Piia Pajunen
Piia Pajunen

Sporttiloman ainekset

Treenaaminen tuo itselleni suurta nautintoa ja on itselleni luontaista sekä mielekästä ajanvietettä. Viikko tekemättä mitään muuta kuin makaamista rantatuolissa ja kuvailemassa muinaisia raunioita ei suoraansanottuna ole meikäläisen juttu, ja vähän sähäkämpää vastapainoa on saatava. Baariin yön pikkutunneille bailaamaan minua kun ei saa kirveelläkään, joten vauhdikasta menoa on haettava sitten muualta.
Lomareissuilla tykkään ehdottomasti treenata varsinkin silloin, jos matkaseura on myös sporttista sorttia. Päivissä riittää tunteja, ja urheilemaan pääsee siihen aikaan kuin itseään huvittaa. Saliturismi on mielestäni todella mielenkiintoista puuhaa, ja on hauska käydä tutkailemassa erilaisia treenimestoja vaikka sitten maailman toisella puolen. Lisäksi kunnon endorfiiniryöpyt yhdistettynä rantatuolissa löhöilyyn on yksinkertaista parhautta ja tuo mukavaa vastapainoa. Jonkinnäköinen sali löytyy lähes joka puolelta maailmaa, ja kunhan sieltä ”kuntohuoneesta” perinteisten juoksumattojen lisäksi löytyisi edes yksi vapaa tanko ja pari käsipainoa, niin soveltamalla ja mielikuvistusta hyödyntämällä saa ihan passelin treenin aikaiseksi välineillä kuin välineillä. Saapahan kroppa ainakin erilaista ärsykettä, kun omista tutuista rutiineista joutuu hieman poikkeamaan. Ulkoilmaan pääsee myös halutessaan lenkkeilemään, vetämään spurtteja tai vaikka loikkatreenejä pusertamaan. Viime syksyn Barcelonan reissulla hölkkäiltiin aamulenkillä tsekkailemaan aina yksi nähtävyys kerrallaan ja tutustumaan paikalliseen ympäristöön. Yhdellä iskulla sai siis mukavat endorfiinipotkut, raikasta lomapuuhastelua ja bongattua parhaimmat nähtävyydet.
Sporttiloma
Aktiiviloma

Suomessa tulee harvoin kesälläkään vastaan liikaa sopivia shortsikelejä, joten etelän lämpöön lähtiessä on ehdottomasti pakattava mukaan parit kikkanat Nike Prot ja yläosaksi riittävät mitä luultavimmin pelkät pienet urkkatopit, mikä on silkkaa mahtavuutta! Aurinkoisessa kohteessa treenit varmasti painottuvat aamuun, sillä kovassa porotuksessa rantatuolin pintaan tuntikausia sulaessa tuskin kovin räväkkää treeniä saa päivän päätteeksi aikaiseksi. Vaihtoehtoisesti päivän mittainen shoppailureissu voi vetää mehut lähes kokonaan, joten päivän käynnistäminen reippaalla treenillä voi olla aika passeli veto. Tietty illalla voi jonkinnäköistä kehonhuoltoa ja venyttelyä harrastaa, ja siihenhän tuollainen kuumankostea ilmasto on just eikä melkein kropan ollessa vetreä ja vastaanottavainen. Toisaalta lomalla voi olla myös hyvä ottaa halutessaan pientä irtiottoa arjen rutiineista, joten jos tuntuu tarvitsevansa pientä kevennystä fyysiseen aherrukseen ja jatkuvaan suorittamiseen, niin loma voi ollakin ah se niin ihana tekosyy!

xoxo,
Piia

Kommentit (3)

 1. Toms gym

  Menettekö Alanyaan lomalle? Jos menette niin tässä hyväksi havaittu sali,ei tosin halvimmasta päästä mutta kovaan treeniin tehty sali.
  http://www.tomsgym.com/en/

  1. Piia Pajunen

   Ollaan Marmariksessa, tai oikeastaan Icmelerissä, joka on kahdeksan kilometrin päässä kaupungista. Hitsi toi olis kyllä vaikuttanut passelilta salilta, kun meillä on täällä päässä vielä treenimesta hakusessa. Kiitos kuitenkin vinkistä! 🙂

  2. […] Edellinen juttuni: Sporttiloman ainekset […]

   Comments are closed.