Piia Pajunen
Piia Pajunen

Tee itse – Helpot ja upeat leopardikynnet!


Esittelin tekemiäni kynsiä Snapchatin puolella jo aiemmin tällä viikolla, ja ajattelin jakaa tänne blogin puolelle tutoriaalia, miten kyseiset kynnet voi jokainen loihtia itse kotosalla. 😉
Mitä tarvitset:

 • Kolme eri sävyistä kynsilakkaa (vaalea pohjaan, keskisävyinen läikkiin ja tumma/musta reunoihin)
 • Joko lyijykynä, kuulakärkikynä, nuppineula tai dotting tool

Itse käytän tähän hommaan erikseen luotua ”dotting toolia”, mutta hommaan sopii erinomaisesti lyijykynä, kuulakärkikynä, nuppineula tai mikä tahansa muu tylppäkärkinen esine. Nuppineulan nupilla ei välttämättä saa ihan niin tarkkaa jälkeä aikaiseksi, mutta lyijykynä tai kuulakärkikynä on tähän mitä sopivin! Ideana on siis luoda kuviot tipauttamalla paperille kynsilakkaa, dippaamalla tylppää esinettä lakassa ja ”piirtämällä töpötellen” esineen avulla kuviota kynsille. Alla näet esimerkkejä eri välineiden työnjäljestä:

Vanha kuulakärkikynä, nuppineulan nuppi ja dotting tool. Tällä tekniikalla saa luotua upeita pilkkukuvioita kynsiin tai vaihtoehtoisesti tämän kertaiset leopardikynnet.

Leopardikynnet – tutoriaali

1. Pohja

Aloita levittämällä kynnelle pohjustusalakka eli base coat. Pohjustuslakka ei ole pakollinen, mutta se suojaa kynsiäsi värilakalta, parantaa kynsilakan kestävyyttä ja vahvistaa kynttä. Itse käytän tätä joka ikinen kerta.
Lakkaa kynnet valitsemallasi vaalealla värilakalla. Levitä värilakkaa kaksi kerrosta huolitellun ja kestävämmän lopputuloksen saamiseksi. Tähän sopii hyvin jokin nudesävyinen lakka, mutta halutessasi värikkäämmän lopputuloksen, voit valita jonkin muun pastellisävyn, esimerkiksi vaaleanpunaisen tai vaaleansinisen.

Kynsillä vakionudelakkani Essie – Sand Tropez

2. Läikkien keskiosa

Tipauta paperin palaselle tippa keskisävyistä lakkaa kynsilakan sudin avulla. Dippaa kynän kärki (tai muu väline) tähän lakkaan ja tökkää kevyesti kynän kärjellä väriä kynnelle luoden muutamia pohjaläikkiä. Lisää aina kynän kärkeen lisää lakkaa dippaamalla sitä paperilla olevassa värissä. Tämän jälkeen anna läikkien kuivua huolella ennen seuraavaa vaihetta.
Näiden läikkien ei tarvitse olla erityisen kauniita tai huoliteltuja, sillä seuraavassa vaiheessa tehtävät reunat luovat lopullisen ilmeen. Tässä vaiheessa läikät muistuttavat usein ennemminkin lehmien tai koirien läikkiä, joten älä siis tuskastu. Itse loin läikkien keskiosaan sopivan sävyn paperilla sekoittamalla tipan pohjalakkaa ja tummempaa ruskeaa, kun sopivaa ei itseltä löytynyt.

3. Leopardin läikkien reunat

Valitse tähän selkeästi tummempi tai mielellään jopa musta lakka, ja tipauta lakkaa sudilla paperin palaselle. Dippaa kynää lakassa, ja luo kynän avulla leopardin läikkien reunat. Jokainen leopardin läikkä saa olla uniikki ja erilainen, joten älä revi heti pelihousujasi, jos menee hieman hutiin. Tyhjiin koloihin voi myös luoda tässä vaiheessa muutaman pelkän mustan lisäläikän.

4. Viimeistely

Levitä lopuksi päälle kirkas päällyslakka. Päällyslakka tasoittaa koristeluiden mukana tulleet muhkurat, viimeistelee ilmeen ja tekee lopputuloksesta upean kiiltävän ja kestävän. Levitä päällyslakka kuitenkin varoen ja mahdollisimman kevyillä ja vähillä vedoilla, sillä monet päällyslakat liuottavat hieman alla olevia lakkakerroksia ja saattavan levittää ja sotkea kuvioinnin.

Kynsillä:
Pohjustus: Essie Base Coat täältä*
Värilakka: Essie Sand Tropez täältä*
Päällyslakka: Essie Top Coat täältä*

Nyt ei kun kynsiä koristelemaan, ja harjoitus tekee mestarin! Ja jos kaikkien kynsien väsääminen tuntuu liian työläältä ajatukselta, niin upean ja näyttävän lopputuloksen saat myös luomalla leopardikuvion esimerkiksi vain etu- ja keskisormeen, ja lakkaamalla muut kynnet jollain aivan toisella sävyllä. Mutta mitäs mitäs, kiinnostaisiko kynsitutoriaalit jatkossakin? Jatkoon vai ei? 😉

Edellinen juttuni: Miltä näyttää 156 cm ja 61 kg?

Seuraa minua:
Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (4)

 1. Anni

  Oij, miten ihanat! Toivottavasti mun kärsivällisyys säilyy noissa. Täytyy laittaa munakello ajastimeksi 😀 lakkausvinkit jatkoon 😉

  • Piia Pajunen

   Kiitos Anni! Nyt vaan testailemaan! 😀 Ja eiköhän näitä lakkausvinkkejä tule vielä tulevaisuudessa lisää tänne blogin puolelle 😉

 2. Suvi

  Että mulla on ollut ikävä sun kynsi juttuja! Muistan kun joskus olin itse vielä cheerleaderi ja olit mun valmentaja silloin niin aina oli kynnet siistit ja katse kohti kynsiä blogi oli ainoa jota silloin seurasin!

  • Piia Pajunen

   Voijei ihana kommentti ja ihania muistoja! 🙂 Laji on vaihtunut, mutta kynnet ovat pysyneet 😉

Kommentoi »

Comments are closed