KUN SALILLA HÄVETTÄÄ…

*Sisältää mainoslinkkejä


Mitäköhän muut musta ajattelee salilla? Kyylääköhän joku, jos teen jotain tyhmää? Näitä asioita miettii todella moni, joten otetaanpa käsittelyyn tästä aiheeseen liittyvä mäjäys!

KUN SALILLA HÄVETTÄÄ

…kokeilla uusia juttuja tai liikkeitä
Todella monta kertaa erilaisia core- tai lämmittelyvariaatioita somessa jakaessani saan vastaukseksi, että vitsit kun tekisi mieli kokeilla, mutta mitäköhän muut salillakävijät oikein pohtii, kun tätä rupeiaisin tekemään. Tämä ihmetyttää mua joka kerta, koska itselläni ei ole tullut kyseistä liikettä tehdessäni edes mieleenkään, että muut voisivat katsella touhujani kummoksuen.

Ja luultavasti kun keskityt salilla pohtimaan muiden ajatuksia sinusta ja treenistäsi, niin ne muut miettivät tätä samaa omalta kohdaltaan. Lopuilla fokus on siellä omassa treenissä. 😉
…kun olen niin rapakunnossa ja kaukana timmistä
Hei! Mahtava, että oot eksynyt salille! Eihän kuntosali ole paikka, jonne mennään vasta silloin, kun on elämänsä huippukunnossa. Sinnehän mennään treenaamaan ja kehittämään itseään nykytilasta eteenpäin oli se sitten aloittelija, rapakuntoinen, ylipainoinen, alipainoinen tai kovassa kunnossa tavoitellen vielä kovempaa. Salille kyllä mahtuvat kaikentasoiset ihmiset, ja musta on vaan ihan järjettömän hienoa, että sinne uskaltautuu itseään haastaamaan nykytilanteesta tai ulkokuoresta huolimatta!
…kun hikoilen niin paljon! Hikiläntit pamahtavat aina nivusiin ja muihin noloihin paikkoihin
Haa! Nihi, eli nivushiki! Hiki on täysin luonnollinen asia, ja tekevällä se usein virtaa. Olisi suorastaan omituista, jos kukaan salilla ei hikoilisi, vaikka se onkin hyvin yksilöllistä. Toisilla hiki virtaa käden kerran ilmaan nostamalla ja toiset vetävät melko kuivana rajutkin vedot. Jos soijaa pukkaa kuin saavista kaataisi, niin pieni hikipyyhe salikassiin mukaan, niin laitteet/penkit voi suojata tai kuivata käytön jälkeen. Ja sillon kun on kunnon soija, niin pic or didn’t happen! Kyllä hiestä vähän saa paukutella henkseleitä ja iskeä papukaijamerkkiä omaan rintaan, heh!

salilla hävettää…en ole varma miten laitteita käytetään
Uudelle salille mentäessä en tiedä aina minäkään! Pakkohan se on silti mennä tutkailemaan ja kokeilemaan, jos joku oikein mielenkiintoisen oloinen vekotin sieltä löytyy. Usein muutaman painojen, asetusten ja eri liikekulman testaamisen jälkeen vasta itsekin löydän, miten saan homman toimimaan parhaiten. Eli näpräämään säätöjä, kokeilemaan sopivia painoja ja etsimään hyväntuntuista liikerataa rohkeasti. Niin me muutkin joudumme tekemään, vaikka olisi kuinka kokenut salimarkku tai punttipirkko tahansa.
…mun treenipainot ovat niin pienet
Jostain se on aloitettava, ja joskus voi ollakin ihan fiksua työstää ensin tekniikka kuntoon. Ainoat, jotka niitä treenipainoja tuijottelevat, ovat ne, jotka miettivät, ovatko omat treenipainot liiat pienet. Eivät ne, kenellä ne ovat isommat kuin sinulla. Trust me.
…mun treenivaatteet ovat nolot ja alushousujen saumatkin paistavat trikoista läpi
No ei sinne salille itseään esittelemään ole tultu vaan treenaamaan! Toki osa tykkää panostaa enemmän kuteisiinsa (myös minä), mutta toisaalta kyllä minäkin siellä välillä ihan pommina kuljen. Ja alushousujen saumat näkyy taatusti joka kerta tiukoista trikoista jostain kohtaa. Ainakin mulla, hah!

salilla hävettää

Urkkatoppi: TÄÄLTÄ*
Korkeavyötäröiset trikoot: TÄÄLTÄ*

Ja näin lopuksi mainittakoon sellainen asia, että eipä siellä salilla kovin moni keskity muiden tekemisiin. Kaikki keskittyvät lähinnä omaan treeniin tai siihen, etteivät itse näyttäisi nololta sinun silmissäsi. 😉 Itsevarmuus kasvaa myös kohisten tekemällä, ja epämukavuusalueista voi pian löytää niitä uusia mukavuusalueita. Se kuitenkin vaatii sitä, että uskaltaa heittäytyä ja kokeilla. Anna siis palaa vaan, ja treenaa kuin kukaan ei näkisi! Boom!

Ja jos tuntuu, ettet tiedä, mitä salilla tulisi tehdä, niin hyppää mukaan mun PROVE Simple Summer Edition-valmennukseen, jossa pistetään hommat kuntoon kertaheilautuksella, ja itsevarmuus treenaajana kasvaa ropisten, kun on laadukas treenikokonaisuus ja treenitekniikat pohjia myöten käytynä läpi!

Rohkeita treenejä joka kolkkaan!

LUE MYÖS AIHEESEEN LIITTYEN:
Salitreenin aloittaminen – Mistä liikkeelle?
EDELLINEN JUTTUNI:
Pitäiskö myydä asunto ja muuttaa?

♥  MUUALLA:  ♥
PROVE-valmennukset // YouTube // Bloglovin // Instagram

treeni-ja-ravinto kuntosali elamantapa
Kommentit (8)
 1. Toi tunne on kyllä uskomaton. Niin turha huoli ja niin vaikea karistaa. Mua hävetti salilla viimeksi tänään, kun oli energiat niin hukassa, että mistään ei oikein tullut mitään. Muuten oli normaali olo, mutta kun treenin aika oli niin ihan kuin joku olisi puhaltanut kaiken puhdin ulos. Siinä sitten mietin, että mitähän muut ajattelee tästä vetelästä touhusta. Tuskinpa yhtään mitään! Kaikilla muillakin on varmasti samanlaisia päiviä ja eipä niitä ulkopuoliset huomaa, saati ole niistä kiinnostunut. Miten muuten itse toimit, jos huomaat salille päästyäsi ja treenin jo aloitettuasi, että homma ei vain kulje?

  1. Tämä! Omalla kohdalla tilanne on korostunut varsinkin, kun treenaamassa käy usein tiettyihin aikoihin ja ajan saatossa on myös muodostunut niitä “salituttuja” samaan aikaan treenaavista. Varsinkin pidempien sairastelujen tai vaikeiden jaksojen jälkeen on tuntunut välillä tosi oudolta/häpeälliseltä olla salilla. Melkeen kuin tuntisi tarvetta selittää muille, että miksi nyt kyykyssä meneekin 15 kiloa vähemmän kuin aiemmin tms.

   1. piiapajunen
    9.5.2019, 19:12

    Näin toisen salitreenaajan näkökulmasta ei ne toisen treenipainot kyllä ikinä ole seurannassa ja sen enempää mieleen jää. Lisäksi treenipainothan luonnollisesti vaihtelevat ihan sarjapituuksien ja treenin rakenteen puolesta. Esim. 6 toiston kyykkysarjoissa on tottakai käytössä eri painot kuin vaikka 15 toiston sarjoissa, eli eivät ne kovin usein olekaan täysin staattisia. Myös esimerkiksi tekniikkaa työstettäessä tai kevennysviikolla painot tottakai ovat alhaisemmat tai vaikka flunssan jälkeen. Eli aivan normaalia, eikä niitä kukaan merkille pistä, koska niin tavanomaista tämä on.

    Jos itse huomaan, ettei treeni lähde kulkemaan, niin teen yleensä silloin lyhyemmän treenin tai mahdollisesti kevyempänä. Esim. voimasarjojen ja -liikkeiden sijaan teen enemmän hypertrofisempaa treeniä. Ja tän jälkeen kyllä sitten mietin, mistä väsynyt meno johtuu, ja yleensä tällöin on kevennyksen paikka. 🙂

   2. Varmasti totta, ettei kukaan niitä toisen treenipainoja ylös kirjaa! Eihän sitä itsekään muiden tekemistä tarkkaile. Ihmismielen kepposia, että siihen ylitulkintaan sitten itse sortuu ajoittain 😀

    Kiitos Piia kuitenkin jälleen hyvästä postauksesta!

 2. Moikka!
  En juuri koskaan kommentoi blogitekstejä mutta halusin tulla kommentoimaan että sinun tapasi kirjoittaa on todella mahtava, ja myös YouTube videosi ovat niin ihanan aitoja. Innostat myös meitä salilla käynnin amatöörejä hienolla tavalla olemalla oma itsesi 🙂

  1. piiapajunen
   9.5.2019, 19:13

   Voi että! Kiitos! Tää on oikeesti mahtava kuulla, että kirjoitystyyli nappaa ja muutenkin sisältö toimii. Kiitos vielä ja ihanaa kevättä! 🙂

   1. Kiitos samoin! 🙂

Kommentointi suljettu.