Piia Pajunen
Piia Pajunen

PROTSKUKORNERI – SAVUKALKKUNATAHNA POTUILLE


Sain vahingossa suoranaisen snäppiryysiksen aikaiseksi, kun tujautin snäppiin esille pottulautasen kuorrutettuna savukalkkunatahnalla. Kysymyksiä reseptistä vyöryi luuriini siihen tahtiin, että totesin kylmästi olevan vähintäänkin paikallaan jakaa tämä superhelppo, järkyttävän herkullinen ja ravintosisällöltään todella passeli resepti kerralla koko kansan tietoisuuteen blogin puolella. Kyseessä siis erinomaisena vähärasvaisena proteiininlähteenä toimiva raikkaan jugurttinen pikatahna, joka maistuu takuuvarmasti kesäpöydässä niin fiteille kuin fäteillekin! 😉
Tämä tahna tuli taiottua hetken mielijohteesta niistä aineista, mitä olin pikaisella Lidlin reissulla roudannut reissun jälkeiseen tyhjään jääkaappiin. Yllätyksellisimmän potkun toi maustekaapista käteen osunut Meiran savustettu paprika, joka toi kombinaatioon aivan täydellisen kesäisen savuisen vivahteen, ja tämä mauste lähti kyllä samantien tehokäyttöön muissakin ruuissa. Varhaisperunoiden kanssa tämä tahna maistui vähän liiankin hyvältä, ja kotosalla kuultiinkin ehkä liuta ylistyssanoja ruokalautasen ääreltä!

SAVUKALKKUNATAHNA

(yksi annos)

  • 75g Kalkkunaleikkelettä (Lidlin Dulano)
  • 75g Kreikkalaista jugurttia (Lidlin Milbona 2%)
  • ”Savustettu paprika”-maustetta (Meira)
  • Valkosipulijauhetta
  • Halutessaan pieneksi hienonnettua punasipulia, sipulin vartta tai tuoretta paprikaa (toimii myös ilman)
  • (suolaa, jos tarvitsee)

(Ravintosisältö: 130kcal, P 21g, HH 4g, R 3g)
Silppua kalkkunaleikkele pieniksi kuutioiksi, ja sekoita kaikki kulhossa. Anna halutessasi maustua jääkaapissa, mutta nälkäisimmät veijarit voivat syödä tahnan jo heti joko perunoiden kera tai vaikka herkkuleivän täytteenä kasvisten kanssa. Nam!
Määriä ja suhteita voi pläärätä makunsa mukaan, ja kerralla voi myös tehdä huoletta isomman satsin, mutta makroistaan tarkoille kansalaisille reseptin perässä on toimivaa suuntaa. Jääkaapin sisällön vajaavaisuus ei myöskään haittaa tässä laisinkaan, ja soveltaville luonteille kalkkunaleikkeleen voi varmasti vaihtaa myös esimerkiksi loheen tai kinkkuun makunautintoa pilaamatta. Tonnikala suolakurkun kanssa muuten varmasti toimisi myös tässä jugurttikombossa, ja aijjettä jos siihen heittäisi vielä tilliä ja pippuria sekaan!

Sapuska-aiheisena väliaikatietona paljastettakoon, että en vielä eilen löytänyt Ingman Creamyn uutta Cookies & Cremeä, ja etsintä jatkukoon. Korviini kantautui juuri myös vähän liiankin houkutteleva vinkki Jymyn mäntyjäätelöstä, eli metsästyksen kohteet juuri tuplaantuivat! 😉

Hävyttömän maukasta ja kesäviikonloppua Piuden kokeilevasta kesäkeittiöstä!

Tsekkaa myös: Viileän marjaisa proteiiniherkku – Vain 3 ainesosaa!

Edellinen juttuni: Mä olen niin Suomessa

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Blogit.fi // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (16)

  1. Janni

    Mäntyjäätelö oli pettymys 😑
    Odotin siltä ihanaa raikkautta ja JOTAIN.. en sano että oli pahaa mutta itselle pettymys

    • Piia Pajunen

      Nouuu! Pitää siis vielä harkita sitä, koska muutenkaan en innostu liikaa liian tasapaksusta jäätelöstä, ja jos se ei kerran vielä sen hääppösempää ole… Kiitos siis mahdollisesta hutilyönnin pelastamisesta, mutta voipi olla, että silti uskaltaudun sitä testaamaan. 😀

  2. ninna

    Kiva kun otat lukijasi huomioon, arvostan. Simppeli resepti joskin ei heti tulisi mieleen keksiä itse. sinappi voisi myös toimia. toimii varmasti myös uuniperunoiden/bataatin kanssa tai miksei voileipäkakun täytteenä jos sellaisen jaksaa tehdä. Miten suhtaudut kaupan valmiisiin pasteijoihin ja maksapasteija? tuli lapsuusmuistot mieleen rakastin maksapasteijaa(ehdottomasti hk:n perus!)ja kinkkupasteijaa. Oletko Lohilon protskujäätelöä muuten maistanut? kiinnostaisi testata mutten ole varma mikä maku paras.

    • Piia Pajunen

      Tuo toimii varmasti perunan kanssa monessakin eri muodoissa, ja bataatin kanssa varmasti passeli! Pasteijoita ei ole hirveästi tullut syötyä viime aikoina, vaikka omiin makuhermoihin ne kyllä uppoavat, heh. 😀 Lohilon jäätelöistä olen maistanut sitä peruskinuskia/toffeeta (mikä lie), ja se oli ainakin törkeän hyvää, ja yllätyin kyllä erittäin positiivisesti makunautinnosta niillä makroilla 🙂

  3. Niina

    Nyt osu ja uppos suoraan tän tyttelin makuhermoon. Yksinkertainen on parasta! Ja sopii kivasti tälleen kisadietillekkin. KIITOS <3
    Oma reseptivinkkini söpötys sopii myös lisukkeeksi eli
    – kukkakaalia
    – kreikkalaista jugurttia
    – piparjuurta
    Siihen uusia pottuja, lihaa, halloumia kylkeen, nii ai että ku on taivaallista.

    • Piia Pajunen

      Jes mahtavaa, että osui ja upposi! Ja tämä ei tosiaan ole makroilla pilattu 😀 Mut vitsit tuo sun resepti kuulostaa just sellaselta, mikä kolahtaa meikäläisen makumaailmaan ihan täysillä, ja pitää ehdottomasti testata! Nam! Kiitos tästä vinkistä!

  4. miltsu

    oi,tuo soossi menee varmasti hieman muunneltuna kokeiluun 😀 laitan kevytkermaviiliä,mausteita ja yhden kananfile-säilykepurkin! oivoi tuli jo nälkä 🙂 voisit myös maistaa kotimaista-merkin sitruuna-lakujätskiä mitä ne mainostaa 😉

    • Piia Pajunen

      Huippua, että ajatus nappasi, ja soveltaminen on aivan parasta ruualaitossa! 😉 Ja nam! Toi jäätelömaku kuulostaa ihan törkeän hyvältä, joten pitää tsekkailla kyllä tuokin, joten kiitti vinkistä! 🙂

  5. Rousku

    Ihan älytön saunapalvikinkusta tehtynä kun siinä kans kevyt savun maku 😋

    • Piia Pajunen

      Oii, varmasti muuten toimii! Savun maku on kyllä yksi tämän likan lemppareista, joten toi voi kyllä olla kanssa tosi kova!

  6. Laura K.

    Cookies & Cream on liian hyväää!! Purkki meni melkein kerralla. Ja mä haluan, että susta tulee joku Ingmanin jäätelölähettiläs, luin jotain jäätelöarvostelupostaustasi ja siitä tuli idea et pitää lähtee metsästämään Ingmanin uutuutta :D. Heh.

    • Piia Pajunen

      Eikä! Nyt mun on kyllä pakko koluta Cittarit läpi ASAP ja etsiä toi uutuus käsiini! Ja jäätelölähettiläs ois kyllä kova! :’D

  7. heidi

    Kiitos reseptistä! Niin yksinkertainen ja helppo mutta eipä olisit tullut itsellä mieleen! Meni toteutukseen heti viikonloppuna ja voi jumantsuika, kun maistui! Perunavinkkinä kokeilunhaluisille oma lemppari, eli keittele pieniä uusia perunoita, litsi kämmenellä litteiksi, päälle himppasen öljyä ja suolaa ja uunissa rapeiksi, toimi tahnan kanssa megahyvin!
    Kiitos muutenkin blogista, aivan mahtavan pirteää ja asiantuntevaa tekstiä kerta toisensa jälkeen. 🙂 Ja kiva muistutus meille harrastelijanostelijoille, että terveellisenkin elämän voi ottaa rennomminkin ja itsensä vertailu ammattiurheilijan arkeen on enemmän kuin höpsöä. Mahtavaa viikkoa, nyt kun saatiin aurinkoakin!

    • Piia Pajunen

      Siis tuo perunavinkki kuulostaa ihan mun jutulta! Pitää laittaa testiin, eli kiitos tästä! Ja yksinkertainen safka on nimenomaan sitä parasta, vaikka aina ei tulekaan mieleen simppelit sovellukset. 😉
      Kiitos myös sulle ihanasta kommentista, ja tulipas hyvä fiilis noin ihanasta palautteesta! Aivan mahtavaa viikkoa sinnekin, ja toi aurinko on tosissaan aika passeli kaveri! 😀

  8. Mirka

    Kiitos Piia tästä reseptistä, oli muuten namia leivän päällä! Testattu sekä ranskanleivällä että ruispuikulalla ja kyllä muuten toimii! 🙂
    Kiitos muuten aivan loistavasta blogista ja mahtavasta snäppisisällöstä, oot huikee esimerkki ja inspiraation lähde!

    • Piia Pajunen

      Kiitos Mirka huippupalautteesta! Jeij & pusut! <3 Ja tuo tahna kyllä toimii ja monenkin ruuan kombona ihan järisyttävän hyvin, nam! 😉

Kommentoi »

Comments are closed