RAIKAS PERUNASALAATTI – SATOKAUDEN RUOKAA!


Eilisten pottujen pelastuksena toimii raikas perunasalaatti! Ai että miten hyvää ja freesiä, ja sopii näppärästi loppukesän grillisafkojen kylkiäisiksi ruokapöytään. Näin loppukesästä alkaa myös tämän kesän perunasatoa olemaan laajasti jo saatavilla, joten parempi ottaa näistä mukuloista kaikki irti, kerran parhaimmillaan ovat.
Tämä perunasalaatti tuli taiottua lisukkeeksi kesätarjoiluiden lomaan ikään kuin kaapeista löytyvistä jämistä ja edelliseltä päivältä ylijääneistä keitetyistä perunoista. Tästä huolimatta kokonaisuus oli todella osuva ja maistuva toimien erinomaisena osana hellepäivän grillin antimia. Ai että!

RAIKAS PERUNASALAATTI

 • Eilisiä keitettyjä perunoita
 • Rapeaa salaattia (parasta tulee sekoittamalla eri sortteja)
 • Rucolaa
 • Sipulia ja sipulinvartta
 • Tomaattia tai paprikaa
 • Maustekurkkua
 • Oliiveita
 • Mustapippuria, ripaus suolaa
 • (1-2 ruokalusikallista omenaviinietikkaa tai persikka-vadelmaviinietikkaa)

Kuutioi perunat (uusia perunoita ei suotta kannata kuoria) sopiviksi kuutioiksi. Silppua tai revi salaatti pienemmäksi, ja kuutioi loput ainekset. Sekoita salaattitarpeet kulhossa ja ripottele sekaan hieman suolaa, mustapippuria myllystä ja halutessasi pirskottele päälle viinietikkaa. Sekoita huolella ja tarjoa tuoreeltaan.
Pieni suolainen elementti tekee usein terää salaateissa, ja tässä sopivaa potkua tuovat suolaiset maustekurkut ja oliivit. Nämä sopivat erityisesti perunoiden kylkeen, ja tuovat osuvaa lisämakua raikkaaseen salaattiin. Iso peukku myös persikka-vadelmaviinietikalle, joka tuo ihanasti lisää twistiä tähän salaattiin. Ah.
raikas perunasalaatti
raikas perunasalaatti

Fila T-paita: TÄÄLTÄ*

Itsehän voisin kuvailla itseäni melkoisena jämäsafkojen mestarina, ja vähän tyhjemmästäkin jääkaapista onnistun kikkailemaan lähes aina vaikka ja mitä sapuskaa tarjolle. Tämä ehkä johtuu osittain siitä, että olen aika laiskiainen, mitä tulee kaupassa käymiseen. Mieluummin näen vaivan laittaa maittavaa sapuskaa luovasti jämistä, kuin tuhlaisin aikaani ja vaivaani ensin käymään lähikaupassa tarpeita ostamassa.
Tässä toki on omat hyvä puolensa, sillä ainakin rahaa säästyy melkoisesti ruokakuluissa sekä ruokahävikki on meidän taloudessa hävyttömän pientä. Ootko sä hyvä kokkaamaan jämistä vai meinaako sormi mennä suuhun, kun kaapit ammottavat tyhjyyttään?

Makoisaa ja sopivan mukulaista viikonloppua joka nassuun!

TSEKKAA MYÖS:
Miten säästää rahaa ruuanlaitossa?
3 x Kevyet kastikkeet ja lisukkeet ruuille!

EDELLINEN JUTTUNI:
Millaista luulin elämäni olevan 28-vuotiaana?

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (2)
 1. Hei Bella <3
  Postasit tänään upean kuvan tekstillä "don't just live, EXIST". Rakastan tuota lausetta koska siinä on jotenkin pintaa syvempi merkitys siitä miten elämässä pitää olla sisältöä jolla on merkitys. Voisitko joskus tehdä postauksen juuri tuon lauseen ympärillä? Siitä miten sinä toteutat sen? Eli toisin sanoen mitkä konkreettiset vinkit sinulla on luoda merkityksellinen/tärkeä arki/elämä? Saatko kopin siitä mitä haen? 🙂 Vinkit miten luoda oma "täydellinen" elämä?

  1. Piia Pajunen
   20.8.2018, 10:55

   Hola! Vitsit miten mielenkiintoinen ja ihanan perustavanlaatuinen kysymys! Tästä voisin kyllä ottaa kopin, ja pistää näppiksen sauhuamaan!

Kommentointi suljettu.