Akateeminen MM-kyykkä on myös ehkä yksi lemppareistani I-KI-NÄ, ja kyllä siellä karttua viskottiin pakkaskeleillä ja lujaa sekä huudeltiin vastapuolelle hävyttömiä solvauksia.
Kahden viikon teekkarivappuakin on testattu, ja takataskussa on niin järkyttävän hauskoja legendoja. Junttisitseillä tuli katseltua maantien varressa auringonlaskua perunaverkkareissa ja hernerokkaan lantrattua Leijonaa (miksei kukaan ikinä usko, että tämä kombo oli huikea). Paljon tuli myös hilluttua mukana vesilinjalla pelkissä ES-pärinöissä kofeiinin voimalla, joten osuvaa menoa oli kyllä tarjolla. Aijettä, onneksi tuli tätäkin elämää testattua!

Ei tarvinnut tietää elämästä mitään

Tämä oli aika kovaa valuuttaa. Sai elellä omissa haavemaailmoissa ja naiivilla mausteella ripotellussa sitten-kun-minä-valmistun-unelmissaan elellen huoletonta opiskelijaelämää. No eihän se elämä kello kaulassa kulje, ja nyt noille haaveiluille ja keskenkasvuiselle minä-ihmiselle voikin päästellä pissit housuissa huutonaurua. Toisaalta loppupeleissä meno valmistumisen jälkeen on luistanut paremmin kuin hyvin, ja ainakin voi todeta, että onhan tuo ajatusmaailma ja käsitys elämästä hieeeman kypsynyt tässä viime vuosina, hah! PS. Se ulkojacuzzi, minkä 19-vuotiaana haaveilin valmistumisen jälkeen hankkivani, olisi kyllä edelleen törkeän kova!

TTY:n Tamppi Areena

Shieeet! Tämä oli killeri! Siellä on runtattu rautaa ja valmistauduttu moniin kisoihin. Ei tarvinnut kauaksi lähteä, kun niin osuva sali löytyi aivan vierestä. Julmetun suuressa pelisalissa seka Bommarin joustotatameilla tuli myös vedettyä arkobatiaa ja vapaaohjelmaa kehiin, joten kaikki tarvittava ja enemmänkin pinkiponkipöytiä ja kiipeilyseinää myöten oli huudeilla. Opiskeluaika oli ehdottomasti ihmisen parasta aikaa urheilla, ja TTY:llä ollessa ei ainakaan voinut valittaa!

Akateeminen vapaus

Jos tajusit luennolla istuessasi, että et yksinkertaisesti saanut edessä jaarittelevasta vierailijaluennoitsijasta juuri mitään irti tai päänsärky iski kesken luennon, niin aina pystyi simppelisti nousemaan penkistä ja poistumaan kesken kaiken (vähintään hakemaan lisää kahvia tai purtavaa). Kenellekään ei tarvinnut selitellä, sillä luennolle sai tulla ja mennä miten huvittaa, vaikka kyllähän se monesti lähti opiskelumenestyksessä näkymään, jos tästä liikaa alkoi ”nauttia”.
Tietty pakolliset luennot ja laskuharjoitukset (ja fysiikan työt, labrat tms.) erikseen, mutta kyllä se opetti kummasti itselle sitä ajanhallintaa ja oman henkilökohtaisen motivaation merkitystä, kun oli itse vastuussa itsestään. Niin, ja ei myöskään tarvinnut väkisin tuhlata aikaansa, jos tuntui, että kyseisenä päivänä menee luentojen tiukka asia tyhjille korville. Pystyi jäämään kotiin keräilemään itseään tai hakkaamaan harkkatyötä kasaan dedisten paukkuessa.

Opiskelijakortti

Kyllä siitä vaan sai iloa irti! VR oli varsinkin aika kiva kombo opiskelijastatuksen kanssa, kun pääsi veturin kiskomana mukavasti ja edullisesti pitkin poikin ympäri Suomea. Myös leffoihin, teattereihin, kahvittelemaan ja moneen muuhunkin elämykseen pääsi tarttumaan vähän pienemmällä setelillä. Kelpasi!

Opiskelijalounas

Halpa, monipuolinen ja hyvä kun mikä! Oli hauska aina bongailla, mihin TTY:n rafloista sitä suuntaisi omien lemppariensa perään. Lämmöllä myös muistelen Juveneksen TexMex-makkaraa, jossa kunnon jööti lojui mehevässä nachomuruilla, jalapenoilla ja juustolla höystetyssä tomaattisoossissa. Ja halvat kahvit luennolle ryystettäväksi sai aina matkaan kampuksen kahviloista.

Vaaleansininen neule: TÄÄLTÄ* // Farkut: TÄÄLTÄ*

Se mitä kyllä en kaipaa sitten pätkääkään, oli kaikennäköisten harkkatöiden väsääminen ja ainainen tentteihin pänttääminen. Monet pienemmät sähköiset palautukset tehtiin aina näppärästi 23:51, kun palautusaikaa järjestelmässä oli huimat neljä minuuttia jäljellä, score! Noh, puolensa aina kullakin elämän vaiheella, mutta olen mä niin pirun tyytyväinen, että paperit on jo kourassa, ja elämä luikkii eteenpäin nyt muilla fokuksilla, jau!
Mitä muistoja teiltä tulee mieleen matkan varrelta? Tai onko teillä kysymyksiä heittää opinnoista tai opiskelijaelämästä? Antakaahan kommenttiboksin laulaa, niin voisin näihin vastailla ihan omassa postauksessa, kun hakuajat eri opinahjoihin pauhaavat avonaisina parasta aikaa! Nonni, mitä vielä venaat? Kysy jo, kun mieles tekee kuitenkin!

Motivoivaa maanantaita!

Tsekkaa myös:
Miten yhdistää urheilu ja yliopisto-opinnot?
& Elämäni ei todellakaan ole, mitä halusin

Edellinen juttuni:
Mitä kuuluu? Autokaupoilla & kodin ehostusta

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (10)

 1. Susanne

  Moi!
  3 viikon päästä pitäisi yhteishaku pistää menemään ja tarkoituksena olisi suunnata TTY:lle ja tuotantotalouteen. En vaan oo saanu vielä mistään selvyyttä, mitä tuotantotalouden opinnoissa oikeasti tehdään ja millaista opiskelu on? Onko opiskelu enemmän käytännönläheistä vai teoreettista? Tehdäänkö harjotustöitä tai ryhmätöitä paljon ja työskennelläänkö laboratoriossa? Mikä alassa on sun mielestä parasta? Mihin voisit hakea nyt töihin?
  Itse en ole opiskellut lukiossa kemiaa tai fysiikkaa, pärjäänkö silti tuotantotalouden opinnoissa? En ole myöskään kovin luova tai kekseliäs ihminen, vaaditaanko sitä paljon tai pärjääkö alalla ilman luovuutta?
  Ala on kuulemma myös hyvin miesvoittoinen. Löydänkö silti tyttöpuolisia ystäviä, sillä en tunne tampreelta ketään? Onko/oliko sulla poikkitieteellisiä ystäviä?
  Kiitos paljon vastauksista!!❤️

  1. tulevateekkari

   Opiskeluaiheista postausta olikin tullut jo odoteltua! Itselle fysiikka ja matikka on aina ollut vahvuudet ja luonnollisesti tästä seurannut kiinnostus teknilliseen yliopistoon. Ittee kiinnostais, että mitä luit sivuaineena, kun pääaineena oli tuo tuotantotalous? Kuuluitko mihinkään kerhoon TTY:llä (mitä niitä nyt on ankkalinnaa, spinniä jne) ja mikä mielipide näistä? Pääseekö mielestäsi porukkaan mukaan vaikka ei tykkää kauheen usein juoda. Kyllä sitä välillä voi perseet vetää, muttei kovinkaan usein viitsi ja sillon tykkäänkin mennä kokonaan vesilinjalla.
   Mikä sai hakemaan TTY:lle eikä esimerkiksi otaniemeen Aaltoon tai Lappeenrantaan?

   Comments are closed.