TÄYTETYT PAPRIKAT RESEPTI – Kevyt & helppo

täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat, ai että! Ruoka, joka on jäänyt vahvasti mieleen jo ysäriltä asti, mutta maku matkan varrella ei ole haalistunut sitten tippaakaan! Itse arvostan näppäriä ja helppoja reseptejä, joiden toteuttamiseen ei vaadita kaiken maailman erikoisainesoisia tai julmetusti aikaa ja vaivaa. Täytetyt paprikat ovat myös siitä loistavia, että maistuvat taatusti niin fitness- kuin fatness-hetkiin, ja pienillä tuunauksilla ja ainesosien valinnoilla voi fiksata reseptiä moneen suuntaan!

TÄYTETYT PAPRIKAT

(3-4 syöjälle)

Ainekset:

  • 4 kpl punaista paprikaa
  • 400g jauhelihaa
  • 1 sipuli silputtuna
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • n. 2dl kypsää riisiä (n. 1dl keittämätöntä riisiä)
  • n. 1dl kermaviiliä tai tuorejuustoa
  • Tex mex-mausteseosta tai grillimaustetta
  • suolaa maun mukaan
  • (raastettua juustoa päälle halutessasi)

Ja näin homma hoituu:

  1. Paista jauheliha pannulla sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää lopuksi tex mex- tai grillimauste.
  2. Sekoita keskenään paistettu jauheliha, kypsä riisi ja kermaviili (tai tuorejuusto)
  3. Pese paprikat, halkaise ne puoliksi ja poista paprikoista kannat.
  4. Lusikoi täyte paprikoiden sisään. Lisää halutessasi päälle juustoraastetta.
  5. Kypsennä uunissa noin 30 min 200 asteessa. Tarjoa raikkaan salaatin kera!

Kevyemmän saat: Kun valitset kevytjauhelihan ja kevytkermaviilin ja jätät juuston pinnalta pois (tai lisäät juustoa hieman vähemmän)

Tuunausvinkki: Lisää sekaan feta- tai aurajuustoa, ai että! Sekaan voi myös sujauttaa tortillapäivän ylijäänyttä salsaa (koska meillä ainakin tätä jää se viimeinen tilkka purkin pohjalle pyörimään).

täytetyt paprikat

Oijoi, johan alkoi taas itseänikin himottaa kyseinen ruoka uudemman kerran. Pitääpä ehkä lähteä taas paprikaostoksille. 😀

Maistuvaa viikonlopun odostusta!

KURKKAA MYÖS:
3 x Hyvä smoothie-resepti

EDELLINEN JUTTUNI:
9 x Pinttyneitä ajatusmalleja ruuasta ja ravinnosta

VALMENNUKSET:
Prove by Piia-valmennukset

Ainekset

Kommentit (2)
  1. Meillä nuo ovat lemppareita, juurikin samalla reseptillä. Suosittelen myös kokeilemaan parmesanjuuston kanssa, meillä sitä lisätään täytteeseen sekä päälle, nams 😛 myös riisin vaihto couscousiin tai bulguriin tuo vaihtelua

    1. piiapajunen
      7.2.2020, 07:31

      Oiii toi parmesani vois olla kyllä kova! Ja couscous ja bulgur varmasti toisi mukavaa variaatiota näihin. Kiitos hyvistä tuunausvinkeistä! 🙂

Kommentointi suljettu.