PROTSKUKORNERI – KEVYEMPI PYTTIPANNU


Aitoa spydäriä ilman rasvalla läträämistä! Mikäs sen parempi tapa korkata viikonloppu? Koska viime perjantain savukalkkunatahnan resepti oli suoranainen menestys, ja snäppi on täyttynyt kuolaa valuttavista kiitosviesteistä, niin pistetään perjantain kunniaksi taas yksi muikean mehevä resepti uunista ulos!
Itsehän omistan erittäin suomalaisen makuaistin, ja perinteinen pyttipannu iskee siten makuhermoihini ja lujaa. Pyttipannu syntyy näppärästi hyvinkin simppeleistä ainesosista, ja eiliset keitetyt perunat pääsevät erinomaiseen hyötykäyttöön. Höyryävän lautasen saa myös eteensä melko vikkelään, eikä spydärin valmistus vaadi kovinkaan kummoisia kokkikolmosen kikkoja.
Soveltaa saa jokainen tyylillään käyttämiään ainesosia ja määriä, mutta makroistaan tarkoille kansalaisille alla tarkemmat määrät ja ravintosisältö, sillä pyttipannun ei tarvitse olla todellakaan synonyyminä alkavalle sepelvaltimotaudille. Hyvä ruoka, parempi mieli, joten ei muuta kun pannu kuumaksi ja pyttäriä pyörittelemään!

KEVYEMPI PYTTIPANNU

(1 annos)

 • 150g Atrian 5% kalkkunanakkeja
 • 330g keitettyjä perunoita (5 pottua)
 • 1 valkuainen
 • pieni nokare (n.5g) Oivariinia (60%) paistamiseen
 • sipulia
 • suolaa ja mustapippuria

(Ravintosisältö: 415 kcal, P 27g, HH 49g, R 10g)
Pilko kalkkunanakit, eiliset keitetyt perunat ja sipuli pannulle, ja paista oivariinin kera välillä pyöräytellen. Heitä sekaan lopuksi valkuainen, suola sekä pippuri ja voila! Pyttipannu on valmis!
Sovellusvinkki: Jos jääkaapista nyt ei kalkkunanakkeja satu löytymään, ja kuola valuu vuolaana leukaa pitkin, niin hyvää pikapannua varmasti saa myös kinkkuleikkeleestä tai lohesta, mutta nämä kannattaa heittää pannulle ehkä vähän myöhemmässä vaiheessa.

Nike-urkkatoppi: TÄÄLTÄ* // Aim’n-trikoot: TÄÄLTÄ*

Piru vie oli muuten hyvää, ja näinkin ”kevyeksi” ateriaksi vatsan sain sopivan täyteen. Tämä spydäri korkkasi viikonlopun melkoisen mehukkaasti käyntiin perinteisen hapankaalin kera, nam! Pottua suoraan palaan, ja tämän pannun voimaannuttamana tämä likka painelee pian kohti illan treeniä, koska pitää syödä että jaksaa (ja kasvaa). Boom!

Se on hei viikonloppu nyt, joten nauttikaahan ruuasta ja komeista kesäkeleistä! Tämä oli käsky! 😉

Kurkkaa myös: Vaihtelua kanalle ja riisille? 3 x palautuspannut!

Edellinen juttuni: 8 ravintoperiaatetta, joilla pysyn kunnossa

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Facebook // Instagram // YouTube
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (4)
 1. Namnam, tää menee testiin ! 🙂 Ihan simppelin, mutta herkullisen kuulonen resepti = täydellistä arkiruokaa

  1. Piia Pajunen
   9.7.2017, 14:29

   Voin kyllä suositella, ja itsekin tuli heti tehtyä tätä useamman kerran parin päivän sisään uusintakierroksena, kun oli niin samperin hyvää, hah 😀 Ja simppeli arkisafka on nimenomaan parasta! 😉

 2. Pyyttipannu on parasta ”jämäruokaa” ainakin itselle tosi vaikea heittää ruokaa pois. miten sulla? kaikki käyttöön jos ei muuta niin pakkaseen tai koiralle. Tässä ylijämäperunat toimii hyvin. ”oikeaan”pyttipannuun kuuluu kyllä mielestäni se kokonainen muna ja valuva keltuainen, mutta voisi toimia valuvana valkuaisenakin heh! muuripohjalla grillissä tulee muuten tosi hyvää.

  1. Piia Pajunen
   9.7.2017, 14:30

   Itsekään en tykkää heittää syömäkelpoista ruokaa hukkaan, joten spydäri on aivan loistava tähän tarkoitukseen. Eiliset perunat ja viimeistä käyttöpäivää lähestyvät nakit/leikkeleet pannulle ja voila! On muuten hyvää! 😀

Kommentointi suljettu.