NAM! PARHAAT ELINTARVIKKEET JENKEISSÄ!

parhaat elintarvikkeet jenkeissä
Tänään syvennytään mun lemppariasiaan eli RUOKAAN, ja käsittelyyn pääsevät parhaat elintarvikkeet Jenkeissä! Elintarviketurismi on yksi parhaimmista asioista matkustamisessa, ja kunnon paikalliseen supermarkettiin pystyn aivan helposti uppoutumaan pariksikin tunniksi tutkailemaan valikoimia ja paikallisia tuote-erikoisuuksia. Ruoka on itselleni rakkauden asia, ja kyllähän tietty perus kempparihyllyt pitää suuhun uppoavien tuotteiden lisäksi tutkia, mutta niistä ei sen enempää tällä kertaa. Pari viikkoa sitten postasinkin jo ruokapäiväkirjaa (KLIK) täältä rapakon takaa viikko kisojen jälkeen, mutta tänään tsekkaillaan tämän reissun ylivoimaisia suosikkeja tarkemmin.
Suurimmalle osalle tässä postauksessa esille pahtaville tuotteille toki löytyy Suomesta omat vastikkeet, mutta twistiä yleensä löytyy joko makumaailmoissa, ravintosisällöissä, levikin laajuudessa tai viimeistään hintalappusessa. Osa näistä sapuskoista on myös vienyt sydämmeni ja täyttänyt sekä reissuyksiömme jääkaapin ja allekirjoittaneen vatsan vasta täällä rapakon takana, vaikka lähempääkin olisi voinut tuttavuutta tehdä. Noh, isketään heitetään se lusikka nyt vihdoin sinne soppaan, ja uppoudutaan asian ytimeen. Tässä siis kovimmalla kulutuksella olleet vatsantäyttäjät tältä reissulta!
elintarvikkeet jenkeissä

BBQ PULLED PORK

Parasta valmis-pulled porkia, jota olen koskaan syönyt. Ravintosisältökin yllättävän osuva, ja tätä kun on tällännyt leivän päälle protskun lähteeksi, niin makunautinto on ollut aika 5/5. Aijai. Kuola valuu jo ajatuksesta. Näitä kun sai vielä kampanjatarjouksessa kaksi yhden hinnalla, niin tuli ostettua ehkä muutama purkki. Suomessa kyllä lähtee pulled porkit kylmähyllystä testiin, jos vaan ravintosisällöltään löytyy vähänkään yhtä suopeaa tavaraa kuin tämä. Tätä hyödyntäen taion pitkälle paluulennolle kyllä kunnon eväsleivät tulille. Nam!
valmisvalkuaiset

VALMISVALKUAISET

Kanadan puolella nämä valmisvalkuaiset olivat itseasiassa huomattavasti edullisempia, ja sieltä löytyi huokeaan hintaan myös valmiiksi maustettuja todella maistuvia vaihtoehtoja, joita tuli siellä pistettyä poskeen. Tämä maustamaton versio on myös oikein passeli, ja lopputulos pannulla on kyllä huikea. Ainesosaluettelosta löytyvä ksantaani (luonnosta saatava sakeuttaja) ilmeisesti tekee aika ihmeitä koostumukselle tehden siitä selkeästi kuohkeamman kuin perinteisessä valkuaisessa tai suomalaisissa vastaavissa.

Muuten kyllä olisin erotellut täälläkin manuaalisesti omin pikku kätösini valkuaiset pannulle erikseen, mutta pienellä laskutoimituksella todettiin, että hinnassa ei olisi juurikaan ollut eroa, kun munista sai pulittaa vähän enemmän kuin Suomessa, vaikka shoppailtiinkin paikallisten megamarketissa. Ja onhan tuo nyt kätevä.

maustetut riisikakut

MAUSTETUT RIISIKAKUT

Jenkeissä ja Kanadassa maustettuja riisikakkuja on aika moneen lähtöön, ja vielä sellaisina, joiden ravintoarvoja ei ole pilattu hirveällä kuormalla rasvaa ja sokeria (toki niitäkin löytyy). Näitä on siis popsittu menemään maireassa hymyssä, ja Quacerin voinmakuiset vastaavat olivat myös silkkaa parhautta!

”TÄYS”GUACAMOLET

Aidot guacamolet menee kyllä täällä jenkkien elintarvikkeiden kärkeen niin että hujahtaa. Ainesosaluettelosta löytyy 95% avokadoa, ja loput ovat mausteita, kuten limeä, suolaa, sipulia ja chiliä. Ehtaa tavaraa ja vielä kaiken kukkuraksi niin järkyttävän hyvää. Jos jonkun tuotteen saisin tuoda Suomessakin (kohtuuhintaisena) markettien hyllyille mukanani, niin tämän.

BANANA PEPPERIT

Seitsemän vuotta sitten Floridassa ensimmäistä kertaa käydessäni rakastuin banana peppereihin (myös ylläolevassa kuvassa) korviani myöten, ja nyt vuosien jälkeen olemme taas löytäneet yhteen. Ah. Tietämättömille kerrottakoon, että banana pepperit ovat siis kuin jalopenoja, mutta ei niin tulisia vaan enemmänkin raikkaan kirpsakoita. Tekee ruuasta kuin ruuasta niin paljon parempaa, ja ovat täydellisiä esimerkiksi herkkuleipien päällä välipalalla tai aamupalamunakkaan ohessa. Nam!

Näitäkin löytyy toki mielestäni Suomestakin, mutta en muista mihin hintaan, koska olen totaalisesti unohtanut näiden olemassaolon. Täällä näitä saa kuitenkin kauppojen halpisbrändeiltä ihan pilkkahintaan ja mm. Subwaysta vakiotäytteenä.

0% GREEK YOGHURT

Greek Yoghurt eli toisin sanoen paikallinen rahka. Jenkkiresepteissä ja ruokavaliossa puhuttavalla kreikkalaisella jugurtilla ei siis tarkoiteta mitään proteiiniköyhää sokerijugurttia, vaan täällä se meinaa lähinnä juuri tuota pehmeää rahkaa, joka on oikein passeli protskun lähde. Pieni vivahde ehkä makumaailmassa (valmistajasta riippuen), ja täällä greek yoghurt tuntuu oleva vakiona hieman pehmeämpää ja ei niin hapanta kuin Suomen vastaavat rahkat.

CRYSTAL LIGHTIT

Tein kuluneen kevään aikana varmaan ennätyksen makeutusaineiden (tai oikeastaan light-juomien) kulutuksen minimoinnissa ihan huomaamattani, mutta täällä rapakon takana homma kääntyi vähän toisin päin. Hanasta tuleva vesi on aika kuran makuista, joten sekaan sujahtaa aika usein näitä sokerittomia light-juomajauheita. On muuten oikeasti aika hyvän makuisia kuten olettaa saattaa, mutta Suomessa jatkan taas arkisin ihan perinteisen veden juomista, kun hanasta saa taas hieman omaan makumaailmaani sopivampaa vettä.

LIGHT LIMUT

Limppareitahan täältä saa ihan ilmaiseksi, ja on mistä valita. Ylivoimaista lemppariani eli Ginger Alea on täällä uponnut ja paljon, ja sitä kun täällä saa lightina ja vielä puoli-ilmaiseksi. Diet Dr. Pepper ja Diet Cherry 7up on myös ollut kovaa valuuttaa, ja on hauska ollut maistella uusia makuja. Vähennän taas light-limujen kulutusta Suomessa (koska siihen saa myös upotettua hävyttömästi rahaa), ja täällä olen antanut mennä. Paheensa kullakin. 😉

rasvaton sulatejuusto

0% CHEDDAR-SULATEJUUSTOSIIVUT

Cheddarin maku on yksi ikuisista kestosuosikeistani, ja näitä on siis yllättäen tullut popsittua täällä ollessa. Suomessakin vakiotuotteena itselläni ovat nuo keveämmät sulatejuustosiivut, mutta tuo cheddarin maku sulattaa täällä sydämmeni suorastaan niskalenkkiotteella. Uskaltauduin myös vihdoin kokeilemaan täällä ennakkoluulottomasti aiemman puuropostaukseni kommenttiboksiin (joka on täynnä aikamoista puuropornoa, kiitos teidän! Hah! <3) sujahtaneita suolaisen puuron vinkkejä, ja heitin itse soveltaen puuron päälle fiestamausteen kaverina näitä siivuja. Oli. Muuten. Todella. Hyvää.

Leipääkin on tullut syötyä aika tehokkaasti kunnon kerrosleipiä väsäillen, kun vihdoin löytyi hieman parempia leipävaihtoehtoja valkoisen pullan sijaan ja edes vähän kohtuullisempaan hintaan. Pullaleipää oli koko marketin edusta tarjolla, ja vasta reilu viikon jälkeen löydettiin vihdoin hieman kattavampi leipähylly. Se vain loogisesti oli sijoitettu kaupan perimmäiseen ja hämärimpään nurkkaan täysin erilleen muista tavanomaiseista elintarvikkeista karkki-, sipsi-, viini-, kosmetiikka-, vessapaperi- ja siivoushyllyjen taakse.

elintarvikkeet jenkeissä

KEVYTMANTELIMAITO JA VÄHÄSOKERISET KAURAMUROT

Näitä molempia toki löytyy Suomestakin, mutta vasta täällä niihin olen jotenkin syttynyt. Muroistakin löytyy oikeasti ihan fiksujakin vaihtoehtoja murohyllystä, ja veikkaan, että Suomessa suuntaan myös murohyllyjä nuuhkimaan, kun kauppaan siellä taas pääsen. Lemppari-iltapalakomboni on täällä on ollut maustamaton greek yoghurt, kauramurot ja tuoreet mansikat, ja tätä perinnettä haluan kyllä kotosallakin jatkaa ainakin silloin tällöin.

jäätelö jenkeissä

JÄÄTELÖT <3

Koska kyse on meikäläisestä, ja kaikki meitsiä vähänkään pidempään seuranneet tietävät, että tälle likalle jäätelö maistuu. Jätski ei ole leikin asia, ja kokonaisvaltaisesti onnellinen elämä ilman jäätelöä on vähintäänkin teeskentelyä. Hyllyistähän täältä löytyisi vaikka mitä Halo Topeja ja Artic Zeroja, joissa ravintosisältöä on huomattavasti kevennetty, mutta näiden sijaan olen upottanut lusikkani lähinnä Breyersin Gelatojen eri makuvariaatioihin.

Muitakin brändejä on tullut toki maisteltua ja oikein kivoja uusia tuttavuuksia on löytynyt, mutta nämä paikalliset Ingman Creamy- ja Aino-versiot ovat olleet vertaansa vailla ja sulattaneet sydämeni kylmän kermaisella koostumuksellaan ja makunautinnollaan. Itselläni jäätelöissä ykköskriteereiksi nousevat pehmeän lusikoitava koostumus sekä sopivasti nannaa ja töfföä, ja näistä ovat löytyneet nuo molemmat. Ehdoton ykkönen näistä on ollut Tiramisu ja hyvänä kakkosmakuvarianttina saman puljun Cookie Dough. Voi kyllä! <3

parhaat elintarvikkeet jenkeissä
Nike Pro-urkkatoppi: TÄÄLTÄ* // Adidas-trikoot: TÄÄLTÄ*

Nämä elintarvikkeet jenkeissä olisi siis ihana kotiuttaa Suomeen mukanani, muttei se näytä olevan kovinkaan mahdollista. Plussaa täytyy myös kylmähyllyjen 100% cold brew-kahvipulloille (isot tonkat ja ilman lisättyä sokeria). Kiitos kajahtaa myös Light Ginger Ale-limulle, mutta yhtälailla myös koko limuhyllyn light-varianssien laajalle ja edulliselle skaalalle. Jos hei kärsit keliakiasta tai panostat muuten vain gluteenittomuuten, niin kannattaa matkustaa tänne päin maailmaa. Täällä jopa kasvonaamioissakin ja limsoissa muistutetaan näkyvästi, että tuote on ”gluten free”, hah.
Noh, huomenna lähdetään kohti Suomea, ja kotiin päästyäni isken hampaani ainakin ruisleipään, ruissipseihin, Ingman Creamyn jätskeihin, karjalanpiirakoihin, Pudixiin ja Nix-Nax-patukoihin. Kaupasta kannan kotiin myös hirveän kasan kasviksia, koska Miami Beachilta niitä ei ole raaskinut liioin todellakaan ostaa edes paikallisten edullisimmasta megamarketista. Oijoi, onpas ruoka sitten huikea juttu!

Maistuvaa viikon alkua! Omnom!

Lisää safkahommia: Protskukorneri – Vaihtelua kanalle ja rahkalle!

Edellinen juttuni: Pää hajoaa reissussa – nyt negataan!

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Facebook // Instagram // YouTube
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (27)
 1. minkä merkkisiä kauramuroja oot löytäny suomesta? tänää viimeks seilasin murohyllyn ja en löytäny yhtä ainutta sokeroimatonta tuotetta, mur! ja ihan sikahyvää pulledporkia ja pulled chickeniä on kivikylällä, sellanen sininen 250g purkki. menee heittämällä riisikakkujen kanssa jos ei oo muuta ruokaa saatavilla 🙂 suosittelen tyyppaa!

  1. Piia Pajunen
   26.6.2017, 20:21

   Itseasiassa kauramuroja en ole edes yrittänyt tätä ennen etsiä Suomesta, joten murohyllyjä suuntaan nuuhkimaan heti kotiin päästyäni. Joku muukin itseasiassa juuri avautui mulle, ettei sokerittomia kauramuroja kuulemma Suomesta tahtoisi löytyä, joten en sitten tosissaan tiedä, puuttuuko sieltä sellainen… Höh. Onneksi on kuitenkin maissi- ja riisimuroja sokeroimattomana, jos ei niitä löydy. 🙂
   Ja hei kiitti tosta Pulled pork-vinkistä! Täytyy heti tsekata toi Suomessa! Jes! 😀

  2. Itse olen löytänyt kellogg’sin Toppas -murot. Niitä saa normaalina sokeriversiona, ja sokerittomana. Olen maistanut vain sokeritonta pure-versiota ja hyvää on! Sisältää vain täysjyvävehnää. Niitä myydään ainakin K-citymarketeissa ja K-supermarketeissa 🙂

   1. Piia Pajunen
    26.6.2017, 21:06

    Hei noi kuulostaa kanssa hyvältä! Ah, rakastan näitä kaikkia tuotevinkkejä! Jes, kiitti munkin puolesta! Haluun jo Suomen marketteja tonkimaan 😀

 2. Suomessa kauramuroista suosittelen nallen kaura-vadelmamuroja! Ei ihan täysin sokeritonta ole mutta aaaaaaah nam!

  1. Piia Pajunen
   26.6.2017, 20:23

   Oijoi! Kuulostaa hyvältä! 😀 Ja täysi sokerittomuus ei ole itselläni välttämättömyys, kunhan joku roti sokerissa on pidetty matkassa mukana. Myös osassa tuotteissa voi olla aina luontaista sokeria mukana (esim. tavallisessa maitorahkassapurkissakin on 10g maitosokeria), ja tietty esim. vadelmissa sitä tulee pakostikin. Täytyy siis ehdottomasti tsekata tuo!

Kommentointi suljettu.