MITÄ SYÖN ARKENA? 6 x LOUNAITA JA PÄIVÄLLISIÄNI

*Sisältää mainoslinkkejä

Mitä sä syöt? Mitä tossa sun lautasella on? Syöminen ja toisten annosten sisältö on monia kutkuttava asia, ja jos totta puhutaan, niin kyllä mullakin uteliaisuus voittaa siinä vaiheessa, jos toinen avaa aterioidensa sisältöä, hah!

Tässä muutamia erilaisia arkilounaita tai -päivällisiä omasta takaa, mitä viime aikoina on eksynyt kameran rullalle ennen parempiin suihin päätymistä. Tämä ei siis ole poikkileikkaus omista syömistottumuksistani, vaan muutamia random-otoksia arkipäivien varrelta, kun en ole jaksanut liikaa lähteä hienostelemaan safkojen kanssa. Ihmisen kuulemma pitää syödä, että jaksaa, ja nälkä on jollain taltutettava. Omnom.

Mitä syön arkena?

LOHTA JA BATAATTIA

Simppeli mutta hyvä ja vaivaton! Lohta ja bataattilohkoja uunissa ja kylkeen vähän porkkanaa sekä minitomskuja. Perussetti, joka maistuu ilman suurempia krumeluureja.

LIHAPULLAT JA LISUKKEET

“Tuliaisina” tuotuja lihapullia sekä pannulla pyöritetyt pakastevihannekset ja Paulunsin superriisin jämät. Upposi nopeasti parempiin suihin! Tällaiset jämäpannulisukkeet ovat kyllä omia lemppareitani, ja edellisen päivän ylijäämistä saa aina hyvää. Sekaan kun heittää pakastemen tai vihanneslokeron aarteita, niin kyllä pelittää.

VÄLIMEREN PANNU

Yksi toimiva jämäruoka edellisen päivän perunoista! Pannulle keitettyjä pottuja kuutioina, sipulia, paprikaa, valkosipulia ja oliiveja sekä mausteeksi suolaa, basilikaa ja mustapippuria. Lopuksi sekaan fetaa, ja ai himskatti miten hyvää!

mitä syön arkena

VIHREÄ CURRY

Mies taikoi lounaaksi vihreää currya kevyeeseen kookosmaitoon tehtynä ja kaveriksi aasialaiselle ruualle tyypillisesti riisiä. Valkoinen riisi ei ole mun erityistä herkkua, mutta tällaisen ruuan kyljessä vaan voittamaton (ja tietty pannuruokiin heitettynä).

NYHTIS-PERUNAPANNU

Tämä oli kyllä parasta hätävarasafkaa. Pannulle pakastimesta perunasipulisekoistusta, nyhtistä, lehtikaalisilppua pakastimesta, tomaattipastakastikepurkin jämät ja tuoretta tomaattia kuutioituna. Mausteeksi valkosipulia ja suolaa. Tää oli yllättävän kova!

mitä syön arkena

PERUSPANNU

Jauhelihaa, eilistä riisiä, lehtikaalta, parsakaalta, sipulia ja kaalta pannulla + reilusti valkosipulia. Yksinkertainen mutta toimii! Ja kyllä. Mä olen pikkulikasta asti rakastanut parsakaalta.

Puma-trikoot: TÄÄLTÄ*

Tällaisia melko simppeleitä perussettejä siis tulee yleensä arkena popsittua. Ulkona syömässä käydessä tai vieraiden kanssa tulee panostettua sitten enemmän, mutta tykkään aika lailla “peruskaurasta”. Tavallisista ainesosista saa usein todella herkullisia, jos ne vain valmistaa hyvin, ainekset ovat laadukkaita ja safka on maustettu osuvasti.

Jos sun pitäis heittää yksi perusvakioruuista, joka arkena tulee taiottua varmana vaihtoehtona, niin mikä se olisi? Mikä olis siis sun tyypillisin “peruskaura” arkiruuista?

Maukasta tiistaita!

KURKKAA MYÖS:
Helpot kikat paremman makuiseen ruokaan

EDELLINEN JUTTUNI:
Mitä päälle kevätkeleille? 4 x Kevättakit

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

treeni-ja-ravinto elamantapa
Kommentit (28)
 1. Ehdoton lemppari: spagetti, kalkkunapekoni pieneksi pilkottuna ja pannulla sipulin kanssa paistettuna, siihen keväisin lisäksi joukkoon parsa mutta muuten avokado toimii! 👌🏼 Ja jos ei ole avokadoa kotona niin ihan vaan ketsupin kanssa menee myös! Ja tätä menee viikottain.

  Toinen on ihan vaan mausteiset perunat uunissa paistettuna ja jauheliha!

  1. piiapajunen
   11.4.2019, 09:15

   Aahhh. Kuola valuu. Vitsit pistit kyllä kovan kuuloisen tärpin! Pakko ehkä testaa! 😀

 2. Miun arkivakkari ”pika”ruoka on kananrintafile, lohkoperunat ja pannulla paistetut kasvikset 👌🏼 Toinen vakkari on paistettu riisi, parsakaali ja mifu! Hyvää, nopeaa, yksinkertaista ja täyttävää!

  1. piiapajunen
   11.4.2019, 09:13

   Mifua ei ookaan hetkeen tullut kotiutettua kaupasta, joten tulipa hyvänä tärppinä tää! Se meinaan kyllä toimii pannulla törkeen hyvin, ja paistettu riisi ei koskaan mene metsään. 😉

Kommentointi suljettu.