Piia Pajunen
Piia Pajunen

NAM! PARHAAT ELINTARVIKKEET JENKEISSÄ!

parhaat elintarvikkeet jenkeissä
Tänään syvennytään mun lemppariasiaan eli RUOKAAN, ja käsittelyyn pääsevät parhaat elintarvikkeet Jenkeissä! Elintarviketurismi on yksi parhaimmista asioista matkustamisessa, ja kunnon paikalliseen supermarkettiin pystyn aivan helposti uppoutumaan pariksikin tunniksi tutkailemaan valikoimia ja paikallisia tuote-erikoisuuksia. Ruoka on itselleni rakkauden asia, ja kyllähän tietty perus kempparihyllyt pitää suuhun uppoavien tuotteiden lisäksi tutkia, mutta niistä ei sen enempää tällä kertaa. Pari viikkoa sitten postasinkin jo ruokapäiväkirjaa (KLIK) täältä rapakon takaa viikko kisojen jälkeen, mutta tänään tsekkaillaan tämän reissun ylivoimaisia suosikkeja tarkemmin.
Suurimmalle osalle tässä postauksessa esille pahtaville tuotteille toki löytyy Suomesta omat vastikkeet, mutta twistiä yleensä löytyy joko makumaailmoissa, ravintosisällöissä, levikin laajuudessa tai viimeistään hintalappusessa. Osa näistä sapuskoista on myös vienyt sydämmeni ja täyttänyt sekä reissuyksiömme jääkaapin ja allekirjoittaneen vatsan vasta täällä rapakon takana, vaikka lähempääkin olisi voinut tuttavuutta tehdä. Noh, isketään heitetään se lusikka nyt vihdoin sinne soppaan, ja uppoudutaan asian ytimeen. Tässä siis kovimmalla kulutuksella olleet vatsantäyttäjät tältä reissulta!
elintarvikkeet jenkeissä

BBQ PULLED PORK

Parasta valmis-pulled porkia, jota olen koskaan syönyt. Ravintosisältökin yllättävän osuva, ja tätä kun on tällännyt leivän päälle protskun lähteeksi, niin makunautinto on ollut aika 5/5. Aijai. Kuola valuu jo ajatuksesta. Näitä kun sai vielä kampanjatarjouksessa kaksi yhden hinnalla, niin tuli ostettua ehkä muutama purkki. Suomessa kyllä lähtee pulled porkit kylmähyllystä testiin, jos vaan ravintosisällöltään löytyy vähänkään yhtä suopeaa tavaraa kuin tämä. Tätä hyödyntäen taion pitkälle paluulennolle kyllä kunnon eväsleivät tulille. Nam!
valmisvalkuaiset

VALMISVALKUAISET

Kanadan puolella nämä valmisvalkuaiset olivat itseasiassa huomattavasti edullisempia, ja sieltä löytyi huokeaan hintaan myös valmiiksi maustettuja todella maistuvia vaihtoehtoja, joita tuli siellä pistettyä poskeen. Tämä maustamaton versio on myös oikein passeli, ja lopputulos pannulla on kyllä huikea. Ainesosaluettelosta löytyvä ksantaani (luonnosta saatava sakeuttaja) ilmeisesti tekee aika ihmeitä koostumukselle tehden siitä selkeästi kuohkeamman kuin perinteisessä valkuaisessa tai suomalaisissa vastaavissa.

Muuten kyllä olisin erotellut täälläkin manuaalisesti omin pikku kätösini valkuaiset pannulle erikseen, mutta pienellä laskutoimituksella todettiin, että hinnassa ei olisi juurikaan ollut eroa, kun munista sai pulittaa vähän enemmän kuin Suomessa, vaikka shoppailtiinkin paikallisten megamarketissa. Ja onhan tuo nyt kätevä.

maustetut riisikakut

MAUSTETUT RIISIKAKUT

Jenkeissä ja Kanadassa maustettuja riisikakkuja on aika moneen lähtöön, ja vielä sellaisina, joiden ravintoarvoja ei ole pilattu hirveällä kuormalla rasvaa ja sokeria (toki niitäkin löytyy). Näitä on siis popsittu menemään maireassa hymyssä, ja Quacerin voinmakuiset vastaavat olivat myös silkkaa parhautta!

”TÄYS”GUACAMOLET

Aidot guacamolet menee kyllä täällä jenkkien elintarvikkeiden kärkeen niin että hujahtaa. Ainesosaluettelosta löytyy 95% avokadoa, ja loput ovat mausteita, kuten limeä, suolaa, sipulia ja chiliä. Ehtaa tavaraa ja vielä kaiken kukkuraksi niin järkyttävän hyvää. Jos jonkun tuotteen saisin tuoda Suomessakin (kohtuuhintaisena) markettien hyllyille mukanani, niin tämän.

BANANA PEPPERIT

Seitsemän vuotta sitten Floridassa ensimmäistä kertaa käydessäni rakastuin banana peppereihin (myös ylläolevassa kuvassa) korviani myöten, ja nyt vuosien jälkeen olemme taas löytäneet yhteen. Ah. Tietämättömille kerrottakoon, että banana pepperit ovat siis kuin jalopenoja, mutta ei niin tulisia vaan enemmänkin raikkaan kirpsakoita. Tekee ruuasta kuin ruuasta niin paljon parempaa, ja ovat täydellisiä esimerkiksi herkkuleipien päällä välipalalla tai aamupalamunakkaan ohessa. Nam!

Näitäkin löytyy toki mielestäni Suomestakin, mutta en muista mihin hintaan, koska olen totaalisesti unohtanut näiden olemassaolon. Täällä näitä saa kuitenkin kauppojen halpisbrändeiltä ihan pilkkahintaan ja mm. Subwaysta vakiotäytteenä.

0% GREEK YOGHURT

Greek Yoghurt eli toisin sanoen paikallinen rahka. Jenkkiresepteissä ja ruokavaliossa puhuttavalla kreikkalaisella jugurtilla ei siis tarkoiteta mitään proteiiniköyhää sokerijugurttia, vaan täällä se meinaa lähinnä juuri tuota pehmeää rahkaa, joka on oikein passeli protskun lähde. Pieni vivahde ehkä makumaailmassa (valmistajasta riippuen), ja täällä greek yoghurt tuntuu oleva vakiona hieman pehmeämpää ja ei niin hapanta kuin Suomen vastaavat rahkat.

CRYSTAL LIGHTIT

Tein kuluneen kevään aikana varmaan ennätyksen makeutusaineiden (tai oikeastaan light-juomien) kulutuksen minimoinnissa ihan huomaamattani, mutta täällä rapakon takana homma kääntyi vähän toisin päin. Hanasta tuleva vesi on aika kuran makuista, joten sekaan sujahtaa aika usein näitä sokerittomia light-juomajauheita. On muuten oikeasti aika hyvän makuisia kuten olettaa saattaa, mutta Suomessa jatkan taas arkisin ihan perinteisen veden juomista, kun hanasta saa taas hieman omaan makumaailmaani sopivampaa vettä.

LIGHT LIMUT

Limppareitahan täältä saa ihan ilmaiseksi, ja on mistä valita. Ylivoimaista lemppariani eli Ginger Alea on täällä uponnut ja paljon, ja sitä kun täällä saa lightina ja vielä puoli-ilmaiseksi. Diet Dr. Pepper ja Diet Cherry 7up on myös ollut kovaa valuuttaa, ja on hauska ollut maistella uusia makuja. Vähennän taas light-limujen kulutusta Suomessa (koska siihen saa myös upotettua hävyttömästi rahaa), ja täällä olen antanut mennä. Paheensa kullakin. 😉

rasvaton sulatejuusto

0% CHEDDAR-SULATEJUUSTOSIIVUT

Cheddarin maku on yksi ikuisista kestosuosikeistani, ja näitä on siis yllättäen tullut popsittua täällä ollessa. Suomessakin vakiotuotteena itselläni ovat nuo keveämmät sulatejuustosiivut, mutta tuo cheddarin maku sulattaa täällä sydämmeni suorastaan niskalenkkiotteella. Uskaltauduin myös vihdoin kokeilemaan täällä ennakkoluulottomasti aiemman puuropostaukseni kommenttiboksiin (joka on täynnä aikamoista puuropornoa, kiitos teidän! Hah! <3) sujahtaneita suolaisen puuron vinkkejä, ja heitin itse soveltaen puuron päälle fiestamausteen kaverina näitä siivuja. Oli. Muuten. Todella. Hyvää.

Leipääkin on tullut syötyä aika tehokkaasti kunnon kerrosleipiä väsäillen, kun vihdoin löytyi hieman parempia leipävaihtoehtoja valkoisen pullan sijaan ja edes vähän kohtuullisempaan hintaan. Pullaleipää oli koko marketin edusta tarjolla, ja vasta reilu viikon jälkeen löydettiin vihdoin hieman kattavampi leipähylly. Se vain loogisesti oli sijoitettu kaupan perimmäiseen ja hämärimpään nurkkaan täysin erilleen muista tavanomaiseista elintarvikkeista karkki-, sipsi-, viini-, kosmetiikka-, vessapaperi- ja siivoushyllyjen taakse.

elintarvikkeet jenkeissä

KEVYTMANTELIMAITO JA VÄHÄSOKERISET KAURAMUROT

Näitä molempia toki löytyy Suomestakin, mutta vasta täällä niihin olen jotenkin syttynyt. Muroistakin löytyy oikeasti ihan fiksujakin vaihtoehtoja murohyllystä, ja veikkaan, että Suomessa suuntaan myös murohyllyjä nuuhkimaan, kun kauppaan siellä taas pääsen. Lemppari-iltapalakomboni on täällä on ollut maustamaton greek yoghurt, kauramurot ja tuoreet mansikat, ja tätä perinnettä haluan kyllä kotosallakin jatkaa ainakin silloin tällöin.

jäätelö jenkeissä

JÄÄTELÖT <3

Koska kyse on meikäläisestä, ja kaikki meitsiä vähänkään pidempään seuranneet tietävät, että tälle likalle jäätelö maistuu. Jätski ei ole leikin asia, ja kokonaisvaltaisesti onnellinen elämä ilman jäätelöä on vähintäänkin teeskentelyä. Hyllyistähän täältä löytyisi vaikka mitä Halo Topeja ja Artic Zeroja, joissa ravintosisältöä on huomattavasti kevennetty, mutta näiden sijaan olen upottanut lusikkani lähinnä Breyersin Gelatojen eri makuvariaatioihin.

Muitakin brändejä on tullut toki maisteltua ja oikein kivoja uusia tuttavuuksia on löytynyt, mutta nämä paikalliset Ingman Creamy- ja Aino-versiot ovat olleet vertaansa vailla ja sulattaneet sydämeni kylmän kermaisella koostumuksellaan ja makunautinnollaan. Itselläni jäätelöissä ykköskriteereiksi nousevat pehmeän lusikoitava koostumus sekä sopivasti nannaa ja töfföä, ja näistä ovat löytyneet nuo molemmat. Ehdoton ykkönen näistä on ollut Tiramisu ja hyvänä kakkosmakuvarianttina saman puljun Cookie Dough. Voi kyllä! <3

parhaat elintarvikkeet jenkeissä
Nike Pro-urkkatoppi: TÄÄLTÄ* // Adidas-trikoot: TÄÄLTÄ*

Nämä elintarvikkeet jenkeissä olisi siis ihana kotiuttaa Suomeen mukanani, muttei se näytä olevan kovinkaan mahdollista. Plussaa täytyy myös kylmähyllyjen 100% cold brew-kahvipulloille (isot tonkat ja ilman lisättyä sokeria). Kiitos kajahtaa myös Light Ginger Ale-limulle, mutta yhtälailla myös koko limuhyllyn light-varianssien laajalle ja edulliselle skaalalle. Jos hei kärsit keliakiasta tai panostat muuten vain gluteenittomuuten, niin kannattaa matkustaa tänne päin maailmaa. Täällä jopa kasvonaamioissakin ja limsoissa muistutetaan näkyvästi, että tuote on ”gluten free”, hah.
Noh, huomenna lähdetään kohti Suomea, ja kotiin päästyäni isken hampaani ainakin ruisleipään, ruissipseihin, Ingman Creamyn jätskeihin, karjalanpiirakoihin, Pudixiin ja Nix-Nax-patukoihin. Kaupasta kannan kotiin myös hirveän kasan kasviksia, koska Miami Beachilta niitä ei ole raaskinut liioin todellakaan ostaa edes paikallisten edullisimmasta megamarketista. Oijoi, onpas ruoka sitten huikea juttu!

Maistuvaa viikon alkua! Omnom!

Lisää safkahommia: Protskukorneri – Vaihtelua kanalle ja rahkalle!

Edellinen juttuni: Pää hajoaa reissussa – nyt negataan!

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Facebook // Instagram // YouTube
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (27)

 1. miltsu

  minkä merkkisiä kauramuroja oot löytäny suomesta? tänää viimeks seilasin murohyllyn ja en löytäny yhtä ainutta sokeroimatonta tuotetta, mur! ja ihan sikahyvää pulledporkia ja pulled chickeniä on kivikylällä, sellanen sininen 250g purkki. menee heittämällä riisikakkujen kanssa jos ei oo muuta ruokaa saatavilla 🙂 suosittelen tyyppaa!

  • Piia Pajunen

   Itseasiassa kauramuroja en ole edes yrittänyt tätä ennen etsiä Suomesta, joten murohyllyjä suuntaan nuuhkimaan heti kotiin päästyäni. Joku muukin itseasiassa juuri avautui mulle, ettei sokerittomia kauramuroja kuulemma Suomesta tahtoisi löytyä, joten en sitten tosissaan tiedä, puuttuuko sieltä sellainen… Höh. Onneksi on kuitenkin maissi- ja riisimuroja sokeroimattomana, jos ei niitä löydy. 🙂
   Ja hei kiitti tosta Pulled pork-vinkistä! Täytyy heti tsekata toi Suomessa! Jes! 😀

  • jeiijj

   Itse olen löytänyt kellogg’sin Toppas -murot. Niitä saa normaalina sokeriversiona, ja sokerittomana. Olen maistanut vain sokeritonta pure-versiota ja hyvää on! Sisältää vain täysjyvävehnää. Niitä myydään ainakin K-citymarketeissa ja K-supermarketeissa 🙂

  • Piia Pajunen

   Hei noi kuulostaa kanssa hyvältä! Ah, rakastan näitä kaikkia tuotevinkkejä! Jes, kiitti munkin puolesta! Haluun jo Suomen marketteja tonkimaan 😀

 2. Hankriste

  Suomessa kauramuroista suosittelen nallen kaura-vadelmamuroja! Ei ihan täysin sokeritonta ole mutta aaaaaaah nam!

  • Piia Pajunen

   Oijoi! Kuulostaa hyvältä! 😀 Ja täysi sokerittomuus ei ole itselläni välttämättömyys, kunhan joku roti sokerissa on pidetty matkassa mukana. Myös osassa tuotteissa voi olla aina luontaista sokeria mukana (esim. tavallisessa maitorahkassapurkissakin on 10g maitosokeria), ja tietty esim. vadelmissa sitä tulee pakostikin. Täytyy siis ehdottomasti tsekata tuo!

 3. Emmi

  Suomestakin löytyy tommosta avokadomössöä valmiina 😉 Meidän kaupassa löytyy heviosaston kylmähyllystä.
  Ja Fagen rasvaton kreikkalainen jugu maistuu ainakin mulle erittäin hyvin!

  • Piia Pajunen

   Mäkin oon joskus noita aitoja guacamoleja Suomestakin bongannut, mutta vielä vähän turhan suolaisen hintaisia mun lompakolle, heh. Tuolla noita sai meinaan halvemmalla kuin avokadoja ja olivat lähes joka kerta jossain ”osta 2 maksa 1”-tarjouksessa, niin kelpasi mussutella menemään 😀 Ja se Fagen kreikkalainen on parasta!

 4. elli

  Kiitos taas kivasta postauksesta! Ruokakauppaturismi ON olennainen osa matkailua ☺️
  Sellai postaustoive kun olet päässyt kotiin ja kiinni rutiineihin, että tekisit videopostauksen päivän ruoista. Eve (Eevsku) teki sellaisen, ja se oli tosi havainnollinen esitys siitä miten urheilija syö. Olisi tosi mielenkiintoista nähdä Sinulta saman tyyppinen ☺️

  • Piia Pajunen

   Näin on näppylät, ja matkustaminen ilman ruokakaupoissa nyhväämistä on teeskentelyä ilonpitoa, haha 😀 Ja hei tollainen video on kyllä ehdottomasti tulossa jossain vaiheessa, vaikka toki ruokapäiväkirjoja on tullut blogipostausten muodossa multa jo useempia. Videoista kuitenkin saa usein vähän enemmän irti, niin pistetään tässä jossain vaiheessa vielä tulille! 😉

 5. Maikki

  Moikka Supermimmi! Ootko muuten ihan täällä koto-Suomessa maistanut Lidlin tiramisu-jäätelöä? Juuri tuollainen ovaalin mallien rasia. Jos et ole tee se heti kun voit sillä sen pehmeämpää ja täyteläisempää jäätelöä ei ole ja se maku 💖💖💖 parasta jäätelöä evö!!! Ihania kesäpäiviä teille 💗

  • Piia Pajunen

   Shieeetttt!! Tota on pakko kyllä kotiuttaa seuraavalla Lidlin kauppareissulla, ja joku mulle tota snäppissäkin kerkes jo kehaista. Kiitos osuvasta vinkistä, ja pakkohan tota on ainakin testikierrokselle ottaa! Nam!!

 6. yvonne

  Elovenan kauramuroille kans peukku! 🙂

  • Piia Pajunen

   Heiii tänks! Pitääpä nuuhkia noita kauppareissulla! 🙂

 7. Roosa

  Suomesta saa AXA:n Havre krisp kauramuroja, jotka on sokeroimattomia! Ihan sikke hyviä 🙂

  • Piia Pajunen

   Oon ihan nevahöörd näistä, mutta pitää ehdottomasti tutkailla murohyllystä näitä! Tänks!

 8. Sini

  Ah tuo guacamole voisi rantautua tänne pohjolaankin, kuulostaa niin hyvältä!! Nää sun ruokaan liittyvät postaukset on kyllä ihan lemppareita, saa omaankin ruokavalioon rutkasti inspistä! 🙂
  Ehkä hieman tyhmä kysymys, mutta miksi possu jätetään proteiininlähteenä usein unholaan? Tuntuu, että monet suosittelevat vain sitä ainaista kanaa ja kalaa. Johtuuko se possun rasvapitoisuudesta vai mikä juju tässä on takana? 😀 Löysin nimittäin kaupan kylmähyllyltä todella herkullisen pulled porkin (merkkiä Kivikylä, vinkvink!), rasvaa näyttäisi olevan 9.1g/100g, joka ei vissiin ihan liikaa ole, vai…? 😀
  Ihanaa kesän jatkoa!

  • Piia Pajunen

   Todellakin sais guacamolet pamahtaa tännekin oikein tehoiskuna! Ja en itseasiassa tiedä tota possuasiaa, mutta veikkaisin sen johtuvan siitä rasvasta. Toki kevytjauhelihassakin on usein enemmän rasvaa kuin possunfileissä, ja itsellä ainakin on aina mennyt possua ruuilla siinä missä muitakin lihoja. 🙂 Ja tuosta Kivikylän pulled porkista on mulle moni muukin jo vinkannut, eli tuo on aivan pakko testata, ja rasvaprosenttikin mielestäni aivan kohtuullinen 😉
   Huippua kesän jatkoa sinnekin! 🙂

 9. FloridaFinn

  Jospa ensi kerralla tulisit meille kylaan niin laittaisimme sinule hyvaa pulled porkia. Ei voi niin sitten millaan lailla verrata mihinkaan kaupasta ostettuun tuotteeseen.

 10. FloridaFinn

  Tuo Breyerin Tiramisu Gelato (ei siis ole jaateloa) on ihan mukiinmenevaa vaan maistoitko Publixin store brand Chocolate Trinity tai Cappuccino Fudge Blitz -jaateloita? tai suunnilleen 30 muuta makua? Ei voi edes samana paivana puhua.

  • Piia Pajunen

   Gelato on mulle ihan riittävän lähellä jäätelöä, mutta tietty toki astetta parempaa, nam 😀 En kerennyt noita maistella, mutta sielä oli kyllä pirun hyvän näköisiä jätskejä niin paljon, että melkein iski valinnan vaikeus. 😀

 11. Silja

  Moikka Piia!
  Asiani ei varsinaisesti koske tätä postausta, mutta on muuten kyllä hyvin ajankohtainen. Sivusit asiaa jo kyllä hieman postauksessa ”miten saada kesäsätä ilo irti treeneissä ja ravinnossa?”, mutta toivoisin vastauksia vielä muutamaan kysymykseen.
  Miten siis ylläpitää lihasmassaa monen viikon ajan käymättä lainkaan kuntosalilla? Jalat on helppo treenata mäki/loikkatreenillä yms, mutta yläkropan lihaksiston treenaamiseen ilman kuntosalia tai muitakaan treenipaikkoja kaipaisin vinkkejä. Olen lähdössä 2-3 viikoksi Norjaan vaeltamaan ja loppukesän mökkireissuilla tulee olemaan varmasti samoja ongelmia, kun kuntosalille ei pääse millään.
  Kuinka nopeasti muuten lihasmassa alkaa hajota/pienentyä jos se ei saa tarpeeksi suurta ärsykettä? Tai onko siihen jonkinlainen aikaraja tms, milloin ”lepoviikot” pitkittyvät liikaa? Pitääkö tälläisessä tilanteessa kuitenkin jatkaa syömistä normaaliin tapaan vaikka kuntosalitreeni jäisikin vähemmälle?
  Kiitos superisti jos jaksat vastailla joko postauksen muodossa tai kommentilla!

  • Piia Pajunen

   Moikka! En todellakaan usko, että pitkällä aikajänteellä yksi 2-3 viikon treenitauko tekee hallaa kehitykselle. Itselläkin on noita tullut otettua moniakin tässä vuosien varrella loukkaantumisten tai sairastumisten varrella, ja muutama vuosi taaksepäin olin jossain sairastelukierteessä, ja 2-3 viikon treenitauot toisensa perään olivat mulle arkea. Vuoteen tuli siis 16 treenaamatonta viikkoa, mutta kerkesin kehittyä silti ihan huomattavasti ja sinä vuonna nappasin kansainvälisen overall-voiton myötä ammattilaiskortinkin.
   En siis usko, että 2-3 viikkoa ilman salia tekee lainkaan huonoa, vaan voi olla jopa ihan passeli freesausjakso kropalle. Ja suosittelen syömään normaaliin tapaan, sillä ruokien vähentäminen vain lisää katabolian riskiä ja heikentää palautumista, ja varsinkin tuo vaellus on jo itsestään ihan järjettömän kuluttavaa. Itse syön aina samat ruuat, vaikka olisin ollut 8 viikkoa täydessä levossa mykoplasman takia, eikä hallaa tapahtunut vaan päin vastoin. Suosittelen sulle ottamaan siis reissusta kaiken mahdollisen irti, ja olemaan stressaamatta salitauosta. Jos sieltä jotain lähtee sulamaankin, niin lihasmuisti on ihmisellä ihan älytön, ja se on hetkessä rempaistu takaisin ja vielä korkojen kera 😉

 12. Kalevi

  B&J on tullut nää TOPPED jäätelöt
  Normi B&J ei uppoo mut noi toimii!Ruokapostauksia on aina kiva lukea.

  • Piia Pajunen

   Oiii, pitääpä tsekata! Normi BenkkuJenkku ei ole munkaan paras ystävä, mutta pitääpä noita kurkata! 😉

 13. Johanna

  Hei tuli tästä mieleen, et ootko tehnyt postausta miamin shoppailusta siis vaate ym puolesta? Ollaan lähdössä reilun viikon päästä sinne 2vko porukalla ja olis kiva kuulla , shop ja turistikohteista.

  • Piia Pajunen

   En ole näistä tehnyt omaa postausta, mutta shoppailuhommiin suosittelen ihan ekana Sawgrass millsiä, joka on ihan megaiso outlet mall, jonne saa varmasti uppoamaan koko päivän, ja se on toki muutenkin vähän kauempana, mutta bussikuljetuksilla ja Uberilla sinne pääsi ihan kohtuu hinnalla. Myös Dolphin mall oli todella jees! 🙂
   Huikeaa Miamin reissua sinne!

Kommentoi »

Comments are closed