Piia Pajunen
Piia Pajunen

Skeidakommenttien parhainta satoa

Sis. mainoslinkkejä*

adidas-originals
Julkaisin sunnuntaina koosteen skeidakommenteista, jotka ovat osuneet omalle kohdalleni internetin ihmeellisessä maailmassa niin somen kuin blogin puolella. Heitin tähän postaukseen vain ne kesyimmästä päästä olevat julkaisukelpoisimmat kommentit, ja palaute lukijoiden puolelta oli silti aivan tyrmistynyt näiden saamieni kommenttien tasosta ja törkeydestä. Yllätyin tästä jopa itse. Yllätyin lähinnä siitä, että olenko itse niin turtunut tällaiseen, kun edes ajatellut näiden olevan kovin pahoja.
No jos totta puhutaan, niin saan oikeasti yllättävän vähän näitä skeidakommentteja, mutta säännöllisin väliajoin niitä väkisin eteeni putkahtaa, kuten kenellä tahansa bloggaajalla tai someaktiivilla. Voin rehellisesti sanoa, että joskus osa niistä saattoi sattua ja lujaa sekä ihan totta viedä jopa yöunet, mutta joku on onneksi napsahtanut vintillä. Enää ei oikeastaan tunnu juuri missään, sillä deletoin nämä kurat samantien enkä jää märehtimään, mutta ihan alkuun tuo ei ole ollut niin helppoa, vaikka olenkin aina pitänyt itseäni jossain määrin vahvana ihmisenä.
adidas-originals-3
Kuten jo alussa mainitsin, en koostanut edelliseen postaukseeni kommentteja edes sieltä karmeimmasta päästä, mutta en muutenkaan enää julkaise pelkäksi lyttäämiseksi tarkoitettuja asiattomia kommentteja. Asiallisesti esitetty kritiikki on eri asia, kuin kommenttikenttään oksennettu dissaus. Suurin osa shaibasta putkahtaa suoraan roskakoriin, sillä jos en omalla naamallani itsekään täällä lauo täysiä asiattomuuksia ja lyttää yksittäisiä henkilöitä, niin julmana itsevaltiaana voin päättää, ettei näin tee oman blogini ja sometilieni alla muutkaan. Olen myös sensuroinut kommenttiboksistani muita kuin itseäni ikävällä tavalla esiin tuovia kommentteja, vaikkei henkilö olisi kuulunut edes lähipiiriini.
Silti en pysty käsittämään, milloin ihmisen tuhoamisesta on tullut joillekin viihdettä ja hauskanpitoa. Uskoisin kuitenkin samojen ihmisten tuomitsevat koulu- ja työpaikkakiusaamisen jyrkästi, mutta en tiedä ymmärtävätkö he itse tekevänsä aivan samaa. Pieni piikittelevä kommentti voi olla hetkessä nopeasti kommenttikenttään lauottu ja tuntua siltä, ettei se nyt kovin paljoa pahaa voi aiheuttaa, vaan lähinnä kevyesti vähän tökkäistä. Nämä voivat kuitenkin todella satuttaa ihmisiä, pilata henkilön yhteisen ajan tämän läheisten kanssa, viedä yöunet ja lopulta jopa tuhota tämän tai tämän ilon toteuttaa intohimoaan. Nähty ihan täällä Suomessakin ja monta kertaa.
Se, että joku jollain tapaa jossain esillä, ei tarkoita, että tälle voisi sylkeä mitä tahansa suoraan tai epäsuorasti netin välityksellä. Itsehän ovat itsensä esille tunkeneet on ehkä väsynein perustelu koskaan, ja jos tämä olisi millään tapaa järkevä argumentti, niin samalla voitaisiin suositella kaikille välttämään poistumista kotoa neljän seinän sisältä. Ovesta ulos poistuessasi joku voi vaikka loukata sinua tai heittää henkistä kuraa niskaasi, sillä itsehän ovat sinne ulos menneet. Sananvapauteen vedotessa voidaan myös ilmeisesti unohtaa kaikki mahdolliset käytöstavat. Jos kaipaat lisää esimerkkejä elävästä elämästä, niin lue aiempi kirjoitukseni Iltasanomien kommenttiboksi kertoo totuuden.

adidas-originals-2
*Adidas-toppi: täältä // Adidas-trikoot: täältä // Tennarit: täältä

Asiakaspalvelijan ei tulisi kuunnella henkilökohtaisia ja asiattomia solvauksia, mutta työstä voi antaa asiallista palautetta myös kriittisessä valossa. Bloggaajan ei tulisi kuunnella solvauksia tämän elämästä tai ulkonäöstä, mutta tämän tuotoksista tai ajatuksista voi keskustella rakentevasti esittäen eriäviä mielipiteitä tai näkökantoja. Artistin tuottamaa musiikkia voi arvostella julkisesti, mutta ei häntä tarvitse täysin lahjattomaksi apinaksi solvata.
Törmäsin viime viikolla erittäin osuvaan lainaukseen. ”Jokainen ihminen, jonka tapaat, käy läpi omaa taisteluaan, josta sinulla ei ole mitään tietoa. Ole siis ystävällinen. Aina.” Näin vapaasti suomennettuna ei ehkä toimi ihan niin pätevästi, mutta en silti voisi olla enempää samaa mieltä.

Edellinen juttuni: ”Missä sun rinnat on?” ja muita päteviä huomautuksia!

Kommentit (3)

 1. Spread love

  Isä aina sano mulle pienenä: ”Sun ei tarvii tykätä kaikista tai olla samaa mieltä jokaisen kanssa, mutta mikään ei oikeuta sua käyttäytymään huonosti ketään kohtaan.”

  • Piia Pajunen

   Isäs on viisas mies!

 2. Elämää pienten rintojen kanssa – Piia Pajunen

  […] Edellinen juttuni: Skeidakommenttien parhainta satoa […]

Kommentoi »

Comments are closed