Kiinnitetty postaus

RYPPYISEKSI JO ENNEN KOLMEAKYMPPIÄ! WAY TO GO!

Kaupallinen yhteistyö: ACO Sun


Ulkonäössä kaikki mulle heti nyt. Ihan sama, mitä voi käydä, mutta halutaan näyttää hyvältä. Tulokset heti, vaikka riskit olisivatkin suuret. Ollaan katsos nuoria ja voittamattomia, eikä mulle nyt mitään käy. Ei sillä ole väliä, mitä myöhemmin voi tapahtua, mutta jos nyt voidaan saada tuloksia ulkoisesti ja näyttää hyvältä. Oli kyse sitten kehonmuokkauksesta, rasvanpoltosta tai vaikka maksimaalisen ruskettuneesta ihosta, niin mentaliteetti näissä on pohjimmiltaan usein sama.

Harmi vain, että se kestävin ja oikeasti paras lopputulos tulisi sillä astetta maltillisemmalla tavalla, jossa ne aivosolut olisivat visusti peesissä. Toki kyllähän se koukuttaa, kun ensimmäinen kilo on kadonnut vaa’alta sillä rynnäkködieetillä tai ensimmäinen rusketusraja ilmaantuu solisluun kylkeen. Peilikuva näyttää solakammalta ja se valkoinen lempparitoppi näyttää päivettyneellä iholta seitsemän astetta upeammalta. Halutaan painaa sata lasissa samalla tyylillä, koska hei, sillähän niitä tuloksia lähti tulemaan! Seuraava askel ei kuitenkaan kovin monesti enää sutjahdakaan samalla menolla ja mukaan alkavat astua ne melkoisen epäsuotuisat lieveilmiöt rynnäkkötahdista, joista sitten kärsitään myöhemmin.

Se mikä itselläni on särähtänyt korviini ja vetänyt verkkokalvoja solmuun jo teini-iästä asti ikätovereideni toiminnassa, että tieten tahtoen maatan päivät pitkän auringon alla joko aurinkorasva kokonaan uupuen tai mahdollisimman pienellä suojakertoimella. Ja miksi? Koska halutaan maksimoida se rusketus NYT. Kättä heilautetaan ja vähän naureskellaan päälle sille ajatukselle, että viiden vuoden päästä voi iho olla karmean kurttuisen näköinen tai pahimmillaan näppärästi se melanooma, joka on tällä hetkellä Suomessa eniten yleistyvä syöpä. Ja miksi? Koska haluttiin näyttää nyt hetken ajan kivan ruskettuneelta (todellisuudessa nololta, punaiselta ja palaneelta). Eihän mulle nyt mitään tule sattumaan!
aurinkorasvaaurinkorasva
Olen jo aikoinaan täysi-ikäisyyden kynnyksellä nähnyt aurinkorasvasta kieltäytyneen aurinkoa palvovan ikätoverin ihon aivan kamalassa kunnossa. True story. Jos rintakehä näyttää olevan yli neljässä kymmenessä, mutta siideriäkään ei saa kaupasta vielä ostaa, niin jossain on ehkä vika. Jumantsuikka. Ota väri joko purkista tai ota se suoja purkista (ja se suojakerroin 8 on sitten ihan täysi vitsi). Iho meinaan oikeasti vanhenee, ohenee ja veltostuu etenkin decolten ja kasvojen alueelta naisilla auringossa ja kovaa vauhtia. Joillakin se näkyy heti, ja joillakin vasta parin vuoden päästä, mutta näkyy kuitenkin.

Olen siitä onnekas yksilö, että oma siskoni on paasannut mulle aurinkorasvoista jo varhaisteinistä asti. Alle 30 suojakertoimella Suomen kesässä poukkoillessa sai sitä henkistä sapiskaa, ja kyllä sai kuulla, jos ilman suojaa paineli edes vahingossa menemään. Siksi meidän taloudesta on löytynyt aina kunnon aurinkovoiteet, ja nyt vihdoin yli kymmenen vuoden seurustelun jälkeen jopa tuo mieskin on alkanut heräämään siihen, kuinka naiivi sitä auringon suhteen on ollut. Sitä kun on saanut nähdä ihan käytännön kohtaloita, mitä se aurinko ja elämä voi meille voitamattomille ihmisolennoille tehdä. Ja se yllättää joka kerta oli kyse sitten ohentuneesta ja ryppyyntyneestä ihosta tai jostain paljon pahemmasta ja fataalimmasta.
aurinkorasva
Pari erittäin pätevää huomioita aurinkovoiteiden käytöstä:

 • Älä käytä vanhentunutta aurinkorasvaa. Viime kesän auringossa lojunut purnukka voi hyvinkin olla melkoinen tyhjä arpa tänä kesänä. Heivaa loppukesästä jämäpurkit roskiin, ja osta heti kevään tullessa uusi täysillä tehoilla juokseva suojavoide. Aurinkovoiteita suositellaan käytettävän vain 12 kuukautta avaamishetkestä.
 • Osta kerralla yksi hyvä aurinkorasva. Et tarvitse niitä enempää kuin sen yhden purkin kesässä, ja ehkä toisen pienemmän/sopivamman kasvoille.
 • Älä säilytä aurinkorasvaa auringossa. Kesäkuumalla paahtunut voideputeli menettää helposti tehonsa.
 • Levitä aurinkorasva noin puoli tuntia ennen aurinkoon menemistä. Onhan se myös näppärämpi levittää jo himassa käsin ennen hiostavalle biitsille saapumista.
 • Lisää rasvaa 2-3 tunnin päästä sekä aina uinnin ja hikoilun jälkeen.
 • Suojaamattoman ihon palaminen alkaa yleensä 10-30 minuuttia ihotyypistä riippuen. Pari tuntia terdellä voi siis tehdä jo aika rumaa jälkeä, joten muistahan käyttää sitä arskarasvaa muulloinkin kun biitsillä tai takapihan arskatuolilla. Aurinko on aurinko joka tilanteessa.

Näillä toukokuun alun porotuksilla olen jo tykittänyt menemään ACO Sun sarjan SK30-tuotteilla (ja katsellut suojaamattomana porskuttelevia punakaulaisia ihmisisolentoja). Tykkäsin itse kovasti ACO Sun Transparent Sprayn tehokkaasti kosteuttavasta koostuksesta, joka ei juurikaan tahmaa. Plussaa myös vaivattomasta levityksestä näppärän myös ylösalaisin pelittävän suihkepullon avulla.

aurinkorasva
ACO Sun tuotteet alennuksessa TÄÄLTÄ

aurinkorasva
Meitsihän pamahtaa reilu viikon päästä likkain kanssa Balille (whoop whoop, loman tarpeessa), ja tänne nappaan ehdottomasti vain SK50-putelia mukaan. Ihan turha kärventää itseään yhtään sen vähemmällä, koska riittävästä suojakertoimesta ei ole koskaan mitään haittaa, ja olen myös huomannut, että ihan täällä Suomen auringon alla omat poskipääni kyllä tarvitsevat sen suojakertoimen 50 pidempään auringossa lojuessani.

Aurinko on etenkin meille suomalaisille aivan ihana asia, mutta tehdääkö rakkaat silmäparit siellä ruudun toisella puolella sellainen diili, että muistetaan se aurinkorasva. Pliis pliis pliis? Nyt tähän asiaan viitaten myös luotettava ja tehokas ACO Sun-sarja on sopivasti alessa, ja kurkkaa koko valikoima TÄÄLTÄ!

Ihanan aurinkoista ja siltä oikein suojauduttua äitienpäivää! <3

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (14)
 1. Tosi hyvä ja tärkee postaus! Ite oon käyttäny aurinkorasvaa lapsesta asti koska muuten ei ollu asiaa ulos,hah! Mutta sen teini-iän saavuttua rasvankin käyttä väheni juuri noiden syiden takia ja nyt 19-vuoden iässä oon taas heränny todellisuuteen ja siihen mitä se aurinko voikaan tehä. Erikseen en oo kasvoille käyttäny aurinkorasvaa niin mikä ero on kasvoille tarkoitetulla ja vartalolle tarkoterulla rasvalla?

  1. Piia Pajunen
   14.5.2018, 08:45

   Jes! Propsit sinne sun himaan, ja oot kyllä saanut hyvää oppia jo nuoresta iästä asti! Useinhan tuo meneekin juuri noin, että jossain vaiheessa kotona opetetut opit sivuutetaan lähes täysin, mutta vanhemmiten ne kuitenkin sieltä takas pinnalle nousevat, kun ne on kerran opittu. Kotoa saatu esimerkki on monessakin asiassa siksi todella tärkeä!
   Kasvoille käy periaatteessa sama tuote kuin kehollekin, mutta kasvoille tarkoitetussa aurinkovoiteessa voi olla muita kasvoille sopivia ominaisuuksia. Kasvoille tarkoitettu tuote yleensä imeytyy kasvojen ihoon paremmin, kosteuttaa ja sisältää muita kasvojen herkälle iholle kohdistettuja hoitavia ominaisuuksia ja jättää pinnan (tuotteesta riippuen) mattamaisemmaksi. Ainakin tuo ACOn kasvoille tarkoitettu aurinkovoide imeytyi todella hyvin ja tuntui lähes normaalilta kasvovoiteelta. 🙂

 2. kylläruskettuu
  13.5.2018, 23:08

  Itellä on sellane iho ettei pala vaan ruskettuu helpolla. Harvoin muistaa aurinkorasvaa laittaa, mutta kertaakaan en ole palanut vaikka auringossa olen ollut! Pitää vissii olla kiitollinen tästä, sillä ei kauheen yleistä

  1. Piia Pajunen
   14.5.2018, 08:49

   Oot kyllä onnekas kaveri, ja ei ehkä kovin yleisin ominaisuus täällä perä-Pohjolassa! 😀 Kannattaa silti muistaa pidempiä aikoja auringossa viettäessä laittaa sitä aurinkorasvaa, sillä vaikkei iho palaisi, niin auringon tuomat haittavaikutukset silti yleensä iskevät ihoon. Ainakin iho vanhenee, ohenee ja veltostuu ilman palamista, jos ihoa ei ole suojattu.

Kommentointi suljettu.