Piia Pajunen
Piia Pajunen

Kahden päivän ruokapäiväkirja

Ajattelinpa tässä perjantain kunniaksi riipaista tulille parin päivän ruokapäiväkirjani. Pidemmittä puheitta pienellä fanfaarilla maustaen (tattadaa) tässä se tulee!

Keskiviikko:

Aamu: Pähkinöitä ja smoothie: mehukeittoa, heraproteiinia, viherjauhetta, glutamiinia ja jäisiä mustaherukoita
Lounas: Uusia perunoita, lihamureketta, ruisleipä ja salaattia
Välipala: Arla proteiinirahka
Päivällinen: Kasvissosekeittoa, kauraperunaleipää ja paahdettua naudanpaistia
Iltapala: Kauraperunaleipää, paahdettua naudanpaistia ja hedelmälautanen (mandariinia, banaania, omenaa, päärynää, mustikoita, mustaherukoita, mansikoita ja karviaisia)
ruokapäiväkirja

Torstai:

Aamu: Smoothie (sama kuin keskiviikkona), tuoreita mustikoita ja pähkinöitä
Lounas: Kasvissosekeittoa, kauraperunaleipää, paahdettua naudanpaistia, mustaherukoita
Välipala: Ruisleipä kananmunalla ja kasviksilla sekä FASTin Nax-proteiinipatukka
Päivällinen: Kaksi ruisleipää kananmunalla ja kasviksilla, Skyr, lautasellinen hedelmiä ja marjoja sekä puolikas paketti kevytvaniljajäätelöä
Iltapala: Pähkinöitä, porkkanaa ja Valio Profeel-rahka
ruokapäiväkirja-2
ruokapäiväkirja-3
Päivät olivat ruokailujen osalta siitä poikkeuksellisia, että ruokatorvesta alas upposi huikea määrä tuoreita marjoja ja hedelmiä, koska tämän viikon olen majaillut porukoideni helmoissa mehukkaiden marja-apajien äärellä. Perinteinen ”puoli kiloa päivässä” hujahti kyllä moninkertaisesti rikki. Jäätelölläkään en ihan joka päivä herkuttele, mutta eipä tuokaan täysi harvinaisuus omalla kohdallani ole, heh.
Huomionarvoinen seikka kuitenkin on, että molempien päivien kokonaisenergiasaanti sekä markoravinnejakauma (hiilarit, rasvat ja proteiinit) olivat pattiarallaa samaa luokkaa erilaisesta sisällöstään huolimatta. Molemmat päivät menivät siis noudattamani ravinto-ohjelman ja -filosofiani mukaan, vaikkei se välttämättä monien mielikuvaa fitnessurheilijan aterioista joka kohdassa edustakaan. Tämä on kuitenkin minun tyylini toteuttaa off-seasonia, ja ainakin tähän asti tämä tyyli toiminut niin perkuleen hyvin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella. IIFYM, I love you!
xoxo,
Piia
Edellinen juttuni: Oma kehu haisee
Seuraa minua:
Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (19)

  1. Sanna

    Otsikko sai miut kurkkaamaan blogiisi. Ei ihan heti ensimmäiseksi tulisi tästä ruokapäiväkirjasta fitnessurheilija mieleen. Olen iloisesti yllättynyt. 🙂

    • Piia Pajunen

      Mahtava juttu, että tänne blogiini eksyit, ja toivottavasti eksyt myös joskus uudestaan! Asioita voi tosiaan tehdä monella tavoin, eikä mikään välttämättä ole oikein tai väärin. On vain asioita, jotka sopivat toiselle paremmin kuin toiselle, ja itse tykkään toteuttaa ateriointini näin. 🙂

  2. Rose

    Hei, toi kasvissosekeitto näyttää ihan super herkulliselta! Saisko reseptiä? ;D

    • Piia Pajunen

      Heips! Kysyvälle vastataan, joten saamasi pitää! 🙂
      200g perunaa, 200g porkkanaa, 200g purjoa, 300g kukkakaalia (määrät summittaisia, ja kasvissosekeitossa ei tarkoilla määrillä tai kasvisten suhteilla ole juurikaan niin väliä lopputuloksen kannalta), jotka keitin kasvisliemikuution kanssa. Kasvisten ollessa kypsiä kaadoin pois osan keitinliemestä ja heitin sekaan tuoretta persiljaa. Sitten vain sauvasekoittimella tai blenderillä sekaisin ja lopuksi sekaan purkillinen Floran kevytruokakermaa (4%) ja suolaa oman maun mukaan. Tästä saa pari annosta keittoa aikaiseksi riippuen, kuinka nälkäisistä kavereista on kyse, heh. 😀
      Vinkkinä vielä, että pois kaadetun osan kasvisliemestä voi käyttää esimerkiksi riisin keitinvetenä, niin saa muuten todella maistuvaa riisiä aikaiseksi!

    • Rose

      KIITOS! Lähtee kyllä testiin. Raejuusto varmaan sopis tohon päälle hyvin 😍👍

    • Piia Pajunen

      Eipä mitään! Nyt vaan keittelemään ja maistelemaan 🙂 Ja raikku ei ole varmasti ole ton kanssa huono kombo!

  3. ninna

    Yllättävä ja kiva postaus sulta! kuulostaa ns normaalin ihmisen ruokavaliolta ei fitnesskisaajan valkuisiltapalaa tai muita proteiinipulverimössöjä. oliko jäätelö litran paketti? suositko muuten kevyttuotteita? tuo vaan hämäsi vähän……

    • Piia Pajunen

      Kiitos! Kyllä minäkin niitä kananmunailtapaloja joskus popsin menemään, jos mieleni tekee, ja kisaprepillä sitten tarvittaessa vähän useammin. 🙂
      Ja kyse oli ihan perinteisestä litran paketista, josta puolet pistelin jälkkäriksi menemään. Kevyttuotteita ostelen melko usein, mutta se tietty riippuu ihan tuotteesta. Periaatteeni on, että en syö safkaa, josta en tykkää, ja kaikessa sapuskassa nuo kevytversiot eivät vain toimi (esim 3% salaattijuusto yäk). Jäätelöt kyllä pääosin syön ihan perinteisinä ”läskiversioina” 😀

  4. Susanna

    Minkä merkkistä tui kauraperunaleipä on vai oletko kenties leipaissut itse? Hirveän herkullisen näköistä! T. Leipäfriikki 😀

    • Piia Pajunen

      Tuo oli Cittarista ostettu Elosen uunituore leipä, ja oli ihan perkuleen hyvää! T. Toinen leipäfriikki 😀

  5. miltsu

    wautsi! oletin ruokien olevan kanasalaattia riisikakuilla 😀 ylltyin kyllä ettei ollu kaurapuuroa hehe.

    • Piia Pajunen

      Hahaa! Jullatuuus! 😀
      Mutta tosiaan kaurapuuroa syön kyllä tavallisesti melkein joka päivä ainakin jossain välissä, koska se on vaan ihan sairaan hyvää! Kattilassa rauhassa haudutettuna ja lopuksi pakastemarjoja sekaan niin aijjettä! Nim. ”ennen melkein oksensin pelkästä kaurapuuron ajatuksesta”

  6. katri

    hei!
    mitä mieltä olet ns. reverse-dieetistä? olen lopettamassa diettiä ja mietin mikä olisi sopiva tahti lisätä kaloreita? (viikottain,päivittäin)
    eikö olisi järkevintä laskea oma tämänhetkinen kulutus ja lisätä siihen suoraan n.200-300 kaloria plussan puolelle? vai pitäisikö nostaa viikottain esim. 100 kaloria kunnes ollaan sopivasti plussan puolella? Tuo jälkimmäinen vaihtoehto tuntuu kauhealta ajanhaaskaukselta 😀 kiitos vastauksesta!

    • Piia Pajunen

      Moikka! Itse olen nyt kokemuksen kartuttua alkanut suosimaan omassa tekemisessäni näitä reversedieettejä kisadieettien päättyessä, sillä olen saanut niillä itse paljon positiivisia hyötyjä irti. Ei ole olemassa mitään tiettyä täysin oikeaa tapaa toteuttaa palautumista dieetiltä, mutta itse olen kisojen jälkeen heittänyt muutaman satasen kaloreita suoraan ylöspäin hiilarilla ja rasvoilla, ja lisännyt näitä pieniä määriä joka viikko pikkuhiljaa. Näin olen välttänyt liian painon kertymisen rasvan muodossa ja saanut nostettua aineenvaihdunnan kapasiteettia huolella ylöspäin (lopputulos vähemmän silavaa kehossa, enemmän ruokaa lautasella). Itse en tarkoitusperistäsi tiedä (dieetti omaksi iloksi vaiko tavoitteena joskus kisalavat), mutta itsellä kun kaiken takaisin hankitun rasvan joutuu joskus kuitenkin taas dieettaamaan pois, niin sitä en ole halunnut turhaan kerätä ylimääräisiä.
      Vaikea myös sanoa reversen toteuttamisesta kohdallasi, sillä en tiedä kuinka tiukalla dieetillä olet ollut ja kuinka kauan. Lisäysten määrän voi kuitenkin suhteuttaa ihan omiin tavoitteisiin/mielihaluihin, eli jos haluaa syödä huoletta ja paljon sekä huolii mahdollisesti kylkiäisenä tulevaa silavaa kehoon, niin isompia lisäyksiä vaan kerralla. Jos kuitenkin haluaa siirtyä pois dieetiltä rauhassa ja minimoiden kehoon tarttuvan rasvan, niin silloin on hyvä edetä pienemmillä lisäyksillä. Kaikki on siis kiinni siitä mitä itse haluat ja miten kroppasi tuntuu toimivan taustasi ja tavoitteesi huomioiden. 🙂
      Itsekin olen omat reverseni toteuttanut aina ns. ”ihmiskokeena”, sillä etukäteen on ollut vaikea ennustaa (ainakin ensimmäisillä kerroilla), miten kroppa reagoi ruokavalion ja treenimäärien muutoksiin. Eli tsemppiä sinne sinun ihmiskokeesi pariin, sillä sitähän nämä hommat oikeastaan ovat! 😉

  7. Eikö ulkonäön vuoksi saisi treenata? – Piia Pajunen

    […] Edellinen juttuni: Kahden päivän ruokapäiväkirjani […]

  8. Noora

    Minäkin yllätyin että listalta löytyy Arlan proteiinirahkaa, Skyriä ja vielä leipääkin! 😀 Mainitset lopussa että periaatteena olisi IIFYM. Syötätkö päivittäin ruokasi kalorilaskuriin tai vastaavaan? Vaikuttaa siltä että käyttämäsi ruoka-aineet vaihtelevat päivittäin jonkinkin verran? Tämä kai oli itselleni suurin yllätys, oletan että sen perinteisen riisi/parsakaali/broileri yhdistelmän suosiminen johtuu pitkälti myös siitä että kun aina syö sama sapuskaa niin ei tarvitse aina laskeskella määriä ja makroja uusiksi…

    • Piia Pajunen

      Heh! Olen yllätyksiä täynnä, ja vielä kaiken kukkuraksi pieni kulinaristi 🙂 Heittelen yleensä kalorilaskuriin, kun sillä pysyy kaikkein helpoimmin homma kasassa.
      Ruoka-aineet saattavat vaihdella todella radikaalistikin eri päivien aikana, mutta toisinaan saatan jymähtää tiettyihin safkoihin pidemmäksikin aikaa, jos löydän jonkun todella hyvän kombon. Tuo aamupala on lähes poikkeuksetta ollut sama jo helmikuun alusta, mikäli vain blenderin tai sauvasekoittimen äärellä olen 😀 Tuo oli muuten aika hyvä oivallus itsellenikin (kun sen tuossa totesit), että yksi suuri syy miksi sitä kana-riisi-parsa-komboa vedellään, on varmasti usein juuri se, että pääsee ajatustyössä todella helpolla. Itsekin tuota komboa joskus vetelen, koska se on mun mielestä oikeasti todella hyvää, jos riisin ja kanan osaa valmistaa meheväksi! 🙂

  9. Alkuviikon ruokapäiväkirja – Piia Pajunen

    […] kunniaksi pääsette taas tirkistelemään meikäläisen alkuviikon sapuskoihin, sillä edellinen ruokapäiväkirjani tuntui kiinnostavan porukkaa melkoisesti. Pidemmittä puheitta, tässä se […]

  10. Jätskiä riisin tilalta? Pikaopas IIFYM-ruokailuun! – Piia Pajunen

    […] Kahden päivän ruokapäiväkirja […]

Kommentoi »

Comments are closed