Piia Pajunen
Piia Pajunen

Plagioinnin huippu! Kuinka TÖRKEÄ ihminen voi olla?

En oikeasti tiennyt, että Suomesta voi löytyä näin RÖYHKEITÄ ihmisiä. Aloin saamaan yhtäkkiä tänään viestejä, että oliko tuo viime perjantaina julkaisemani kirjoitus ”Jos te kiinteytymistä tavoittelevat naiset vain söisitte” ihan omasta kynästäni? Mietin alkuun, että mistä ihmeestä nyt kiikastaa, kunnes selvisi, että eräs personal trainer jakaa tätä tekstiä internetin ihmeellisessä maailmassa SANASTA SANAAN väittäen hänen itse kirjoittaneensa sen. Kaupan päälle tekstin alkuun ja loppuun oli lisätty maininta hänen omista personal trainer-palveluistaan, jolla näistä tekstissä varoitelluista kitukaloreista selvitään yhdessä. Röyhkeyden multihuipentumaan päästiin viimeistään siinä vaiheessa, kun eräs henkilö linkkasi minun kirjoitukseni kommentteihin, ja kehotti tätä PT:tä hoitamaan lähdeviittaukset kuntoon. Tähän tämä kekseliäs jamppa tokaisi:
”Alkuperäinen teksti on minun kynästä jonka olen julkaissut jo viimme vuoden puolella. Valmennusta olen tehnyt yli 15 vuotta ja tekstejäni on kopiota useita kertoja. Niistä en jaksa välittää koska hyvän asian puolesta tässä kaikki toimitaan *hymynaama*”.
Ensin minun tekstini pöllittiin kopioimalla se sanasta sanaan ja alusta loppuun. Tekstilläni mainostettiin törkeästi ja suoraan henkilön omia palveluita. Kaupan päälle MINUA väitetään kusettajaksi! Jumaliste, että kiehuu! Niin ja hei sori, mutta noilla kirjoitustaidoilla ei ensinnäkään olisi tuota tekstiä kyetty kyhäämään kokoon.
tuomaripalaute

Omilla kuvillani ja naamallani on ennenkin täällä Suomen sisällä luvattomasti mainostettu palvelua tai tuotetta (johon en ole millään tavalla linkittynyt), mutta tämä oli jo röyhkeyden huippu, että omia tekstejäni lähdetään kopioimaan sanasta sanaan ja alusta loppuun omiin nimiin, mainostamaan tällä omia palveluita ja vielä kaupan päälle hävyttömästi mustamaalaamaan minua ja tuotoksiani. Jäädessään kiinni suoraan minulle nämä tuotokset toki katoavat kuin tuhka tuuleen, ja mies ignoraa kaikki mahdolliset yhteydenottoni. Miten meni noin niin kun omasta mielestä?

Enhän minä itsekään hionut tekstiä kuin monen tunnin ajan, niin hyvä, että säästyi sinulta tuo aika! Niin ja hei kiitos myös, että sait ihmiset epäilemään, kirjoitanko tekstini itse. Onneksi tämä ei kovin monille mennyt läpi. Hienosti myös olet ignorannut kaikki yhteydenottopyyntöni ja poistanut kirjoituksesi. Äh ei kun sori! Siis mun kirjoitukseni! Onnea sinulle jatkoon.

Kiitos ja anteeksi. Tarvitsi päästellä vähän höyryjä, kuten rivien väleistä ehkä saattoi huomata. Kiitos vielä niille valppaille lukijoilleni, jotka autoitte minua pääsemään tästä vihille!

PS. Vastailen kaikkiin kommentteihin (niitä oli tullut edelliseen postaukseen ihanan monta) huomenna, sillä tämä ilta meni nähtävästi vähän muita asioita selvitellessä.

Edellinen juttuni: Jos te kiinteytymistä tavoittelevat naiset vain söisitte

Kommentit (22)

 1. Katja

  Hävettää, kun tämä henkilö on omalta paikkakunnalta😣. Ei kyllä tule mieleenkään käyttää tämän herran palveluja.
  Sinun blogiasi kyllä seuraan jatkossakin 😊. Odotan innolla uusia tekstejäsi😊💪

  • Piia Pajunen

   Jep… tällaisia kavereita täältä Suomestakin löytyy…
   Ja iso kiitos sulle Katja! 🙂

 2. Heiniin

  Tuli aito harmitus sun puolesta. Tällainen on niin helppoa! Sinä tekstilläsi hyvää hyvyyttäsi jaoit mielipiteitäsi ja joku näkee siinä porsaanreiän. Kyllä välillä osaa olla julmaa tämä meno. 😀

  • Piia Pajunen

   Eniten tässä mua järkyttää se, että toimitaan noin röyhkeästi ja hävyttömästi! Oma luotettavuus tässä onneksi ei tainnut ottaa minkäänlaista iskua, vaan taisi mennä kaverilla toisinpäin…

 3. Sirpukka

  Ite oon jäsenenä kyseisellä palstalla ja luin sun tekstin eilen ja piti muutaman kerran hieraista silmiä tänään sen miehen tekstiä lukiessa. Oli tarkotus siihen kommentoida, että olikohan ihan oma teksti ja sulle laittaa viestiä, mutta enpä ehtinyt ennen kuin se teksti oli jo kadonnut tuolta facesta. Mutta oli kyllä tosi törkeetä toimintaa ja oon jo aiemmin pitänyt vähän epäilyttävänä tuota miestä, kun on mainostanut noita juttujansa tuolla facessa.

  • Piia Pajunen

   No oli kyllä törkeyden huippu! Mutta tuohonhan se jollekin asiasta huomauttaneelle oli jo kerennyt sanoa, että minä olin kopioinut tekstin hänen omista kirjoituksistaan 😀

 4. miranda

  Aivan törkeetä, suututtaa sun puolesta! :@

  • Piia Pajunen

   Kyllä!!

 5. Ipa

  Siis jumaliste mikä tyyppi 😀 Eihän tää voi jäädä tähän? Ansaitsee tyyppi OIKEESTI jonkun rangaistuksen tästä tai vähintäänkin opetuksen. Toivottavasti keksit jotain! Tsemppii

  • Piia Pajunen

   Näyttää siltä, että karma on hoitanut jo tehtävänsä, ja että tämä kaveri on jo saanut tuntea nahoissaan ja saa tuntea vielä pitkäänkin, kun on oman soppansa keittänyt. Some on tainnut ja taitaa hoitaa tehtävänsä ihan omalla painollaan ilman enempää bensaa liekkeihin.
   Toivottavasti joku plagiointia tai muita kyseenalaisia markkinointikeinoja harkinnut henkilö/taho tajuaa tämän keissin jälkeen vaihtaa taktiikkaansa, sillä viidakkorumpu nähtävästi toimii melko tehokkaasti.

 6. Soffi

  No varmasti käy ärsyttämään, tosi rasittava äijä! Aiemmin tän äijän kommenttia lukiessa tuli itellenikin mieleen, että johan on äijällä pokkaa väittää omaksi tekstikseen, kun kyseinen tyyppi ei kielitaidoillaan paljoa loista 😀 Pakko vielä kehua sun kirjoitustaitoja, tätä blogia on niin mahtava lukea, kun osaat esittää asiat niin selkeesti ja silti viihdyttävällä tavalla! Kiitos siis näistä postauksista! 🙂

  • Piia Pajunen

   Juu ei noilla äidinkielen taidoilla 😀 Ja kiitos paljon kivasta palautteesta! 🙂

 7. Juha

  Sillälailla… Kirjoitus sopiikin jollain tapaa paremmin naisen kirjoittamaksi.. Toki miekkonen on tuntunut profiloituvan lähinnä naisten valmentajaksi, että sikäli sopi tyyliinsä. Kun kerran jää valehtelusta kunnolla kiinni, niin aika helposti alkaa ne kaikki muutkin jutut epäilyttämään…

  • Piia Pajunen

   Sepä se, kun kaveri ei edes ota henkilökohtaisesti vastuuta, vaikka jäi ihan verekseltään kiinni valehtelusta, plagioinnista ja mustamaalaamisesta.

 8. ninna

  En ymmärrä kuka kehtaa ja vielä noinkin vastata, tekisi mieli tietää kuka tällaista tekee. Nykyaikaa valitettavasti, kopioidaan kuvia, musiikkia, taidetta, runoja ja väitetään niitä omaksi. Eikö omaan blogiin saisi jonkinlaisen ”tekstieston” jolla ei voisi kopioida? Toivotaan ettei enää tapahdu.

  • Piia Pajunen

   Noh, kyllähän tällaisesta räikeästi kopioinnista näyttää jäävän tekijä kiinni. Onneksi!

 9. PI

  Et kuitenkaan paljasta tyypin nimeä? 🙂

 10. Janika

  Paljastakaa joku muu se nimi tänne niin Piian ei tarvi ottaa siitä paskaa niskaan. Kiinnostaa kanssa tietää että ketä tulee välttää näissä piireissä..

  • Eve

   Valmentaja Rauli Salmela. Löytyy facesta.

 11. Jorma

  Kyseessä on ”Valmentaja Rauli Salmela”, joka on näköjään ”julkaissut kynänsä jo viimme vuoden puolella”. Ainakin hänen kommentistaan voi niin päätellä!
  Jos tämä kommentti katsotaan asiattomaksi, poistettakoon se.

 12. Mikko

  Noh, sulta vietiin kirjoitus. Minulta ja ystävältäni tv-sarjan tuotanto omiin nimiin ja kässäri kopiotiin viimeistä piirtoa myöten.

  • Piia Pajunen

   Shieeet! Toi vasta on kusinen temppu!! Ei muakaan tässä tämä kirjoituksen ”vieminen” itsessään nypi vaan juurikin tämä ihmisten hävyttömyys ja röyhkeys..

Kommentoi »

Comments are closed