Piia Pajunen
Piia Pajunen

OUDOT RUOKAAN LIITTYVÄT TAPANI


Mitäh?! Sanoiko joku ruokaa? Ruoka on tälle likalle melko pyhä asia, ja sehän maistuu suoraan sanottuna enemmän kuin hyvin. Tietyt ruokaan ja syömiseen liittyvät tavat, toteutukset ja rituaalit tuntuvat kuitenkin herättävän ympärillä pörräävissä ihmisissä välillä suurtakin hilpeyttä, vaikka omasta mielestäni ne nyt sattuvat vain olemaan ihan tavallisia tapoja toimia. Mistäs sitten kiikastaa? Hypätäänpä astian äärelle!

OUDOT RUOKAAN LIITTYVÄT TAPANI

Yksi taivaallisimmista ruokaan liittyvistä kombo-oivalluksista oli tänä kesänä cheddarpuuro. Suolainen puurohan on ihan oikea ”ruokalaji”, vaikka monet sitä pelkän ajatuksen tasolla karsastavatkin.
Kaupan erilaiset valmispuurot ovat ihan ykkösiä, ja ne kuuluu ehdottomasti syödä kylmänä.
Treenin jälkeen on ihan parasta vetäistä huiviin perinteinen maksalaatikko kaupan valmisruokahyllyltä. Tämäkin ehdottomasti kylmänä, ja pilalle menee tämä makunautinto, jos sen lämmittää.
Tykkään pureskella omega3-kapselit. Nam!
Parsakaali on musta oikeasti hyvää raakana. Mies myös väittää, että parsakaalin varren syöminen ei ole normaalia, mutta olen tästä visusti eri mieltä.
Tykkään joko kasata tarjottimellisen pullolleen erilaisia ruokakomponentteja tai vaihtoehtoisesti tehdä ison satsin ”mössöruokaa”, eli kaikki kasvikset, liha ja muut ainesosat vain pannulla tai padassa sekaisin. Volyymi on voimaa!

Maistan lähes aina kaikkea mitä mieheni syö, vaikka tietäisinkin miltä se maistuu. Jumpalle tämä on jo normi settiä, ja yleensä meitsille on jo suupalat ojossa automaattisesti ilman kysymistä.
Syön varmaan puolet päivän aterioista olkkarin sohvalta käsin. Etenkin päivällinen ja iltapala sujahtavat lähes aina huiviin sohvan uumenista hyvän TV-sarjan äärellä. Parasta!
Monet minua vähän ällöttävät ruuat ja ainesosat nimenomaan himottavat maistamaan. Moni asia on mielestäni niin pahaa tai ällöä, että ne ovat siksi juuri niin houkuttelevia, koukuttavia ja järkyttävän hyviä! Esimerkiksi etanat, monet merenelävät ja erikoiset voimakkaat juustot menevät itselläni tähän kastiin.
Omistan maailman herkimmän suun, ja mulla kestää aina ikuisuus jäähdytellä kuumat kahvit, keitot ja puurot. Plah. Monesti poltankin suuni näissä, sillä en vain malttaisi vesikielellä odottaa ja tuijottaa edessä häämöttävää saalista.
Maustamaton jugurtti on mielestäni ihan ykköstä leivän päällä.

Herbamare-yrttisuolaa sujahtaa lähes kaikkeen. Niin. Hyvää.
Olen ihan järkyttävä litrahuuli. Voin huitaista litran melkein mitä tahansa nestettä naamariin alta aikayksikön ilman, että edes itse aina tajuan sitä. Joudun oikeasti pinnistelemään juomisten kanssa, etten kiskaisi niitä suorilta käsin huiviin. Onneksi en ole nykyään kovin alkoholiin menevä ihminen, heh. 😀
Isot safkamäärätkin hujahtavat kuin huomaamatta huiviin. Välillä pitää jopa vähän jarrutella, kun tuntuu, että tarjottimellinen tavaraa katoaa naamariin kolmessa minuutissa.
Keitän riisin aina tahallaan ylikypsäksi. Rakastan sellaista oikein tahmaista ja mössömäistä jasminriisiä. Nam!
Kykenen syömään kasapäin melkein mitä vaan ”tasaista ja kuivaa”. Ihan normikeissi onkin vetää yksi täysikokoinen ruokalautanen kukkuralleen pelkkää keitettyä perunaa, ja huitaista ääntä kohti (liha ja kasvikset eri lautaselle, kun eivät mahdu samalle). Tämä valtaisa peruna-annos kerää joka ikinen kerta ympärilleen suorastaan järkyttyneitä katseita tai huutonaurua.
Voin myös syödä pussillisen vaaleaa leipää kerralla ja kuivana ilman mitään levitettä tai täytettä. Tää on ihan pala kakkua!

Vähän kevyemmän pyttipannun ohje löytyy TÄÄLTÄ*

Tämmöisiä sapuskaan liittyviä erikoisominaisuuksia löytyi tältä likalta, heh! Löytyykö muilta samoja vikoja, vai tuleeko teille mieleen omia outouksia, joita muut taivastelevat tai ihmettelevät hörönaurua pidätellen? 😀

Maistuvaa tiistaita ja terkkuja Vegasista! Pus!

Kurkkaa myös: Helpot kikat paremman makuiseen ruokaan

Edellinen juttuni: Myyttejä ja harhaluuloja treenistä

♥ SEURAA MINUA ♥
Bloglovin // Blogit.fi // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (52)

  1. Niina

    Mun outouksiin taitaa kuulua kylmien nakkien dippaaminen banaanijugurttiin. NAM! Ja juustoviipaleeseen kääritty punajuurisalaatti 😀

    • Piia Pajunen

      Hahahahahah! Nyt vedit kyllä kovan ton nakkijugurttikombon kanssa! 😀 Ei siis sillä, etteikö vois toimia, mutta kysymys herää, että miten tuollaisen kombon testaamiseen on koskaan päästy? 😀 😀 😀

    • pejpe

      APUA!! Kylmien nakkien dippaaminen banaanijugurttiin oli mun jokapäiväistä lempparia pienempänä!! :’D Terveellisiin aineksiin siirtymällä jäi sekä nakit että sokerijugurtit pois, mut herranjestas olihan toi nyt ihan superia!
      Nykyään näitä outoja tapoja ovat suolaiset puurot, esim tonnikala kaurapuurolla, ihan kuin risottoa söisi 😀
      Kylmä maksalaatikko on kans ihanaa. Se kuuluu vähän samaan kastiin kuin tuo eka, eli en mielellään söisi eineksiä, mutta koiralleni ostan usein sen vuoksi, että aina voi lusikallisen maistaa itse :’D

    • Piia Pajunen

      Siis miten teitä on mun blogin lukijakunnassa edes kaksi, jotka dippaa nakkeja banaanijugurttiin?!? 😀 😀 Ja miten te olette edes oikeesti päätynyt testaamaan tätä AHAHAHAHHAHA!

  2. Katariina

    Parsakaali raakana! Ja varret nimenomaan on paras osuus!

    • Piia Pajunen

      Jes! Nimenomaan!! 😀

  3. Ninna

    Kiva taas vaihteeksi viihdyttävä postaus jolloin saa sustakin uutta tietoa. Samaistun moneen:
    Suolainen puuro on oikeasti hyvää kun makeasta en muuten välitä. Miksi puuroon liitetään aina marjat, hillo, sokeri ym? Tanskassahan on puuroravintolakin, Suomeen myös kiitos! vai mitä? Herkkusieni, kesäkurpitsa, pinaatti kombo toimii loistavasti. Olenpahan kaalikääryleisiinkin laittanut riisin sijasta kaurapuuroa, miksi ei?
    Kaupan riisipuuro ehdottomasti kylmänä. Muista ei kokemusta.
    Maksalaatikko oli lapsuuden lemppari ilman rusinoita. miten sulla? sekin kylmänä, eikä mitään hilloa.
    Yksi taivaallisimmista ruokaan liittyvistä kombo-oivalluksista oli tänä kesänä cheddarpuuro. Suolainen puurohan on ihan oikea ”ruokalaji”, vaikka monet sitä pelkän ajatuksen tasolla karsastavatkin.
    Parsakaali on hyvää kaikissa muodoissa paitsi ylikypsennettynä yäk.
    Jogurtti leivän päällä toimii.
    Näihin en samaistu:Tykkään pureskella omega3-kapselit. Nam!
    Suosin mindfulnes syömistä ei mitään muuta kun syödä kaikilla aisteilla. Ei tule syötyä ”liikaa”
    Herbamare-yrttisuolaa en tykkää.
    Kykenen syömään kasapäin melkein mitä vaan ”tasaista ja kuivaa” ja vaalea leipä pussillinen.
    Omat ”oudot” tapani on ehkä että pellavansiemenöljy on oikeasti hyvää. usein keitän puuron teehen(vaniljatee tai roobois nam)katson kelloa aina kun aloitan ja lopetan syömisen, inhoan isoja lusikoita ja usein kääräisen omenalohkon salaatinlehden ympärille.

    • Piia Pajunen

      Siis tuo teehen puuron keittäminen kuulostaa ihan sairaan mielenkiintoiselta, ja voisin kyllä joskus innostua tuota testaamaan, heh! Ja itsekin syön aina pienellä lusikalla safkat, mikäli mahdollista, koska tällainen hotkija kun olen, niin saa edes vähän hillittyä itseäni. 😀
      Ja hei Tampereella on ainakin yksi tai parikin puurobaaria! 😉

  4. Karoliina

    Retkileivät on mun herkku. Saatan tehä retkileivän vaikka illalla valamiiksi kaikilla täytteillä, pöydälle vaan oottelleen tiiviiseen pakkaukseen yön yli aamuun tai välipalaksi. Se ku kaikki on huoneen lämpöstä, juusto ja kurkku litsahtaa välliin.. Oh my.. Taijanpa lähtä eväsleipä hommiin 😆

    • Piia Pajunen

      Hahahah! Hyiii mä taas vihaan sitä ”lähmääntynyt kurkku vasten juustoa” komboa 😀 😀 😀 Mut tässä taas näkee, että makuasioista ei voi kiistellä, ja varsinkin safkailun puolelta näitä jengillä löytyy! 😀

  5. Hanna

    Olipas kiva postaus! 😀 Itellä kanssa raaka parsakaali varsineen, nam, ihan perussettiä! Samoin noi valtaisat ruoka-annokset sujahtaa napaan vähän turhan äkkiä🙈 Sillä saa kyllä katseilta kun tämmönen pikkunen vetäsee kukkurallisen sapuskaa naamariin ennen muiden puputtajien edes aloittamista..:DD

    • Piia Pajunen

      Jes sielunkumppani! Se on kyllä ihmisille joka kerta ihmetyksen paikka, kun jäätävä hevosannos katoaa silmänräpäyksessä, kun isot miehet vasta kuorii toista perunaansa. 😀

  6. Iida

    Raaka parsakaali ja varret, nam! Mun outo ja muiden kulmakarvoja nostattava tapa on syödä iltapalana valtava määrä riisikakkuja, joiden päälle on lastattu valtava määrä erilaisia täytteitä, mitä ikinä jääkaapista löytyy: leikkelettä, tuorejuustoa, lohta, salaattia, kesäkurpitsaa, porkkanaa jne. Ja kaikki koottuna valtavaksi pyramidiksi lautaselle niin että sen kuljettaminen ruokapaikalle on yhtä tasapainoilua. Ja tämä on jokailtaista 😂😂😂 tykkään myös käyttää lähes kaiken mikron kautta: leikkeleet, kylmäsavulohen, leivän…

    • Piia Pajunen

      Siis vitsit mä teen välillä tota samaa riisikakkujen kanssa!! 😀 Itse vaan yleensä teen niin, että kasaan lautaselle/tarjottimelle valmiiksi viipaleina kurkkua, sipulia, paprikaa, salaattia, tomaattia, juustoa, leikkelettä, suolakurkkua tms. ja kokoon niitä sohvalla Netflixin pyöriessä yksitellen. Ja nimenomaan noita on kanssa ihan järkyttävä kasa 😀

  7. Satu

    Mulla ei taida olla mitään kovin omituisia tapoja – paitsi aika monen mielestä muinaisjäänne-Weetabixit. Joku ihmettelikin, että eikös noita ollut olemassa jo joskus 70-luvulla. 😀 Mun päiväni ei vaan käynnisty ilman niitä.
    Pääasiallinen syyni kommentointiin oli kumminkin se, että halusin kiittää sinua ihan mahtavasta blogistasi ja ihailtavan terveestä asenteestasi ruokaa kohtaa. Kävin eilen juuri ravitsemusterapeutilla liian vähäisen syömisen ja erinäisten syömiseen liittyvien ongelmien takia, ja toivon kovasti, että voisin omaksua sinulta hieman terveempää asennetta.
    Olet helmi! <3 Tai sanoisinko: tyttö, sinä olet tähti. 🙂

    • Piia Pajunen

      Ei vitsit kiitos aivan ihanasta kommentista! Pus! <3 Ihan älyttömästi tsemiä sulle safkailun pariin ja ajatusmaailman työstämiseen terveempään suuntaan. Pikkuhiljaa hyvä tulee. <3
      Ja hei! Weetabixit on jostain syystä pamahtanut mun "himotuimmat"-listalle tässä viime aikoina, ja odotan kyllä, että Suomeen päästyäni pääsen niitä lappaamaan lautaselle jugurtin ja marjojen kanssa! Aijjettä tulee ihan lapsuus mieleen, kun niitä tuli silloin popsittua 🙂

  8. Veera

    Tunnistin itestäni ton et purasen itsekkin aina omega3-kapselit, koska ne on aina maistunu hyvältä jostain syystä 😂 Oon myös syönyt tomaattipyrettä suoraan purkista ja se on herättäny ihmetystä 🤔

    • Piia Pajunen

      Tomaattipyre on kyllä aika tiukkaa tavaraa, mutta toisaalta… miksipä ei! 😀 Ja ne omegat pureskeltuna nimenomaan maistuu hyvältä! 😀

  9. Jenna

    Haha, en samaistunut oikein mihinkään, vaikka itselläkin niitä outoja tapoja on. 😀 Maksalaatikko on ihan parasta, mutta rusinat kuuluu siihen ehdottomasti. Verilättyihin kuuluu puolukat. Rössypottu on myös hyvää.
    Niihin oudoimpiin kuuluu:
    – Hapankorppu ja siihen päälle mansikkasoppaa
    – Leivän päälle savustettua lohta ja tuoreita mansikoita
    – Suklaata silleen että siihen ympärille käärii juustoa

    • Piia Pajunen

      Mä oon kyllä taas rusinattoman maksalaatikon kannattaja, eli ikuisuustaisto! 😀 Siis tuo leipä-savulohi-mansikka-kombo kuulostaa mun korvaan itseasiassa aika kovalta, mutta toi hapankorppu-mansikkasoppa ja juustosuklaa ei ainakaan ajatuksen tasolla ihan mulle natsais, haha! 😀

  10. Kaisa

    Riisi ylikypsäksi kiitos! Ja oliiveja voisin syödä ihan helposti koko purkillisen yhteen putkeen! Ja katkarapuja jäisinä!

    • Piia Pajunen

      Nyt muuten osui oliivimonsteriominaisuus myös muhun! Pienenä vedettiin aina frendin kanssa kilpaa oliivipurkit huiviin, ja esim. EM-kisojen 2013 jälkeen sain kyllä takahuoneessa kettuilua osakseni, kun lavalta tullessani avasin oliivipurkin sekä aloin jyystämään brutaalisti salamitankoa. 😀

  11. Linda

    Lapsena tuli vedettyä siitä keltaisesta pikkupullosta sitruunamehutiivistettä ja Halvan salmiakkiruutuja samaan aikaan… Ah mikä makuyhdistelmä 😀

    • Piia Pajunen

      Hahah! Kunnon sitruunasalmiakki-lifehack! Alkoipa muuten tekeen salmiakkia mieli… mmmm……

  12. Oona S.

    Itellä ei oo mitään kovin outoja, mutta kaverit aina naureskelee että mun ruoka-annos näyttää joko oksennukselta tai kerran pureskellulta. Esim puuro mehukeitolla ja alpro go on jogurtilla = parasta! Mehukeitto pohjalle puuro päälle ja alpro ”koristeeksi”, sitte vaa lusikkaan aina kaikkea.
    Ketsuppia broilerleikkeen väliin on kans kova ! Mutta varmastiki aika basic 😀
    Ennen kun söin vielä juustoa, niin sitä saattoi laittaa ihan mihin vaan! Oikeasti, mihin vaan. Omenan ympärille, keiton sekaan, kurkun ympärille, ketsupilla, mehukeiton sekaan.. literally melkein mihin vaan.
    Mun pahe oli myös todella pitkään kaakao, mutta naama ei kestänyt sitä kaakaon juontia mitä harrastin. Mutta mun kaakao siis koostui 4-5dl vettä ja 2 tl tummaa kaakaojauhetta NAM
    Kuulun myös tuohon että pystyn juomaan isoja määriä kerralla. Oli kyseessä, vesi ,kahvi, colazero tai joku muu niin juon mukin, pullon tai lasillisen hetkessä.
    Hauska postaus! Usein sitä ei ite ees tajua että omassa ruokailussa olis jotain outoa, ennen kuin joku siitä huomauttaa koska ne tuntuu itestä ihan normaaleilta jutuilta 😀

    • Piia Pajunen

      Siis niinhän se menee, että muut ihmiset tekevät omista asioista outoa. Niin kauan kauan, kun omia häiriintyneitä mussuttelutapojaan harrastaa kaikessa hiljaisuudessa neljän seinän sisällä, niin ihan tavallisia ne ovat, ennen kuin joku sut bongaa julkisesti omiaan harrastelemasta, hahah! 😀 Mutta juustoa keiton ja mehukeiton sekaan, hahahah huikea! Mut ei sillä, juusto on kyllä hyvää <3

  13. ansu

    Puuro tonnikalalla, kun ei jaksa tai ehdi valmistamaan riisia.. niin ja ketsuppia paalle!!
    Ketsuppia jokapaikkaan. Siis jokapaikkaan. Esim. siihen tonnikalaan.
    Pakastimesta suoraan babyporkkanoita lautasella ja niiden dippaus ketsuppiin. Tai rahkajogurtti/ketsuppisekoitukseen.

    • Piia Pajunen

      Tonnikalapuuro voi muuten oikeasti olla ihan todella kova! Taidan pistää testiin tuon cheddarpuuron jatkumoksi! 😀

  14. Nina

    Itse tykkään sotkea kaurapuuroon mehukeittoa tai funlightia, raejustoa/kreikkalaista jugurttia ja maapähkinävoita. Hyvää! 😀 Näyttää koiranruualta, mutta maku on bueno.
    Maapähkinävoi taipuu muutenkin moneen, esim rahkaan (johon olen ensin sekoitellut funlightia ja ehkä kardemummaa… :D) ja riisikakkujen päälle.
    Sitten ykkösherkku, jos roskaruokaa syö eli ranskisten dippaaminen jäätelössä (mielellään kinuskikastiketta omaavassa). Niiiin hyvää!
    Mukulana meni myös keitetty makaroni ainoana lisukkeenaan voi. Uudelleenlämmitettynä makaroni maistui vielä paremmalta, kun juuri keitettynä.
    Kyllä sitä kaikenmoista kummaa ihminen näköjään syö, heh! 😀

    • Piia Pajunen

      Siis mulla on pari frendiä, jotka harrastavat mäkkärissä tuota ranskiksien uittamista kinuski-Sundayssa, enkä ole sitä koskaan tajunnut, hahah 😀 Mutta maapähkinävoi sopii munkin mielestä oikeesti kaikkeen, eikä sitä voi olla liikaa! 😀

  15. N

    Pakasteparsakaali mikrossa lämmitettynä niin kauan, että ne on osittain vähän palanut, hyviä! Ketsuppia laitan oikeastaan mihin ruokaan tahansa, yleensä kanan/riisin ja tonnikalan/riisin kanssa. Tykkään syödä kaikki ruuat joko kylmänä tai sitten ihan vähän lämmitettynä, paljon parempaa kuin lämpöset ruuat. 😀 Vaikka pieni kokonen olenkin, mulla on paha tapa syödä aina tosi nopeasti, isotkin annokset. 😀

    • Piia Pajunen

      Hahaha! Palanutta pakasteparsaa…. 😀 😀 Mullekin kyllä safka maistuu myös kylmänä oikein hyvin, ja varsinkin tuo tahmaiseksi keitetty jasminriisi on i-ha-naa kylmänä broitskun kanssa! 😀

  16. KatriH

    No nyt meni oudoks! 🙂 Itellä ei juuri mitään outoja makumieltymyksiä, perhe ihmettelee lähinnä raejuustoa puurossa mutta kun näitä kommentteja ja Pian tekstiä lukee niin oho ;D Teehen keitetty puuro!!!! Whhaaatt!!! 🙂 🙂 Ja toi omegojen pureskelu.. auts! 🙂

    • Piia Pajunen

      Tämä kommenttikenttä on kyllä täyttä kultaa! Oon repeilly ihan kympillä näitä lukiessani.. hahahah 😀

  17. Selena

    Mäkin rakastan ylikypsää jasminriisiä!! Nam!

    • Piia Pajunen

      Aaah, se on parasta! <3

  18. Noora

    Tahmainen ja mössö jasminriisi – ehdottomasti parasta ikinä! 👌😂

    • Piia Pajunen

      No äläpä muuta virko!!

  19. Iida

    Apua pystyn samaistumaan melkein jokaiseen 😂😂 jotenkin helpottavaa kuulla että en oo ainoo. Tota Cheddar puuroa en oo kyllä kokeillut , mutta kuulostaa hyvältä : o olisko siihen jotain reseptiä ?
    PS. Sulla on mahtava blogi ja oot itsekin ihanan oloinen tyyppi 😘

    • Piia Pajunen

      Jes sielunkumppani! Cheddarpuuroon heitin sekaan jotain fiestagrillimaustetta, ja levitin valmiin puuron laakealla lautaselle ja heittelin pinnalle cheddarsulatejuustosiivuja. Nannaa!
      Ja valtava kiitos sulle ihanasta kommentista, pus! <3

  20. Joy

    Hapankorppu voilla ja ketsupilla. Vaalean leivän päälle banaani siivuiksi, päälle Edamia ja mikrotus kunnes juusto sulaa. Näitä vetäny jo lapsesta asti. Kaurapuuro ja rahka/jogurtti sekaisin taitaa olla jo perussettiä. Pikakahvi ja diihen lorsus kookosrasvaa.

    • Piia Pajunen

      Siis toi banskujuustoleipä! Vitsi miten kuulostaa oikeesti hyvältä! Täytyy oikeasti joskus testata! 😀

  21. Tuuulinen

    Pienempänä en tienny mitään yhtä hyvää, kun pippurileivät! Ei tää niin oudolta ehkä kuulosta, mutta mikrossa lämmitetyn pope-leivän päälle ketsuppia ja reiluati pippuria! Ai että! Toinen, mikä on sukulaisia ihmetellyt on se, etten ikinä lämmitä tortillalättyäni. Hauska postaus! Jotain mitä syön päivässä -postausta kaipaan taas – ne on niin mielenkiintosia! 😀

    • Piia Pajunen

      Uh! Toi pippurileipä oikeesti kuulostaa ihan mukiinmenevältä! Ruokapäiväkirjoja ja vastaavia on kyllä varmasti on tulossa piahkoin blogin puolelle, kun kisaprepin saan nyt purkkiin ja pääsee popsimaan vähän enemmän ruokaa ja laajemmin vaihtoehdoin! Omnom! 😉

  22. Iiris

    Hih, olipas hauska lukea, että jollain toisellakin on samantapaisia ruokaan liittyviä tapoja kuin itselläkin. Kiitos siis esiintulosta! ;D
    Itsekin tykkään mm. syödä monet mössöruoat (valmispuurot ja -pöperöt) kylminä, eikä suolaiseksi tuunattu kaurapuuro ole ongelma (avokadoa ja viinietikkaa vaan kyytiin!). Itse en ole kovin herkkä suustani, mutta litra tolkulla nestettä voi hujahtaa varsin nopeaan ilman ongelmia. Välillä on hiukan kiusallistua istua kumppanin kanssa teelle, kun minä olen jo juonut oman kupposeni, kun toinen vasta aloittelee omaansa (hupsis). Onneksi meillä on litran vetoinen teekannu, niin minulle riittääkin siitä ne santsikupit sitten. Ja sekös poikaystävääni sitten naurattaa, kun mahastani kuuluu hervoton hölskyntä smoothie- tai teeämpärillisen hörppäämisen jälkeen, jos lähdetään liikenteeseen.

    • Piia Pajunen

      Nonni löytyyhän täältä enemmänkin sielunkumppaneita! Kahvinjuonnissa mä olen se jäätävän hidas herkän suun vuoksi, mutta juopa kaverin kanssa puoliksi 1,5l limupullo, kun kaveri kerkee juoda siitä yhden lasin ja itse vedät viimeisiä tippoja ennen kuin edes itse tajuat asiaa. 😀 Meillä siis pienimmät lasit onkin 0,33 (nekin liian pieniä), kun muuten saisi pikkulaseja olla koko ajan täyttämässä. 😀

  23. Kas

    Kerran (onneksi vain kerran) oli pakko laittaa munakkaaseen hilloa sekaan, koska se oli hyvää.
    Jälkeenpäin kun miettii, en tekisi toista kertaa.

    • Piia Pajunen

      Hahahaha! Mikä päähänpisto 😀 Jos minäkin tätä asiaa mietin, niin en ihan heti itsekään edes yhtä kertaa kokeilisi, haha!

  24. Marika

    Juustosiivun dippaus kuumassa kahvissa herättää jostain ihme syystä hilpeyttä! Juusto juustolla tai ihan millä vaan vaan on parhautta!
    Lasten isän perversio leivä päälis tomaatti siivulle sokeria aiheuttaa ajatuksenakin ällötystä 😣
    Ja siun jutut on ihan juustoa 😉 (
    eli parhautta)

  25. ninna

    pakko laittaa vielä kun muistui mieleen lapsuuden aikainen ”!välipala” kaveri kanssa. usein teimme sokerikakkutaikinaa(muna, sokeri, jauho)ja söimme sen sellaisenaan. nyt ei tulisi mieleenkään. ihme että vatsa oli vähän sekaisin sen mössön jälkeen mutta kyllä oli hyvää. kaikki kakkutaikinat raakana ja piparkakkutaikinahan on 100x parempaa kun paistetut. tuli myös mieleen paistettu kiivi hedelmä ja se etten pysty juomaan jostain syystä tölkistä pitää aina olla pilli. jotenkin hankalaa.

  26. Katja

    Pienenä dipparin nakkia suklaavanukkaaseen. Toinen lapsuusajan tapa oli sinappia näkkärille voin sijaan.
    Nykyään puuro menee kylmänä, hiutaleet ja prode veteen.

  27. Ituhippi

    karjalanpiirakan päälle juustoa (mielellään kunnon bulkkiedamia) ja mansikka- tai hedelmäpommijugurttia. ihan sairaan hyvää.

Kommentoi »

Comments are closed