Tee sitä mistä tykkäät ja siten miten tykkäät

Oli kyseessä sitten asia tai toinen, niin hyvään lopputulokseen voi päästä monia eri teitä pitkin. Tapoja ja mieltymyksiä on niin monta kuin meitä yksilöitä, ja fiksuimmat jo tietävätkin, etteivät kaikki tavat vain yksinkertaisesti sovi jokaiselle. Oman tyylin ja itselleen soveltuvimman tavan löytäminen voi kuitenkin ensialkuun tilanteesta riippuen vaatia itsensä tai jonkun toisen määrittelemän reitin seuraamista, jotta voi nähdä joko sen, mikä sinulle toimii tai vaihtoehtoisesti sinulle ei ainakaan toimi.
Se, miten teet asiat, voi muodostua yllättävän olennaiseksi asiaksi onnistumisen kannalta. Mikäli tekeminen maistuu puulta ja toimintamallit lähinnä nostavat kierroksia takaraivossa, niin homma on usein jo siltä erää taputeltu. Hyvällä mäihällä maaliin saatetaan kuitenkin päästä pitkienkin hampaiden pilkottaessa päällisin puolin hyvinkin tuloksin. Se, mitä tapahtuu maaliviivan ylittämisen jälkeen, paljastaa puolestaan henkilökohtaiset henkiset hutilyönnit matkan varrelta. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.
Matkan ollessa yhtä tiukkaa painimatsia sovittaessa väkisin itseään toisten asettamaan muottiin voi kolahtaa jälkikäteen kovaa. Motivaatio saattaa lopahtaa ja turnausväsymys pääsee usein valloilleen, kun on yritetty toimia liian lujaa vastoin omaa itseään. Oli kyseessä sitten matematiikan oppiminen, ruokavalion noudattaminen tai työtehtävien suoritus, niin tapoja voi olla monia. Optimaalisin tilanne syntyy usein silloin, kun tekeminen on mielekästä ja tuntuu ”omalta”, jolloin motivaatio ruokkii itse itseään. Ihminen haluaa tehdä sitä, mikä on itselleen mieluisaa ja luontevaa. Siksi on hyvä löytää tapa ja tyyli, josta itse pitää, vaikka toki välillä siellä epämukavuusalueella tuleekin käydä edistymistä tavoiteltaessa.
Tee sitä mistä tykkäät
Itse olen etenkin urheilun parissa monesti sortunut miettimään, miksei minusta tunnu luontevalta tehdä tai ajatella samoin, miten osa ympärilläni tekevistä tekee. Nykyään näitä ajatuksia tulee vain harvakseltaan, sillä kokemus on tuonut varmuutta. Omat matkan varrella syntyneet epäluulot ovat väistyneet, kun olen pitäytynyt tyylissäni, ja todistanut itselleni, että itselleni löytämä kokonaisuus oikeasti toimii juuri minulla. Pidän siitä mitä teen ja miten asiat teen, vaikka yksityiskohdissa voi tapahtua ja oikeastaan tapahtuukin matkan varrellaluonnollisia muutoksia. Tekeminen muuttuu, mutta perusmentaliteetti pysyy.
Äärimmäisen jyrkän ”minä tiedän mitä teen”-moodin ja oman elämän hirmuhallitsijana elämistä kannattaa kuitenkin jossain määrin välttää. Joskus ulkopuolisen ohjaajan asettama ohjeistus voi olla pienen vastustelun jälkeen jopa pieni voitto itselle, jos neuvosta suostuu ottamaan vaarin. Tämänkin kanssa olen saanut matkan varrella tasapainotella, sillä joskus osaan olla todella itsepäinen. Urheilun saralla luotan kuitenkin valmentajaani, ja hyviä näkökulmia olen saanut myös muualta lähipiiristäni. Neuvoja ja vinkkejä saattaa toisinaan sadella suunnasta jos toisesta, joten onkin osattava hieman suodattaa, eikä vain poukkoilla jokaisen hyvältä kuulostavan ohjeistuksen perusteella. Luota siis linjaan jota noudatat, varsinkin jos itse pidät siitä mitä teet ja miten teet.
xoxo,
Piia
Edellinen juttuni: Tavoitteet ja omistautuminen eivät lomaa näe
Snapchat: piiapajunen
Instagram: piiapajunen

Kommentit (10)
 1. Moi!
  Voisitko kirjoittaa postauksen treeneistä, joita voi tehdä muualla kuin salilla? 🙂

  1. Piia Pajunen
   20.6.2016, 16:32

   Kiitos toiveesta! Tällainen tulossa ehdottomasti! 🙂

 2. Moikka, en tiedä onko vika vaan mun puhelimessa, mutta en nää mitään kuviasi kun luen juttujasi puhelimella..koneella kuvat aukeaa normaalisti! 😁kuvia kaipailen!

  1. Piia Pajunen
   20.6.2016, 16:31

   Voehan hitsi! Kiitos kuitenkin tiedosta, niin laitan tästä kyselyä tekniselle tuelle menemään! Oletko huomannut/testannut näkyykö sulla muiden Fitfashionin blogien kuvat normaalisti vai onko vika pelkästään meikäläisen riesana? 🙂

   1. Muiden blogien kuvat näkyy!

    1. Piia Pajunen
     23.6.2016, 09:28

     No hitsiläinen! Kiitos joka tapauksessa tästä tiedosta!

Kommentointi suljettu.