RÄJÄHTÄVÄ LOIKKATREENI ULKONA – KYLLÄ LÄHTEE!

Loikkatreenit tuntuvat herättävän monissa kauhunsekaisia tunteita. Toisaalta en yhtään ihmettele miksi. Monilla ovat mielissä vain ne lähes oksennuspisteeseen asti väännetyt loikkapeijaiset, joissa jo puolessa välissä tekee mieli heittää veivit (tai painua pitsalle), kuin painella setti loppuun. Monesti lähdetäänkin liikkeelle aivan liian rajulla volyymilla ja lyhyillä palautusajoilla, ja tämän jälkeen ei loikkimaan saa enää kirveelläkään, kun käteen jäi vain karmeat muistot tappotreenistä.
Nyt siis päästelin ilmoille perinteisen, mutta pirun toimivat neljän liikkeen loikkatreenin, jossa ideana ei ole vetää itseään henkihieveriin saati yskiä keuhkoja pihalle. Loikkiminen voi siis oikeasti olla hauskaa ja kehittävää, kunhan pitää määrän aisoissa, sillä vähemmän voi näissäkin olla usein huomattavasti enemmän. Muista myös, että sarjamääriä voi asteittain kesän mittaan kasvattaa, ja on oikeasti hyvä aloittaa kevyemmästä annoksesta!

RÄJÄHTÄVÄ LOIKKATREENI

Lämmittely: 5-10 min kevyttä hölkkää ja pieniä kevyitä pomppuja kroppaa herättämään. Lämmittele nivuset huolella ja ota joustavat pikavenyttelyt kintuille.
Liikkeet & sarjat: Alla olevat neljä liikettä. Jokaista 2-3 sarjaa (yhteensä 8-12 sarjaa). Muista laatu ennen määrää (ja kuolemaa), ja liika on aina liikaa. Liian raju kerta-annos vain kuormittaa palautumiskapasiteettiä turhaan.
Palautusajat: Fiiliksen mukaan, ja mielellään riittävän pitkät kuin liian hätäiset. Hyvänä periaatteena on se, että hengitys on tasaantunut, ja kropassa fiilis, että sarjan jaksaa painaa taas täysiä räjäyttäen (eikä nippanappa selviten).

VAUHDITON PITUUS ETEEN x 8-10

Lähde hartian levyisestä haara-asennosta. Ponnista niin pitkälle eteenpäin kuin vain suinkin pääset. Pysäytä jokainen pomppu rauhassa ja hallitusti, ja ota uusi vauhti seuraavaan pomppuun käsiä tehokkaasti apuna käyttäen. Katso, että loikatessasi keskivartalo pysyy tiukkana, eikä selkä valahda notkolle. Keskity jokaiseen pomppuun, äläkä vain suorita.
räjähtävä loikkatreeni

LUISTELUHYPYT SIVUVIISTOON x 10-16

Luisteluhypyissä ponnista täysiä sivulle, eikä niinkään eteenpäin. Lähde ponnistamaan yhdeltä jalalta toinen jalka (ja halutessasi myös käsi) maassa tukien. Tekee eetvarttia etenkin pakaralle, joten nyt sitä räjäytystä kehiin!
Huom! Toistomäärä sarjassa on kokonaismäärä, eli yhdessä sarjassa per kinttu on 5-8 toistoa.
räjähtävä loikkatreeni

KIRPPUHYPYT ETEENPÄIN x 10-12

Ponnista alla olevan kuvan kaltaisesta lähtöasennosta itsesi niin pitkälle eteen kuin mahdollista. Vaihda ilmalennon aikana takana oleva jalka eteen, ja laskeudu samaan asentoon kuin lähtöasento (mutta vain toinen jalka edessä). Tässäkin toistomäärä on kokonaismäärä (ei jalkakohtainen).
räjähtävä loikkatreeni

HAARAPONNISTUKSET YLÖS x 8-12

Aivan killeri pakaran ja reisien hapottaja. Lähtö hyppyyn sopivasta haarakyykystä, ja ponnistus täysiä ylös. Napsauta nilkat yhteen ilmassa, ja pyri pysymään samassa pisteessä koko sarjan ajan. Katso, että polvet ja varpaat osoittavat samaan suuntaan ponnistusasennossa. Ja pomppu ylös, ylös, ylööös!
räjähtävä loikkatreeni

Adidas-treenitoppi: TÄÄLTÄ* // Adidas-shortsit: TÄÄLTÄ* // FAST-megapullo: TÄÄLTÄ*

Itsellä on huomenna luvassa kevään eka räjäytystreeni pihalla, ja vielä arvotaan frendien kanssa, että painetaanko loikkia vai ravataanko portaita. Vähän kyllä tekisi mieli kinuta kaverit paukuttamaan tämä räjähtävä loikkatreeni pakettiin, sillä se on vaan hyväksi todettu ja kaiken kukkuraksi vielä tämän likan kintuille ja kupolille aika mieluista treeniä.
Kuuluuko loikkatreenit sun treenirepertuaariin? Ovatko ne olleet sulla inhokkeja vai ykkössuosikkeja ja miksi? 😀

Toiminnallista tiistaita!

Vilkaise myös:
Aamutreeni toimimaan – Miten syödä ja valmistautua?
& Hieronta – Vaikutus kropan ulkonäköön?

Edellinen juttuni:
Mielipiteeni THL:n ravitsemussuosituksista

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (16)
 1. Menee kyllä testiin 💪 Oon pari vuotta sitten viimeksi tehnyt loikkatreeniä, sitten alkoi pullistumat vaivaamaan enemmän. Nyt on selkä pysynyt paremmin kunnossa, niin uskaltautuu taas testaamaan. Aiemmin oon varmasti tehnyt aivan liian tappomeiningillä 🙊🙈

  1. Piia Pajunen
   16.5.2018, 15:47

   Jes, ihan mahtava kuulla! Ja hyvä myös kuulla, että selkä on menossa parempaan päin, mutta muistahan lähteä maltilla, ja kokeile tehdä tämä jollain hieman armollisemmalla alustalla (esim. nurtsi tai pururata), niin et nappaile niin rajuja tärähdyksiä selkääsi. 🙂

 2. Heiheii täähän tuli kuin tilauksesta; alottelen taas loikkatreenit kun nyt kesäkelit sallii pihatreenit! Just pari postausta sitten kommentoinkin tehneeni sun treenis viime viikolla. Aloin viime kesänä tekeen näitä ja huomasin kyllä kehityksen. Ei se mulle nannaa ole, mutta tulokset kasvattaa motivaatioo. Kiitos! 🙂

  1. Piia Pajunen
   16.5.2018, 15:48

   Heii ihan mahtavaa, että pääsee heti sopivasti hyötykäyttöön! Ja haha, just tuosta sun kommentista innoistuinkin riipaisemaan tämän postauksen pihalle, eli tattista vaan sinnekin! 😀

Kommentointi suljettu.